Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44531 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #300 : Uto 16:56:31 23.11.2010. »
kad to sve slozite zovite V6 atmosferce da viditi gdje ste  ;)  :D:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #301 : Uto 17:02:54 23.11.2010. »
Jamal: Imas li wideband sondu?
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #302 : Uto 17:16:09 23.11.2010. »
ako kad to sve slozite zovite V6 atmosferce da viditi gdje ste  ;)  :D:

:D: :D:
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #303 : Uto 18:07:00 23.11.2010. »
@Laki

Imam

@Grdi

:good:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #304 : Uto 22:17:03 23.11.2010. »
ne oseti  :good:

ja veceras treba da pijem u Beogradu na Telforu, a ja tu citam turbo temu  :joj: e Grdi, Grdi i ti si puko  :tup: :D:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #305 : Uto 22:28:53 23.11.2010. »
kad to sve slozite zovite V6 atmosferce da viditi gdje ste  ;)  :D:
U grabi  :DD: :DD: :DD: :DD:
Streha,bok,kotaci

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #306 : Uto 23:19:24 23.11.2010. »
Ma polako, na*ebacemo mi sa brdom aluminijuma pod haubom. Kad im dosadi ova zajebancija sa elektronikom starom 30 godina ima da nas briju samo tako.  ;)
« Zadnja izmjena: Uto 23:20:00 23.11.2010. kilson »
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #307 : Čet 16:28:12 25.11.2010. »
Ha ha ha  :tease:

Ma ide vaš auto bolje, naravno, ali i ovaj s vremena na vrijme zna iznenaditi

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #308 : Pon 12:46:17 29.11.2010. »
pokusaj 1bar optpuno propao...

auto je iz nepoznatog razloga stalno retardirao paljenje... iako je punio 1 bar to je dolazilo tako kasno da je beskorisno i kontraproduktivno...

ako uzmemo da kada je sve u redu 0.75 bara napuni do 3000 obrtaja... i onda ide kako treba... osetis i cujes turbinu i kick u sediste... kada pomeri paljenje ide kao atmo... cak se i gore... tako je beskorisno...

na kraju sam dobio da mi je WG prestao da radi... tj. koliko god da skratim sipkicu ne zeli da predje 0.4 bara... a sa otkacenim crevom puni preko 1 opusteno...

3 puta koliko je uopste zeleo da puni 1 bar sa konektovanim WG-om je paljenje bilo toliko retadirano da je 1 bar dobijao na 5200 rpm-a... a 0.5 nije zeleo da napuni pre 4000... sto je totalni crap... i auto ide tako...

e sad... naci zasto retardira paljenje bi bilo zanimljivo... ali ne zelim... jednostavno me bas briga...
auspuh mi i dalje malo lupa... moze biti zato... ici cu da ga namestim opet ovih dana, propala mi je ona gumica sto drzi aupuh dole ispod motora... a veoma je cudnog oblika i moracu da je pravim rucno... pa ako se popravi samo od sebe super... ako ne... who cares!

i dalje mi ostaje vibracija koja se javlja kada ulazi u obrtaje i na boost, kao oscilatorna vibracija... da 1 cilindar ne radi kao ostali... i tada auspuh pocinje da lupa... osecam i kroz volan jer kaci letvu u tom procesu vibriranja i lupanja... da li jedan injector malo slabije radi, ili su neke naslage na ventillima ili nesto... nemam zelje da otvaram i rasturam motor sad... a nemam ni gde... tako da... necu ga vishe voziti dok ne nadjem volju da se smrzavam i jurim gluposti...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #309 : Pon 17:08:10 29.11.2010. »
Moj ti je savjet da zaobiđeš pierburg i poštelaš ga samo na šipkici, čak i da namjestiš da puni isto 0,75 bar ga neće organičavati sttalno. Bilo bi idealno namjestti ga negdje oko 1 i gas.

Ja ću to napraviti čim uspijem  :nod:, jer mi stalno kao što ti kažeš retardira paljenje, ali kad to sve poskidam ili dobijem da mi puni jako kasno kao kod tebe ili ako skratim šipkicu da mi pokazuje do 1,5 bara na satiću. Očito je da mi ni jedan satić koji imam ne valja, tako da dok ne nabavim neki koji valja ne vrijedi se s tim zajebavat.

Još jednu stvar sam primjetio auto me se bolje ponaša ( mirnije radi, lakše uštimati obrtaje i paljenje) na mojoj centrali nego na ovoj QV. Vjerojatno QV centrala da bi radila normalno treba podatak od senzora temp ulaznog zraka iz IC-a a to nema pošto IC nisam prebacivao. Nisam iskreno ni gledao, ali ta centrala mora imati jedan pin više. Inače ternutno mi auto trza, jebe majku ne ide nikako. Ili je pumpa legla ili viče zrak na rupi gdje mi curi gorivo na rezerveru  :joj:

E da, ulje mi curi na semeningu radilice ko blesavo i kapa po koljenu dolje na auspuhu i smrdi ko wartburg i ostavlja potpis gdje god stanem, lamela mi pri kraju, u drugu jedva ubacim, ne mogu ga natjerati da troši ispod 15 l, ostalo sve super  :D:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #310 : Pon 18:15:47 29.11.2010. »
ja sam tako na lanci obisao pierburg i punio je stalno 1.2 na folgasu. ovak je cas punio 0.8 pa nekad 1.0 a overboost se javljao samo kad nabijes gas ko kreten i tako drzis stisnuto. bezveze.

samo sto je lancia imala map senzor i nista nije trebalo dirat osim stangice WG-a

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #311 : Pon 20:17:14 29.11.2010. »
Ne treba ni ovdje dirati ništa osim štangice, auto se preporodi kad isključim tu glupost, samo strah me ostaviti to tako, jer nisam siguran koliko puni. Ne mogu to uštimati nikako ili mi počne puniti jako kasno i onda nekako navuče 1 ili počne pravovremeno ali ona kazaljka leti preko 1,5 , iako navodno ova turbina ne ide preko 1,3 ili tako nešto  :neznam:

Probao sam 2 sata pritiska, ostaj jedino da ubacim bilo kakav manometar na izlaz i IC-a ili da probam senzor prebaciti sa drugog IC-a možda mi je i on poblesavio. Vidiš ovo sam se tek sad sjetio  :zvizd:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #312 : Pon 21:20:59 29.11.2010. »
trpaj mehanicki manometar jer ovi elektricni su  :truba:
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #313 : Uto 09:43:36 30.11.2010. »
Da, mozda nisam bio dovoljno jasan...

WG mi je izgleda umro... jer kada je prikljucen... nebitno da li je pierburg ukljucen ili ne... daje mi 0.4 bara... tacka...

dakle i kada je crevo iz turbine u pierburgu ili direktno u wg-u nece da predje 0.4... sipkica bilo kako nastelovana... sve sam probao... od 1 do poslednjeg navoja... dakle i odvio do kraja i zavio do kraja...

kada iskljucim potpuno WG dakle skinem sva creva... onda puni nekontrolisano... dakle 1+ bar...

ja imam mehanicki manometar... i to je to... elektricni je spor i njega ni ne gledam vishe jer kasni...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #314 : Uto 15:41:54 14.12.2010. »
Moj auto je razvio probleme hladnog starta... pricamo naravno o "princezi" turbu...

dakle i kada je toplo i hladno tesko pali... naravno sto je toplije to lakse pali...

jutros sam potrosio 2 min verglajuci auto dok nije upalio...

zamenio sam senzor temperature vode... isto sranje... paljenje je nastelovano... svecice su nove... treci par svecica za 2500 km... razvodna kapa i ruka nove... kablovi nemaju 2500 km...

pritisak goriva ok...

naravno kada upali i dodje do radne temperature svaki sledeci put pali bez problema doduse na treci takt... ranije je palio na prvi... cim okrenes kljuc.. sada okrene motor 2x i onda upali na 3-4 okretaj...

primetio sam takodje da mnogo sporo vergla kada je hladan... 3x brze vegla topao sto je i logicno jer se podmazao i ulje razredilo... ali i dalje mi je sporo...

ne znam da li mi odlazi anlaser ili je nesto trece...