Ja nisam dugo gledao kakva mi je iskra, ali može li ona biti slaba, ako mi je alternator u banani recimo, a vidim da je jer mi gori lampica dok se vozim u nižim okretajima, a i ne puni mi akumulator kako treba??
naravno da moze... moj alternator je bio los, isto je radio sto i tebi, lampica, problemi sa aku-om...
onda sam zamenio regler... sada puni 14.3v ali kada se ugreje... zagreje auto itd... pocne da posustaje... auto gubi napon... e sad da li je do alternatora... i njemu opadne napon... ali mnogo manje nego ranije... da li je neka dioda otisla... ili sam namotaj je sagoreo vec i ne valja ne znam... mrzi me sad da ga cupam ali zavrsicu to pre zime...
dok je bio slab imao sam problem da posle nekog vremena, 20-30 min voznje pocne da mi trokira ler i da mi nemirno radi... losije prima gas itd... kako ugasim svetla malo se poboljsa ali je i dalje lose... sada sa novim reglerom radi bolje... i ler gas ne trokira ali i dalje opada napon posle 20-30 min voznje i pocinje da secka i losije prima gas...
tj. kako se ugreje auto tako pocne alternator da mi puni slabije na leru... dok ide na obrtajima konstantno preko 2500 nije problem ali kako padne ispod.. ili stanem na semafor pocne da se prazni aku... opada napon...
videcu da li samo do njega.. ali kapiram da nema sta drugo da bude... ocigledno je dotrajao... da li se moze srediti... videcemo...