Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44529 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #255 : Sri 01:27:52 10.11.2010. »
hehehe vidis... nece...

kada stavim auto u gmt... ruka je okrenuta prema bobini... a hall prema bloku... ako stavim 1. kabl na hall nece da upali... ako stavim prema bobini oce... prosto...

naravno sve kablove pomerim da su u 1-3-4-2 konfiguraciji...

dakle da bih dobio taj magicni trenutak da mi je hall okrenut ka napred i da mi prvi cilindar okida tu moram da skinem karter i okrenem onaj mali crap na uljnoj pumpi? ili postoji nacin da se to uradi bez otvaranja donjeg dela motora...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #256 : Sri 08:30:54 10.11.2010. »
Nema veze što je ruka prema bobini, okreni i hall tako da konektor gleda prema ruci, složi kablove da ti je tu 1. i mora upaliti

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #257 : Sri 10:09:47 10.11.2010. »
Ma to sam i ja provalio... nije problem...

mene zanima kako je tako slozen... tj. sta odredjuje kako moze da se okrene... dakle da bi dobio da je na napred... tj. da li mora da se vadi motor da bi se razvodnik okrenuo... ? jer po manualu je napred... ne verujem da je u fabrici tako slozen... mada... ko zna..

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #258 : Sri 13:33:31 10.11.2010. »
Ne bi rekao da je tako tvornički

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #259 : Sri 17:23:27 10.11.2010. »
uljna pumpa kada se stavlja mora se gledat da se prorez okrene tako da ruka gleda tamo gdje treba gledat, nitko na to ne pazi nego ju samo gurne. uostalom nebitno kako stoji.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #260 : Sri 21:59:45 10.11.2010. »
hehehe vidis... nece...

kada stavim auto u gmt... ruka je okrenuta prema bobini... a hall prema bloku... ako stavim 1. kabl na hall nece da upali... ako stavim prema bobini oce... prosto...

naravno sve kablove pomerim da su u 1-3-4-2 konfiguraciji...

dakle da bih dobio taj magicni trenutak da mi je hall okrenut ka napred i da mi prvi cilindar okida tu moram da skinem karter i okrenem onaj mali crap na uljnoj pumpi? ili postoji nacin da se to uradi bez otvaranja donjeg dela motora...

Moraš skinuti karter i izvaditi pumpu i onda namještati.
« Zadnja izmjena: Sri 22:01:08 10.11.2010. Interceptor »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #261 : Sri 22:21:12 10.11.2010. »
Ma to sam i ja provalio... nije problem...

mene zanima kako je tako slozen... tj. sta odredjuje kako moze da se okrene... dakle da bi dobio da je na napred... tj. da li mora da se vadi motor da bi se razvodnik okrenuo... ? jer po manualu je napred... ne verujem da je u fabrici tako slozen... mada... ko zna..

Na mom motoru, ruka može biti samo u jednom položaju u odnosu na pumpu. A pumpa i ruka mogu u odnosu na radilicu biti kako god hoćeš ovisno kako ih okreneš kad montiraš.

Zašto je 4. cil kod halla to je zato jer treba radilicu dovesti 1. klip u GMT, ali treba paziti da to bude paljenje na , a ne ispuh, jer ako je ispuh, onda će 4. bit na paljenju i paljenje mora kretati od 4. na razvodniku odnosno 4. mora bit kod halla da bi upalio. Možeš ili otkačiti bregaste i okrenuti ih da 1. bude na paljenju ili okrenuti hall tamo gdje je prvi cil. Znači okrenuti hall za 180.

Recimo ja sam sve posložio kao u manualu, al nisam to provjeravao kad sam montirao bregaste i vrtio radilicu i dobio sam situaciju kao kod tebe, kod halla 4. pali. I ide paljenje 4231. Jednostavno, jer je 4. na paljenju, a ne prvi. Da bi dobio da hall bude gdje je prvi, okrenuo sam razvodnik za 180. Mogao sam i okrenuti bregaste bez da diram razvodnik.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #262 : Čet 07:50:48 11.11.2010. »
Jasno ko kupus. Ako čovjeku smeta neka okrene pumpu za 90 i dobit će položaj iz manuala, ali jase iskreno ne bi s tim opterećivao

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #263 : Čet 09:16:22 11.11.2010. »
ma da, sasvim ok... necu vaditi motor zbog razvodnika... to cu uraditi kasnije kada se bude morao napolje iovako...

