Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44603 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #195 : Pon 10:25:16 19.07.2010. »
Koliko god se čekalo isplati se, ja sam ono svoje dao praviti, koštalo me isto toliko otprilike i još sam 4 puta skidao auspuh i dorađivao ga i još uvijek to nije to što treba biti.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #196 : Pon 12:16:32 19.07.2010. »
Inace glupo pitanje...

da li je glava od 1.8ie i 1.8t istog oblika tj. da li su izduvni kanali isti, razmak, promer?

hteo bih da pocnem da pravim izduvnu granu posto imam vremena trenutno pa ne bih da skidam svoju glavu sa kola  pre bih uzeo neku raspalu 1.8 sa otpada ili sta vec da radim na njoj, jer trckaranje do kola svaka 2 min. je smor...

pa kad napravim/isecem, lukove i flandju, malo ih uhvatim, cevi i krivine MIG-om sam pa da odnesem nekom sa TIG-om da mi izvari kolektor i flandje da to bude trajno...

samo je pitanje da li mogu da uzmem neku random nord glavu ili moram da radim na kolima i rasturim sve...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #197 : Pon 13:11:11 19.07.2010. »
Ja mislim da je što se tiće ispuha razmak isti čak i na 1.6

Dora

• Gost
« Odgovori #198 : Pon 22:02:06 19.07.2010. »
Usisna strana je ista pošto sam za prepravku koristio jednu od IE pa pretpostavljam da je i izduvna strana ista...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #199 : Sri 19:35:50 25.08.2010. »
Mislim da pojasnim pricu mog afm-a... neko je prestelovao afm kada je poterao auto da radi na vecem boostu... i sa mapama i elektronikom od qv-a... jer po eperu nije qv motor kod mene ali kada otvorim haubu jeste... neko je zamenio delove koji razlikuju qv i obican... kapiram u italiji ovde ne verujem da bi neko znao to... jer su znali samo da ga sjebu i zamaskiraju :)... majstori cudo... bio je kod dvojce dok je kod mene i pre mene ko zna koliko ga je cackalo... ali sam shvatio da vishe nece nigde sem na centriranje trapa...

dakle ukratko...
1. sjebana struja + sjeban regulator goriva + TPS + prestelovan afm = auto radi ali se malo gusi, lose prima gas, dosao kod mene...
2. popravio regulator i TPS = auto jeo betonna 1 bar... ali trosio kao kamion na boostu i ponekad malo seckao pri pustanju gasa...
3. popravio struju = sve poludelo jer je celo stelovanje kada su zamazali kvar smesom an afm-u poremeceno kad je vraceno sve na normalu
4. prestelovao afm, po sluhu, kao karbove = auto se sredio radi kao satic ali ne smem takvog da ga teram u boost jer ne znam sta se desava sa smesom a ne zelim da dobijem istopljene klipove...
5. ugradio wb02 sondu u auspuh da mogu da logujem i pratim afr i proverim ili promenim stelovanje konacno... :)
6. slede rezultati testa...

inace sada kada sam prestelovao afm na .323 to je recimo pomeranje rucice za 0.15 milimetra... ne vidi se golim okom ali multimetar cita... toliko je osetljivo... kapiram zasto bosch kaze laserski kalibrisani... u svakom slucaju ponovo mi se vratio backfire iz auspuha... nisam ga cuo odavno... kada odleti u 5000+ rpm-a i pustim gas naglo samo pukne iz auspuha bam bam :) to je meni extra, skacu ljudi po ulici... :) neki injector mi malo pusta ali to je ok... sredice se lakse... bitno je da ide kako treba...

javicu sta nadjem sa sondom...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #200 : Čet 08:41:45 26.08.2010. »
Gdje se ta sonda ugrađuje i što čita podatke sa nje? Jel mislis da je moguće da je tako malo pomicanje igle imao toliki utjecaj? Što da ja radim sa svojim da ide bolje? Ja sam svoj AFM poštelao isto odokativno jučer, ide mi dauto vjerojatno najbolje do sada, ali to kada sam se vozio noćas, kada je toplo, točno vidiš da jedva diše. Mislim,...ide auto ono solidno kada je hladnije, ali ja tako imam osjećaj da on može još puno toga.

