Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44533 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #315 : Uto 15:54:36 14.12.2010. »
onak bezveze lupam ... akomulator :82:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #316 : Uto 22:25:04 14.12.2010. »
Meni se to isto dogodilo, ja sam si to protumačio baš time što se anlaser mući sa hladnim motorom, a vjerojatnoje i on već malo dobio po lampi pa gutne masu struje, tako da auto nema onih 12+ da sastavi.

Uostalom budi sretan da uopće upali, pa to je ipak turbo, a njemu nikada nije dovoljno toplo ni dovoljno hladno i ni dovoljno pažnje. Dobro si rekao, jebena princeza  :DD:

Vjerojatno pretpostavljate da smo se ja i princeza opet posvađali, ali pisat ću o tome u svojoj temi  :nod:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #317 : Ned 14:28:18 19.12.2010. »
Moj problem delimicno resen...

BOBINA...

to je sve... varnica preslaba...

pali, ide... ler 300x mirniji... radi, a ne cuje se... prvi put kada sam stao na semafor morao sam da pogledam na obrtaljku pomislio sam da se auto ugasio... nije se tresao niti se cuo da radi... nije ni ova bobina savrsena niti je od 1.8t, ali nebitno... radi...

boost... 0.9-1.3 bara laganosa ukljucenim pierburgom... moram da vratim sipkicu nazad... sa starom bobinom nije hteo da boostuje nikako... sada leti... desilo mi se malopre da stisnem gas na uzbrdici i posto je malo mokro u drugoj na 4000 rpm-a su mi proklizali tockovi i pocelo dupe da seta... a nisam stisnuo do poda...

e sad posto mi je motor iscupao jos jedan nosac auspuha opet... oce da ima malo vibracija, udara mi auspuh u letvu volana i to mi daje knock senzor retardaciju... dakle 1 krivina driftujem sa 0.9 bara boosta... sledeci semafor 0.3 i vuce se kao slina... 2 sek kasnije bukvalno kako sam malo popustio i opet dodao gas opet 1 bar lagano tockovi klizaju na 60 km/h...  tako da mi knock senzor luduje zbog neke vibracije... tipujem na auspuh opet ali videcemo...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #318 : Ned 15:50:17 19.12.2010. »
Kuda si ponaknuo šipkicu i za koliko? Nisam još probao dirati šipkicu s uključenim pierburgom.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #319 : Ned 17:16:03 19.12.2010. »
Moj problem delimicno resen...

BOBINA...

to je sve... varnica preslaba...

pali, ide... ler 300x mirniji... radi, a ne cuje se... prvi put kada sam stao na semafor morao sam da pogledam na obrtaljku pomislio sam da se auto ugasio... nije se tresao niti se cuo da radi... nije ni ova bobina savrsena niti je od 1.8t, ali nebitno... radi...

boost... 0.9-1.3 bara laganosa ukljucenim pierburgom... moram da vratim sipkicu nazad... sa starom bobinom nije hteo da boostuje nikako... sada leti... desilo mi se malopre da stisnem gas na uzbrdici i posto je malo mokro u drugoj na 4000 rpm-a su mi proklizali tockovi i pocelo dupe da seta... a nisam stisnuo do poda...

e sad posto mi je motor iscupao jos jedan nosac auspuha opet... oce da ima malo vibracija, udara mi auspuh u letvu volana i to mi daje knock senzor retardaciju... dakle 1 krivina driftujem sa 0.9 bara boosta... sledeci semafor 0.3 i vuce se kao slina... 2 sek kasnije bukvalno kako sam malo popustio i opet dodao gas opet 1 bar lagano tockovi klizaju na 60 km/h...  tako da mi knock senzor luduje zbog neke vibracije... tipujem na auspuh opet ali videcemo...

A od čega si stavio bobinu?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #320 : Ned 17:43:06 19.12.2010. »
Citat:
Kuda si ponaknuo šipkicu i za koliko? Nisam još probao dirati šipkicu s uključenim pierburgom.

do kraja... dakle zategao sam je koliko god ima navoja :) moram da je popustim...

Citat:
A od čega si stavio bobinu?

neku staru koja ide na sve od saaba, preko vw- do volvoa... nesto prastaro... sto sam imao u podrumu... prvih 6 brojeva su isti ali se poslednja 3 razlikuju totalno...  dakle slicna je serija ali bobina nema veze sa turbovom... nisam nasao podatke o karakteristikama... turbo je valjda 221 600 002 a ova je xxx xxx 151 tako nesto...

ako te bas zanima mogu da pogledam ali kapiram da je nebitno... sve dok je varnica koju baca jaka... za turbo treba najjaca to je to...
« Zadnja izmjena: Ned 17:51:11 19.12.2010. JaMaL »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #321 : Ned 17:56:41 19.12.2010. »
A koji je točno problem rješen? Što nije boostovao ili što nije palio hladan ili oboje?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #322 : Ned 19:16:17 19.12.2010. »
i jedan i drugi...

pali skoro odmah... boostuje brze i vishe... cak i sa ukljucenim pierburgom sto nije hteo... i radi mirnije i lepse... ima drugi zvuk motor...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #323 : Ned 22:10:04 19.12.2010. »
do kraja... dakle zategao sam je koliko god ima navoja :) moram da je popustim.

Ajde kad dobiješ da ti puni do negdje oko 1 sa uključenim pierburgom, da mi izmjeriš duljinu šipkice, jer ja sam svoju pravio od dvije i ima dva navoja, tako da mi jedino dužina igra

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #324 : Pon 14:39:57 20.12.2010. »
nije frka...

samo ne znam koliko ce to biti merodavno... jer svaki aktuator je potrosen drugacije... ali bice dovoljno blizu da mozes sa 1-2 kreta ne neku stranu da nadjes sta tebi treba...

u svakom slucaju samo da updatujem... jutros na oko -3 je upalio bez frke... vergla brze sto je najbolje i pali lepo...

samo jos auspuh opet da sredim i nastelujem boost i afm na oko 1 bar i bice ok...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #325 : Pon 15:11:32 20.12.2010. »
Inace da li postoji neki nacin da se revitalizuju motorcici za prozore? ili kada uspore to je to... vreme je za druge?

podmazao sam i shinu ispod stakla i one u vratima vodjice... i nista... isto... vozacki prozor bas nece da se dize brzo dovoljno... na ts-u su mi 2x brzi prozori... imaju snage vidi se... turbo se vuce kao slina...

jel postoji nesto sto moze da im se uradi ili je to to... samo zamena?

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #326 : Pon 16:18:11 20.12.2010. »
Inace da li postoji neki nacin da se revitalizuju motorcici za prozore? ili kada uspore to je to... vreme je za druge?

podmazao sam i shinu ispod stakla i one u vratima vodjice... i nista... isto... vozacki prozor bas nece da se dize brzo dovoljno... na ts-u su mi 2x brzi prozori... imaju snage vidi se... turbo se vuce kao slina...

jel postoji nesto sto moze da im se uradi ili je to to... samo zamena?

možda je u safeu...provjeri knock dal je di kojim slučajem  :hm:  :neznam:

:D:

CH style

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #327 : Pon 17:32:04 20.12.2010. »
po zimi i mene jebu prozori, cim se auto ugrije radi ok.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #328 : Pon 19:03:13 20.12.2010. »
Ma senzor temperature stakala zašteko  :nod:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #329 : Pon 20:16:38 20.12.2010. »
to je problem... nije samo zimi... i leti su... sada zimi nece da se zatvore poslednji 1 cm... nemaju snage da udju u ram vrata...

da docaram brzinu... od potpuno otvorenog do potpuno zatvorenog... 2 min... ts ista akcija 12 sek...

kada skidam motor od prozora jer mora i staklo napolje ili ne?