za sada cu samo okrenuti kuciste da mi hall dodje na 1... to je to...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #264 : Čet 11:07:22 11.11.2010. »
Može se pumpa izvaditi bez vađenja motora, kroz karter.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #265 : Čet 11:34:40 11.11.2010. »
Ma da... ali ako verc nateram auto na kanal i raskacim sve lakse je onda izvuci motor i raditi na miru bez mogucnosti greske nego se patiti u kanalu radeci odozdo...

svejedno , gotovo je.. okrenuo ruku... sada mi hall gleda ka bobini... tu je prvi... pali bolje... radi isto... kada je bio na 4. pali je na drugi ili treci okretaj, sada pali na prvi ili drugi...

tako da je sve ok za sada... mada varnica jos malo seta... moracu da promenim kablove verovatno... trza malo levo desno ponekad... nije zakucana...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #266 : Čet 12:50:48 11.11.2010. »
Ja nisam dugo gledao kakva mi je iskra, ali može li ona biti slaba, ako mi je alternator u banani recimo, a vidim da je jer mi gori lampica dok se vozim u nižim okretajima, a i ne puni mi akumulator kako treba??

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #267 : Čet 13:42:24 11.11.2010. »
Ma da... ali ako verc nateram auto na kanal i raskacim sve lakse je onda izvuci motor i raditi na miru bez mogucnosti greske nego se patiti u kanalu radeci odozdo...

svejedno , gotovo je.. okrenuo ruku... sada mi hall gleda ka bobini... tu je prvi... pali bolje... radi isto... kada je bio na 4. pali je na drugi ili treci okretaj, sada pali na prvi ili drugi...

tako da je sve ok za sada... mada varnica jos malo seta... moracu da promenim kablove verovatno... trza malo levo desno ponekad... nije zakucana...

Misliš kad štelaš paljenje šeta crtica? Meni isto šeta, a imam nove kablove, al nisu za turbo nego oni obični od karb verzija.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #268 : Čet 18:39:53 11.11.2010. »
pa da... kada upalim stroboskop vidim da je malo mirna, malo onako secka levo desno... tj. kao da ima 1 kabl ili neki kontakt koji nije ok... svako malo mi crtica pobegne 1-2mm levo ili 1-2 mm desno... nije onako zakucana kao sto bi trebalo da bude... a nije uvek u istim vremenskim intervalima niti se desava konstantno... tako da negde nesto ima luft ili neki kabl probija sa vremena na vreme...

e sad... razloga za to moze biti dosta... ali svi krecu od ruke razvodnika, kape, kablova i na kraju svecica...

tako da tesko je naci sta je... a na ovom motoru je to nezgodno ako se desava na vishim obrtajima... ta nepreciznost paljenja moze dovesti do knocka... to nije malo, to je 1-2* paljenja...

naravno da moze da se vozi i da nije preterano strasno... ali da bi imao punu snagu i da bi sve bilo sigurno... to ne treba da bude tako... nikako...
« Zadnja izmjena: Čet 18:40:28 11.11.2010. JaMaL »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #269 : Čet 18:46:40 11.11.2010. »
Citat:
Ja nisam dugo gledao kakva mi je iskra, ali može li ona biti slaba, ako mi je alternator u banani recimo, a vidim da je jer mi gori lampica dok se vozim u nižim okretajima, a i ne puni mi akumulator kako treba??

naravno da moze... moj alternator je bio los, isto je radio sto i tebi, lampica, problemi sa aku-om...

onda sam zamenio regler... sada puni 14.3v ali kada se ugreje... zagreje auto itd... pocne da posustaje... auto gubi napon... e sad da li je do alternatora... i njemu opadne napon... ali mnogo manje nego ranije... da li je neka dioda otisla... ili sam namotaj je sagoreo vec i ne valja ne znam... mrzi me sad da ga cupam ali zavrsicu to pre zime...

dok je bio slab imao sam problem da posle nekog vremena, 20-30 min voznje pocne da mi trokira ler i da mi nemirno radi... losije prima gas itd... kako ugasim svetla malo se poboljsa ali je i dalje lose... sada sa novim reglerom radi bolje... i ler gas ne trokira ali i dalje opada napon posle 20-30 min voznje i pocinje da secka i losije prima gas...

tj. kako se ugreje auto tako pocne alternator da mi puni slabije na leru... dok ide na obrtajima konstantno preko 2500 nije problem ali kako padne ispod.. ili stanem na semafor pocne da se prazni aku... opada napon...

videcu da li samo do njega.. ali kapiram da nema sta drugo da bude... ocigledno je dotrajao... da li se moze srediti... videcemo...