Sada me malo kolje taj otpor što je kod vas dvojice isti, a kod mene ne.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #201 : Čet 20:08:49 26.08.2010. »
Ova sto ja imam se ugradjuje u auspuh... od 40cm do 1m od izlaza turbine... zbog toplote... i cita Air-Fuel Ratio...

Moze se citati na posebnom satu...  ili na laptopu gde se moze i logovati... pa pregledavati kasnije... ili naravno u realnom vremenu za tuning...

poenta je da ne mogu realno tunirati auto na putu.. nije ni sigurno ni precizno... jedino sto je kvalitetno je na dyno-u... ili jos bolje chasis dyno-u...

ali u mom slucaju mogu proveriti AFR koji daje moj AFM... tako da vidim jel radi kako treba u svim obrtajima... tj da li je negde siromasna ili bogata smesa... i ako je sve ok logujem sve da bi imao neku pocetnu tacku kada izbacim ovo sve napolje... ako nije da probam da korigujem afm a da to ne bude opasno po motor jer znam da treba da se drzim na 12:1 ili vishe :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #202 : Čet 20:35:49 26.08.2010. »
Taman kada sam pomislio da počinjem razumjeti što pišeš, ti opet na turskom  :nod:   :nod: šala

Ajde ako iz toga uspiješ shvatiti kako najbolje podesiti AFM, podjeli to sa mnom.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #203 : Pet 12:39:07 27.08.2010. »
Najbolje ces ga nastelovati tako sto prebacis tvoj AFM na njegov auto i on ti pomocu wb sonde kalibrise tvoj.   :good:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #204 : Pet 12:43:17 27.08.2010. »
Ideja za 5, samo nas jebe malo dislokacija  :nod: Ali može se to i poslati na kraju krajeva.  :good:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #205 : Čet 22:12:16 09.09.2010. »
Jel se radi ovdje šta?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #206 : Pon 15:51:03 11.10.2010. »
E sad...

Posle dosta vremena ja imam ozbiljan problem...

Turbo ne zeli da upali... dakle nista... ni makac...

vergla do prekosutra dok ne isprazni akumulator ali ne pali...

svecice mokre, gorivo daje... pumpa ima napon i dobija ga pri kontaktu i pri verglanju...

kupio sam cak i nove svecice i i dalje ne zeli da pali...

senzor temperature proverio i radi... tj. vrednosti su ok...

vozio auto pre 3 dana parkirao ga i juce nista... ispraznio aku verglajuci.... napunio aku, zamenio svecice... nista...

razvodna kapa, ruka, novi... nemaju 500km...

benzina ima...

jedina cudna stvar koju sam uspeo da premerim da mi kod onog plavog glavnog releya ima veliki pad napona... bas veliki...

ulaz mi je 12.56v izlaz 1 je 11.98v izlaz 2 je 10.45v toliko struje gubi samo na kontaktu na tom releyu... ali klikce i ukopcava...

nisam pametan...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #207 : Pon 15:55:00 11.10.2010. »
Pa baca li iskru?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #208 : Pon 17:31:21 11.10.2010. »
O da... vrlo uredno baca iskru...

sada sam opet bio i cistio i merio i ne kapiram...

ima goriva... ima iskru... okrece se kao lud... ali se ne pali... nema cak ni brm brm... samo se vrti ... iz auspuha mi vec izlazi cist benzin...

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #209 : Pon 17:32:19 11.10.2010. »
a jedino onda ko meni sta je bilo...slab tlak goriva da je,pa ne probija dizne...
CH style