Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44551 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #45 : Pet 02:03:22 14.05.2010. »
jbt , ko bi mogao bit slijedeci? nikola radi sivu, ja sam skoro pa gotov,zeko isto. pirc valda svoju privodi kraju. Turbo ce jos ovu godinu slagat. mozda isus?  :82:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #46 : Pet 02:08:09 14.05.2010. »
Imam dojavu, bice to sigurno Trentica. Samo kad bi prihvatio nase sugestije, eto odlicne teme narednih 4-5 meseci...  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #47 : Pet 06:47:09 14.05.2010. »
jbt , ko bi mogao bit slijedeci? nikola radi sivu, ja sam skoro pa gotov,zeko isto. pirc valda svoju privodi kraju. Turbo ce jos ovu godinu slagat. mozda isus?  :82:

ja sam svog fiJata dovoljno dugo slagao sad bar vozi ostalo riješavam u hodu.

Danas napadam bregastu na pravom fiatu, najboljem autu za grad ikad napravljenom ->Punto 55, nezaboravno je bilo ganjanje iza muve i kobile prošle godine na povratku iz splita.
« Zadnja izmjena: Pet 06:52:44 14.05.2010. Isus »
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #48 : Pet 09:56:46 14.05.2010. »
... i da prestelujem AFM jer mi nesto ne radi kako sam navikao...

Daj mi reci, ja sam sa svoga AFM-a skinuo poklopac, odvojio ga od kućišta filtera i okrenuo naopako da ga mogu poštelati. U koju stranu ga trebam zakretati da smanjim smjesu ( ne na imbusu, nego na onom crnom zupčaniku )? Imbus koliko sam shvatio nema neki veliki utjecat, to je za fino uštelati na kraju?

Offline sale75

• 3.0
  • alfetta 2.0
« Odgovori #49 : Pet 11:26:37 14.05.2010. »
jbt , ko bi mogao bit slijedeci? nikola radi sivu, ja sam skoro pa gotov,zeko isto. pirc valda svoju privodi kraju. Turbo ce jos ovu godinu slagat. mozda isus?  :82:

ja sam sljedeći  :cafe:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #50 : Pet 12:12:12 14.05.2010. »
pa nije ti dobro dirati taj crni tocak... njega mozes da zatezes ili otpustas... tacnije smanjujes ili povecavas otpor klapne...

logicno kada ti je otpor manji lakse ce se otvarati i na istoj kolicini vazduha davace vishe benzina... i obrnuto...

ja to radim sa pomeranjem pocetnog polozaja rucice na onoj grafitnoj podlozi... jer to menja otpor koji se salje u ecu... tj. dozvoljava finije i linearnije stelovanje... ali bez provere izduvnih gasova je nabadanje po mraku... tako da cu sacekati da mi stigne koleno turbine i da zakacim WB02 sondu pa cu znati sta se desava u motoru sa smesom... pa cu lakse stelovati...

inace sam to probao jednom uraditi na TS-u, na slepo tako, nije se dobro zavrsilo... sve sto sam dobio je stucanje i nelinearno primanje gasa... jedva sam ga vratio u pocetan polozaj... mislim dobro je sto sam ga obelezio :) i dalje je bilo tesko jer su mikrometri vazni...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #51 : Pet 12:57:53 14.05.2010. »
Naravno, bez mjerenja CO2 ništa, a što je po tebi bolje da se lakše otvara klapna ili teže?

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #52 : Pet 13:39:23 14.05.2010. »
ja sam zadnji...hahaha  :DD: :DD:
CH style

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #53 : Pet 21:13:16 14.05.2010. »
Realno je bolje da bude nastelovan fabricki...

jer kako god da ga ti sam podesis samo ces napraviti disbalans negde...

jer ako se lakse otvara imaces vishe benzina na niskim obrtajima...
ako se jos lakse otvara imaces i na srednjim...

ali u svakom slucaju ce na visokim obrtajima tj. boostu kada je klapna otvorena do kraja imati isto goriva...

e sad pomeranjem same rucice milimetar pre ili posle menjas otpor koji se salje u ecu. tj. napon... tako da ce ecu da daje vishe goriva (duzina ubrizgavanja) u svim rezimima... e sad to moze napraviti i problem ako je manje goriva itd... u svakom slucaju treba testirati na ovim kolima a ne bih to radio napamet...

javicu rezultate...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #54 : Sub 08:17:28 15.05.2010. »
Na što misliš konkretno ovdje, koja polugica?

