Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44595 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #210 : Pon 17:39:19 11.10.2010. »
Svecice mokre... potopljene benzinom...

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #211 : Pon 17:41:08 11.10.2010. »
 :crveni: :crveni:

neznam onda...

ma to je turbo  :truba:
CH style

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #212 : Pon 18:03:50 11.10.2010. »
E sad...

Posle dosta vremena ja imam ozbiljan problem...

Turbo ne zeli da upali... dakle nista... ni makac...

vergla do prekosutra dok ne isprazni akumulator ali ne pali...

svecice mokre, gorivo daje... pumpa ima napon i dobija ga pri kontaktu i pri verglanju...

kupio sam cak i nove svecice i i dalje ne zeli da pali...

senzor temperature proverio i radi... tj. vrednosti su ok...

vozio auto pre 3 dana parkirao ga i juce nista... ispraznio aku verglajuci.... napunio aku, zamenio svecice... nista...

razvodna kapa, ruka, novi... nemaju 500km...

benzina ima...

jedina cudna stvar koju sam uspeo da premerim da mi kod onog plavog glavnog releya ima veliki pad napona... bas veliki...

ulaz mi je 12.56v izlaz 1 je 11.98v izlaz 2 je 10.45v toliko struje gubi samo na kontaktu na tom releyu... ali klikce i ukopcava...

nisam pametan...

Meni Gtv neki dan pocela bacati crni dim i trokirati i nece radi na svih sest i mozes  je voziti na sve cilindre do 2000 okretaja ali nakon toga trokiranje.Kako se auto grije mozes je voziti do sve vise okretaja ali na 4000 guta knedlu.Ja kod mestra.Mestar kaze eko test koma i napon od 12 V i kaze jebe te struja.Tiba rijesiti punjenje i onda ce sve biti pet.To se sve pocelo dogadjati kad je vecer prije kad sam je parkirao doslo vlazno vrijeme  i ujuro sranje,a vecer prije sve normalno.
Prije par mjeseci kad je pocela afera GTV u momentu stelanja na eko testu iz nekog razloga smo spojili elektro ispravljac na nju ali ja nisam znao da je majstor ugasio ispravljac kad nakon nekog vremena meni se upali lampica od akomulatora i eko test poludi i ode u picku materinu i ja majstora pitam dali smo jos na ispravljacu,a on kaze nismo ali cu ga upaliti.Eto ti struje i eto ti eko testa natrag.
Vjerovatno te jebe napon jer kompjuter to ne voli.
Nadam se da sam pomogao.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #213 : Uto 09:27:45 12.10.2010. »
Izmjeri si napon na centralama, ili još bolje kada to već radiš pređi sve redom onako kako je u manualima.

Ti si ispitao senzor temp i on je ok, ali da li je ta informacija došla do centrale? Provjeri sve redom najbolje, traje sat vremena, a saznat ćeš nešto sigurno. Ne može biti da je sve u redu a da ne valja  :nod: kao što sam je recimo mislio. Ako su sva mejrenja u redu može biti da ti je bleknila neka od centrala, ali iskreno se nadam da nije to i da je neka glupost u pitanju.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #214 : Uto 15:04:24 12.10.2010. »
Ok...

premerio... 12.45v dobijaju centrale.. obe...

ono sto je problematicno...

kada vergla... sve je -1v... svuda fali po 1v...

AFM daje 6.5... pumpa za benzin dobija 8.9v, iz glavnog releya izlazi 9.59v...

ne znam da li je akumulator odjednom postao toliko los... nema 5 meseci kako sam ga uzeo... u mirovanju od daje 12.56v a pri verglanju 10.6v...

probao sam isti aku u ts-u on pali na odmah na prvi takt sa njim...

nije mi jasno... jedino ne mogu izmeriti pritisak goriva jer sam razbio manometar i nemam gde ovde da kupim drugi za testiranje pritiska...

kako jos mogu da testiram pumpu goriva... znam da ne mogu bez regulatora jer su to positive dispacement pumpe... treba im otpor da bi pravile pritisak... dakle ako skinem regulator i pumpu mogu sa merim protok u 1 min... teoretski...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #215 : Uto 16:25:07 12.10.2010. »
Možeš i tako, ali jel ti nije lakše negdje posuditi manometar i ubosti ga tamo prije raila, odmah ćeš vidjeti i da li regulator pritiska radi svoj posao. A ja bi na tvom mjestu probao i skinuti IC i izvaditi rail da vidim kako injekori bacaju, jel prave maglu ili pišaju, to ti je sat vremena posla. Samo pazi na gumice na njima hoće se raspasti

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #216 : Uto 20:54:30 12.10.2010. »
Ok...

premerio... 12.45v dobijaju centrale.. obe...

ono sto je problematicno...

kada vergla... sve je -1v... svuda fali po 1v...

