Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44528 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #285 : Pon 20:07:19 22.11.2010. »
Ja očito imam problem sa čitanjem manuala, nebi ga pročitao nema tih para  :nod: Uvijek prvo nešto kemijam, onda ga čitam, ne znam ni ja zašto.

Inače ako ti pomaže, kada je sve tvornički podešeno, kraj šipkice je udaljen od kućišta WG-a, znači mjereći pokraj rupe gdje šipkica izlazi, ne u rupi... ugl. udaljenost je točno 17,5 cm, to sam se sjetio izmjeriti prije nego sam išta dirao, nemreš bolivet. Našarafi je tako i eto evorničkih postavki  :good:

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #286 : Pon 20:10:41 22.11.2010. »
To je u redu; pravim muškarcima netrebaju uputstva - oni znaju. Tu dolazimo i do one: kad propadnu sve solucije, pročitajte uputstva  :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #287 : Pon 20:16:25 22.11.2010. »
To je u redu; pravim muškarcima netrebaju uputstva - oni znaju. Tu dolazimo i do one: kad propadnu sve solucije, pročitajte uputstva  :D:

neznam odkuda mi je to poznato  :82: :82: :D: :D:
stojadin, milicija edišn

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #288 : Pon 22:08:10 22.11.2010. »
Ja očito imam problem sa čitanjem manuala, nebi ga pročitao nema tih para  :nod: Uvijek prvo nešto kemijam, onda ga čitam, ne znam ni ja zašto.

Inače ako ti pomaže, kada je sve tvornički podešeno, kraj šipkice je udaljen od kućišta WG-a, znači mjereći pokraj rupe gdje šipkica izlazi, ne u rupi... ugl. udaljenost je točno 17,5 cm, to sam se sjetio izmjeriti prije nego sam išta dirao, nemreš bolivet. Našarafi je tako i eto evorničkih postavki  :good:

Hm, meni je izvučena oko 16.8  :82: Znači od nosača WG-a kojim je vezan ta turbinu do kraja šipkice.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #289 : Pon 23:55:31 22.11.2010. »
ovo je bitno jer je to deo koji se skracuje...

[privitak je izbrisao admin]

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #290 : Uto 08:31:06 23.11.2010. »
Pa isti k, ako skraćuješ taj dio, skraćuje se sve, a na obadvije koje sam imao ukupna dimenzija je bila ista, a šipkice razl, odnosno završetak nije bio isti. Poslikat ću

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #291 : Uto 10:08:10 23.11.2010. »
I kako onda ide, ako se krati tlak se povećava i obrnuto?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #292 : Uto 11:42:47 23.11.2010. »
da... jer mu treba veci pritisak da gurne vratanca dovoljno daleko...

ako je produzis vec na manjem pritisku ce vratanca biti dovoljno otvorena da izbace viskak izduvnih gasova pored turbine...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #293 : Uto 14:29:26 23.11.2010. »
I kako onda ecu zna koliko goriva da da mu da ak ga staviš na 1 bar recimo? Što je ona količina goriva za 0,65 bara dovoljna i za recimo 0,9 bara?  :82:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #294 : Uto 15:26:59 23.11.2010. »
ne...

ovaj auto voli da zaliva... zbog losijeg goriva koje je nekada bilo sada imas i na 0.65 previshe goriva...

sve zavisi naravno u kakvom stanju su ti afm, injectori, regulator i pumpa...

ali generalno gledano bez cackanja po bilo cemu najlakse je uzeti regulator goriva od lancie koji ima na vrhu onaj sraf za stelovanje... lako je naci taj na otpadu ako vec neces da kupis nov stelujuci kineski za ~30e i puknes mu 3 bara umesto 2.8 koliko je sada... to je sigurno dosta za 0.8-0.9 bara... jer jer 3.4 bara dovoljno za 1.3 bara provereno gde je i kraj turbini i injectorima... ali to ne bih pokusavao sa nasim benzinom...

do 1 bar radi sigurno... bez knocka kada je sve ok provereno...

druga varijanta je da uzmes WB02 sondu i da prestelujes AFM... sto je mnogo komplikovanije i nisam siguran da je  ultimativno bolje...

naravno moram da naglasim da ovaj turbo ne moze puniti taj 1 bar na istih 2600 obrtaja kao tih 0.65... tako da se spremi za malo vecu turbo rupu pre dolaska snage ali je i kick u ledja time veci... meni je 1 bar postizao na oko 3400 rpm-a... dok mi 0.75 puni na oko 2800-3000 sve zavisi od benzina... sto znaci da mi turbina nije u cvetu mladosti kao ni sistem paljenja...

realno mozes gurati paljenje unaprad dok ne dobijes knock tada ces znati koliko dobar benzin vozis... na fabrickih 9* BTDC bi trebalo puniti 0.65 i sa najgorom brljom iz lampe dok na 100 oktanskom mozes voziti cak i na 2*BTDC sto je dovoljno reci totalno drugi auto za mnogo boljim odzivom i mnogo boljim dinamickim karakteristikama...

sa nasim benzinom ja sam na 2* BTDC dobijao knock vec na 4500... tako da... je benzin ovde krsh... ali sam uspesno vozio vec sa 5*... 6*je vec sigurna margina za losiji benzin koji se ponekad moze naci...

na 9* je auto trom i vuce se ko slina... mnogo je zivlji sa malo pomerenim paljenjem...

ako ne padne sneg za vikend testiram ponovo 1 bar sa prestelovanim AFM-om pa cu okaciti rezultate i neki video ako uspem da snimim...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #295 : Uto 15:39:53 23.11.2010. »
Ne vazi se, sada imas hladniji vazduh!  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #296 : Uto 15:54:25 23.11.2010. »
a da prebacite taj IC nekam u branik??
Jel bi to dalo nekih rezultata?
stojadin, milicija edišn

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #297 : Uto 16:03:43 23.11.2010. »
Dalo bi i te kako, ali bi joj se onda trzisna vrednost umanjila za ~4K eur.  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #298 : Uto 16:05:51 23.11.2010. »
Dalo bi i te kako, ali bi joj se onda trzisna vrednost umanjila za ~4K eur.  :D:

industirja ljekova za smirenje bi onda propala   :D: :DD:
« Zadnja izmjena: Uto 16:06:08 23.11.2010. Isus »
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #299 : Uto 16:38:47 23.11.2010. »
posle skoro 4 god imanja ovog auto i skoro 6 god ts-a mogu ti reci da turbo u originalnom stanju ne vredi pisljivog boba... sem da ga stavis u muzej...

dobro sredjen sa 250+ks vredi mnogo para... jer je to ultimativna 75-ica... ali ovako... nema para koje mogu platiti te dnevne frustracije od originalne elektronike koja 5 minuta radi i onda na sledecem semaforu umre... i gde moras razmisljati koliko je stepeni napolju da li mozes da vozis auto :) i da li smes da das gas ili mu je toplo ili hladno ili si zaboravio da prestelujes sipkicu za turbo... ma daj... originalni turbo ne vredi nista... sem da mu se divis sa daljine...

nije da se on kvari mnogo... radi on.. ne kvari se... ali radi lose... kao princeza je, pipav je... nezgodan... moras da razmisljas o tome kako ga i kada vozis... to automobili ne treba da rade... oni samo treba da rade... kao TS...

turbo to ne moze sa ovom fabrickom strujom... preglup je... prekomplikovan... i samo iz tog razloga u originalnom stanju je bulja...

ultimate project car... da... 300hp or bust bi trebalo da se zove...