pa... ts ima 286.000 km... turbo ima 123.000 i realno se oseca tako u odnosu na dosta 75-ica koje sam provozao...
za turbo vidim da je menjac zategnut nema lufta u rucici, sedista su cvrsta i nisu ulegnuta nigde, tepih je ko nov, vrata, kvake sve je utegnuto, nigde ne mogu reci da je nesto istroseno kao na ts-u ili umorno... tako da ako neko nije prepakovao celu unutrasnjost i sarke/mehaniku verujem da je to prava kilometraza...
felne su 15" sa 195/50 gumama... i auto je stvarno prenizak sa njima... pogotovu zbog onog downpipe-a od turbine koji je debeo, kacim svaki lezeci policajac a ni ne pokusavam da se penjem na trotoar.. nemoguce je... gledam za njega neke 17" pa kad nesto naleti... trenutno to nije na visokoj listi prioriteta...
I šta planiraš to spakovati u nju sve 82
sto se tice upgrade-a... pa sve leti napolje realno od bosch-a i alfinih unikatnih majstorija... dakle necu se odreci tepiha sa poda ali skoro svega ostalog hocu... dakle cela struja leti napolje, kompletno paljenje i ubrizgavanje lete napolje, arc, intecooler..., da uprostimo samo blok i glava ce ostati... imam ecu drugi, bobine, ignitere, map senzor, wb o2, ozicenje, usisnu granu, tocak radilice ts-a sa citacem...
ostaje da mi stignu intercooler, injectori, rail novi, dihtung glave i bregaste... tada mogu da krenem da sastavljam i krojim cevi itd... kada auto upali i sve to legne na mesto, proveri se struja nova itd... onda se bacam u nabavku/pravljenje izduvne grane i nova turbina... to je dakle pored vucenja kompletne nove instalacije najveci sledeci posao...
posle toga idemo na dyno da vidimo dokle smo stigli i koliko jos treba boosta do magicne cifre... sve sto sada uzimam za auto je dimenzionisano za 360-380ks... naravno ne idem na toliko to je samo margina sigurnosti da ne bih sve terao na 100%... dakle 60-80% iskoriscenosti komponenti ocekujem za siguran i stabilan rad...
cilj je stabilnih 250-290ks sa obicnim benzinom preko ni ne zelim da idem zbog druge gomile problema koji bi se tada stvorili sa transmisijom, kardanom, benzinom...
ako se pitate kako to planiram da izvucem iz ovog motora reci cu vam prosto... nista ne teram preko svojih granica, dakle svaka komponenta kao i fabricki mora da ima 20+% lufta u performansama za pouzdan rad i biti kvalitetna, jedine stvari polovne koje stavljam na auto su usis, hladnjak od TD-a i tocak radilice sa citacem od ts-a... sve ostalo je novo i od pouzdanih proizvodjaca... auto bi do sada bio gotov ali sam uleteo u neko renoviranje stana tako da je alfa ostala malo po strani uskoro je vracamo u prvi plan... ecu mi sedi kuci preko godinu dana :) mapiram ga na stolu :)
sva pitanja dobro dosla...
poz.