Uploaded with ImageShack.us

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #55 : Sub 08:27:23 15.05.2010. »
ova od mesinga sto klizi po grafitnoj traci... 1 sraf je drzi... ona povecava napon/otpor kako klizi prema levoj strani... ako se u startu pomeri malo levo davace u % vecu vrednost u svakom sledecem polozaju... tako da ce ecu misliti da ima vishe vazduha u svim rezimima...

e sad na leru ce dakle biti bogatija odmah i stalno.. sto bi trebalo korigovati sa onim srafom dole...

sta ce to uraditi na ovim kolima ne znam... ali me zanima da saznam kada budem znao u realnom vremenu sta se desava sa smesom...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #56 : Sub 08:36:45 15.05.2010. »
Ja bih je po tome prebao vratiti u desno smjesa mi je prebogata. Mislim glupo je ovako pričati napamet, da se to može odrediti njuhom, vjerojatno bi tako njušili i oni na tehničkom  :nod: , ali osjeti se stvarno gorivo i dimi onako dosta, a dim baš ono od goriva  :hm:

Još jedna stvar što se tiće ovog crnog točkića... vidim da je moj AFM i prije rastavljan, tako da ne mogu znati, jel ga netko već dirao ili ne, moram na ekotest i gađati kako se najbolje ponaša. E da, i super mi je što na njemu sugdje piše 027  :nod:
« Zadnja izmjena: Sub 08:39:10 15.05.2010. TURBO »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #57 : Sub 11:08:04 15.05.2010. »
pazi nije taj tockic crni toliko osetljiv... vrednost se pomera veoma malo sa tim otporom klapne...

na onoj LJet strani kaze da se pomeri 5 zubaca u pravcu suprotnom od kazaljke na satu i da tad daje malo bogatiju smesu...

opet na mazdama mx5 oni stavljaju afm of rx7 i gurnu tockic unapred za 9 do 10 zubaca da bi dobili linearniju krivu dodavanja benzina... i to u nekim mizerno malim vrednostima... dakle razlika izmedju default na mx5 i rx7 na -10 je 0.087v... sto daje 2% vishe benzina na svim obrtajima... a rx7 afm je 30% veci u startu...

tako da taj crni tocak nije toliko osetljiv ali takodje bez lambde iliti co2 testera ne mozes cackati pouzdano po tome... jer istina je da posle ovoliko godina i razlika u benzinu, istrosenosti motora i samih injectora itd... fabricke vrednosti nisu najbolje sad kako god okrenes... tako da bi trebalo prestelovati afm u svakom slucaju...

i taj imbus dole je ispod afm-a je bitan samo za ler smesu... cim se pritisne pedala gasa to stelovanje nema nikakve veze... ne vecini afm-ova je to zapuseno metalnim cepom ali postoji... jer ecu tu moze kontrolisati ler smesu... ovde ne...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #58 : Sub 11:48:58 15.05.2010. »
TURBO: Kad upalis auto mozes malo blago zakretati levo ili desno bakarni klizac prstima i oslusnuti sta se desava sa ler gasom. Naravno nemoj ga hvatati za bakarni deo, vec za plasticno telo. Obicno mu je ler polozaj malo u levo u odnosu na tvoju sliku. Jbga, indijanske metode, ali to ti je shto ti je...
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Sprint

• 2.5
  • **
  • "Sprint i Giulietta"
« Odgovori #59 : Sub 12:37:23 15.05.2010. »
[/quote

zadar par kandidata pirc-polako ali sigurno,ivan-poceo je opasno,nikola-radi se kako ima vrimena,mesonosac zadarska kamikaza-kupio jos jednu a neznam sto medo ceka bar dizelicu ako nista drugo,mozda se i rafe probudi iy yimskog sna ajde luka guraj to da nebude iz praha nastala u prah se pretvorila- :sablja: :sablja: :sablja:
"Volim stare alfe i nema mi pomoći!!!!"