AFM daje 6.5... pumpa za benzin dobija 8.9v, iz glavnog releya izlazi 9.59v...

ne znam da li je akumulator odjednom postao toliko los... nema 5 meseci kako sam ga uzeo... u mirovanju od daje 12.56v a pri verglanju 10.6v...

probao sam isti aku u ts-u on pali na odmah na prvi takt sa njim...

nije mi jasno... jedino ne mogu izmeriti pritisak goriva jer sam razbio manometar i nemam gde ovde da kupim drugi za testiranje pritiska...

kako jos mogu da testiram pumpu goriva... znam da ne mogu bez regulatora jer su to positive dispacement pumpe... treba im otpor da bi pravile pritisak... dakle ako skinem regulator i pumpu mogu sa merim protok u 1 min... teoretski...

Znaš kad sam ja to imao??

Isti slučaj!

Otišao stator na alternatoru, samo tako , probili namotaji međusobno, akumulator daje 12.50V, stavim bateriju na punjač, baterija vuče 40ampera...

Promijenio stator i auto se preporpdilo!

Probaj promijenit alternator!
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #217 : Sri 01:24:46 13.10.2010. »
Dok si verglao... Da li si probao sa skroz otvorenim leptirom?

Mirise mi na poremecaj zlotokomera.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #218 : Sri 11:20:14 13.10.2010. »
probao... i sa otvorenim gasom i sa otvorenim bypass ventilom za vazduh i zatvorenim itd...

poenta je da nema ni onog pokusaja da upali... nema ni brm brm tresenja... samo cisto verglanje...

sada idem da skinem alternator sa ts-a da stavim na turba pa da vidim... ako ne odnecu aku na proveru...

nasao sam gde da narucim drugi manometar tako da cu i to regulisati ove nedelje...

injectore cu odneti da se ociste i prekontrolisu...

nestaje mi ideja... ali ok... probao sam da zamenim i bobinu i komutator ali nista...

i dalje tipujem na pritisak goriva... videcemo...

kako se skida rezervoar od amerike? jel mora nesto ispod kola sem pumpe da se otkaci? ili je sve iz gepeka?
« Zadnja izmjena: Sri 11:23:12 13.10.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #219 : Sri 11:28:09 13.10.2010. »
Vrlo lako da je to. Rekao si nedavno da ti se pumpa čudno ponaša, može biti da ne nabija dovoljan pritisak i injektori kada otvore ne naprave maglu, nego mlaz koji doslovno ugasi svijećicu. To je kod mene bio slučaj isto, samo kod mene nije bilo do pumpe, nego je crijevo prije pumpe bilo toliko rijetko da je vukla tu zrak i nije mogla nabiti pritisak.

Probaj ti radije prebaciti pumpu sa t.s-a nego akumulator, je da smo shvatili da to nije dobra pumpa, ali bar da vidiš hoće sastaviti

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #220 : Ned 20:02:06 17.10.2010. »
Jel ima kakvih novosti?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #221 : Ned 21:05:07 17.10.2010. »
nista jos...

cekam instrumente... da mi stiglu sa neta...

jurim jos neke delove pa kada mi sve stigne cu da premerim sve i zamenim sva creva, ocistim rezervoar... i sve ostalo...

pa cu znati na cemu sam...

lagano... ovde je iovako mokro i kisovito... tako da ne vozim turba po ovom vremenu iovako...

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #222 : Ned 21:11:51 17.10.2010. »
Otisao ti onaj mali citac u razvodniku paljenja
Streha,bok,kotaci

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #223 : Ned 21:21:29 17.10.2010. »
nista jos...

cekam instrumente... da mi stiglu sa neta...

jurim jos neke delove pa kada mi sve stigne cu da premerim sve i zamenim sva creva, ocistim rezervoar... i sve ostalo...

pa cu znati na cemu sam...

lagano... ovde je iovako mokro i kisovito... tako da ne vozim turba po ovom vremenu iovako...

Ja sam se danas vozio baš zbog toga  :drive:   :nod:  Sve sam sigurniji da ova pumpa koju imam nije za ovaj auto, krene fino i kada ode u veći boost ništa, ali sada što sam svjesniji toga manje ga forsiram jer ne rastavlja mi se motor opet. Nisam još nabavio drugu pumpu, jer za 10-ak dana idem po onaj drugi turbak što sam uzeo pa mi puno to sve sada. Vidjet ću ako je na onom pumpa od turba bit će i ona ok za prvu ruku, iako sumnjan da se netko sjetio prebaciti pumpu kada je ubacivao turbo u t.s.-a

Može biti kod tebe i Hall kao što Mika kaže, ali valjda si to gledao, ako nisi imam ja jedan viška za probu ako treba

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #224 : Pon 00:12:53 18.10.2010. »
hall je lako proveriti...

samo zaverglas i meris mV koliko obrtaja toliko mV... od 200-400 sve zavisi koliko je jak aku trenutno...

ajde videcu ujutru... nisam gledao to iskreno...