Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44611 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #120 : Sri 19:10:42 26.05.2010. »
Citat:
Ovim prekrajanjem grane ću definitivno morati prebaciti aku nazad, mene brine osigurač nemam tako velik  :)

uzmi osigurac zajedno sa nosacem i kablom od 164... ona ima 2x 50a na jednom postolju... ali se vezujem nekim jadnim kablom opet... ne kapiram kako su oni to smislili... ali dobro i gde bi ga stavio... vec imas osigurac na releyu od 30a... jedino ako ne zelis da stavis jos jedan pre svega na ulaz iz akumulatora...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #121 : Sri 22:40:03 26.05.2010. »
Odlicno se cuje :) zelim ga... mislim da ovo nije TS ovo je jos uvek nord...

premotajte na 0:40 i nirvana :)

<a href="http://www.youtube.com/v/O9w6yG4QD_4&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/O9w6yG4QD_4&rel=0</a>

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #122 : Sri 22:46:19 26.05.2010. »
jebote! :slin:
stojadin, milicija edišn

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #123 : Sri 22:50:52 26.05.2010. »
zbogo ovakvoga zvuka 4cil su i dobili naziv fen  :D:

Dora

• Gost
« Odgovori #124 : Sri 23:48:18 26.05.2010. »
uzmi osigurac zajedno sa nosacem i kablom od 164... ona ima 2x 50a na jednom postolju... ali se vezujem nekim jadnim kablom opet... ne kapiram kako su oni to smislili... ali dobro i gde bi ga stavio... vec imas osigurac na releyu od 30a... jedino ako ne zelis da stavis jos jedan pre svega na ulaz iz akumulatora...

Kad se pali auto može tu da ide malo više ampera, smisliću neku sklopku :)  Imaš se leve strane kad gledaš iz kabine jedan mali razvod u plastičnoj kutiji. Takav samo veći treba za ovo. Izolovano od karoserije i tu ide kabel sa akumulatora. Odatle ide debeli na anlaser i tanki na alternator. Kad puni ide do razvoda, debelim nazad u aku a ostatak na motor.  Većina novih kola ima takvu plus klemu sa šinom.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #125 : Sri 23:56:11 26.05.2010. »
da samo sto je instalacija od 164 prekratka za tu akciju... ako stavljas aku na desnu stranu gepeka moras desno i kabl vuci... tako da uzmes onu vecu razvodnu kutiju od 164 isto, kao za 75 samo dublja i na nju provuces onaj tanji  crveni kabl od aku-a, a onaj debeli vezes dole direktno na starter... e sad treba da dodam jos jedan od startera do alternatora ali ne do one razvodne kutije ispred vozaca nego dole na alternator direktno ne dirajuci vec postojeci kabl... da bi dobio to sto ti pricas...

na ts-u je to lepse vezano jer je aku odmah na levoj strani pa nema te setnje levo desno struje...

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #126 : Pet 10:04:59 28.05.2010. »
e to meni treba  :DD:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #127 : Sri 12:58:56 02.06.2010. »
Hmmm...

imam malo cudan problem sa TS-om...

Nece da pali kada je vreo...

dakle ne uvek... ponekad...

nije bitno da li je vozen ili ne... stajao je 2 nedelje i opicilo neko sunce +30 stepeni... auto vreo... kljuc i nista... nema ni klik... struju ima sve lampice rade... ali nece da vergla...

spustila se temperatura... dakle 10 stepeni je napolju... pada kisa... jutros... okrenem kljuc upali na prvi takt...

dakle to se i ranije desavalo leti... kada je vreo... nekada posle voznje... nekada posle stajanja 5+ dana... nocu pali... preko dana kada upece sunce nece?

nece samo da vergla... sve ostalo radi... ali nece da okrene starter... i samo po vrelom vremenu napolju...

:lud:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #128 : Sri 13:07:30 02.06.2010. »
Znam ja šta je. Držao si ga preblizu turba i zarazio se i on, sad i on pati od glupih i neobjašnjivih problema  :DD:

Sad ozbiljno...jedino što meni pada na pamet je bravica ili slaba kvadratura tvornički ugrađenog kabela do anlasera ili eventualno kontakti kod suvozaža iza ladice

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #129 : Sri 13:26:58 02.06.2010. »
dobro... sve cu da progutam... ali samo po toplom vremenu?

to je ceo problem... samo kada je auto vreo... nebitno da li je od voznje ili od stajanja na suncu...

dakle vozim se, parkiram auto u garazu, izadjem na 2 min vratim se, nece da pali... ostavim auto 2 sata, ohladi se.. upali...

ne vozim auto 5 dana stoji na suncu nece da pali... dodjem u 9 uvece isti dan upali iz prve...

« Zadnja izmjena: Sri 13:27:23 02.06.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #130 : Sri 13:48:18 02.06.2010. »
Tomislav ima sličan problem, moždaon zna što može biti

A tko kaže da se neki od kontakta ne može dodatno popustiti kad je zagrijan  :hm:

Offline tomislav

• 2.5
  • **
11111111
« Odgovori #131 : Sri 19:54:26 02.06.2010. »
jednostavno ne znam šta bi moglo biti, bar kod mene. Ja svoj auto vozim svaki dan i nije bilo jutra da nije htio upaliti, a već iza 10-11h prije podne ne gasim ga osim kad moram  :DD: To mi se događalo na 1.6 i sada na 2.0, znači nema veze s motorom.
Prije nego sam ubacio TS reparirao sam alnaser i to detaljno 100eura ali rezultata nije bilo, već drugi dan bilo je isto pa mislim da nema veze ni sa alnaserom. Niti novi akumulator nije dao rezultate. Pošto sam i prije 10 godina imao 75-ticu sa istim simptomima i to sam riješio s novim kablovima od alnasera do bravice mislim da je i to sad u pitanju ali to još nisam riješio jer sve si nedam dokazati da je to.
Usput, kod mene kod okretanja ključa pale se sve lampice normalno ali kad treba alnasovati onda se ništa ne dogodi osim što na lampicama vidim da izgube struju tj. slabije svijetle.  :hm:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #132 : Sri 20:52:17 02.06.2010. »
 :DD:

I kod mene je slicna situacija - samo svakne kada hocu da ga upalim, sa tim sto nije vezano za temperaturu. Reparirao sam alnaser i bio sam spreman da odem u servis da reklamiram. Ja to resim tako sto gurnem u petu malo ga pomerim i onda obicno upali...  :DD:

Ovako iz prve upali jednom u 10 puta.   :tres:
« Zadnja izmjena: Sri 20:55:19 02.06.2010. kilson »
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #133 : Sri 21:18:52 02.06.2010. »
 :DD:

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #134 : Sri 22:08:28 02.06.2010. »
Ajme, ajme, momci!! c c c ccc

Jebe vas kabel od brave do alansera, spoj tog kabla u bijelom džeku iza kutije sa osiguračima ili sami kontakt u bravi.

Alfi sva struja za uključivanje alansera ide kroz bravu i tu nasatju sranja. Taj se kabel grije i oksidira, pa može izgledat izvana Ok , a unutra je gnjil i  ne provodi struju ok.

To s ovišnošću o temperaturi mi je jebalo mozak skoro godinu dana, dok nisam našao problematičnu žicu.

Problem se riješava ugradnjom releja kojeg okida brava, a on daje struju alanseru....ili dovođenje direktnog prekidača za verglanje u kabinu (ja sam taj problem riješio upravo ovako).

Nakon toga, kad neće na ključ, upali na prekidač. I to je to.
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "