Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44586 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #180 : Ned 19:11:52 04.07.2010. »
Nabavi start spray i poprskaj lagano na sumnjiva mesta..?

Ne znam sta cekas sa prebacivanjem intercoolera i pravljenjem druge grane?
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #181 : Ned 19:12:34 04.07.2010. »
Ja ne znam šta da vam kažem, al mene moj auto ne zaj...., a nije baš da je došao iz garaže u kojoj je stajao 20 godina podignut na klocne.

Na satu stoji 230 000 km i ja bi rekao da su originalni s obzirom kad se auto pogleda od ispod.

Neće da ga baci u safe mode,
neće da radi misfire,
ler stoji zakucan na 900 okretaja u svim režimima rada i prije rastavljanja i štelovanja usisa i nakon
Pali bez problema  :82:
afm-u sam popustio oprugu za nekoliko zubi i to ću da vratim kad mi se bude dalo jer ne vidim razliku

Zadnje što sam se vozio sam ga pustio da radi u mjestu pola sata da se dobro ugrije i onda sam mu išao j... m idućih pola sata čisto da vidim šta će biti, al nikakvih problema osim što ne ide onako dobro kao što je išao po zimi.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #182 : Ned 21:55:31 04.07.2010. »
Hehe...

evo jos jednog primera za knjigu o alfa romeu 75 turbo...

jutros auto radio ok... malo mu je bilo toplo ali ok... dakle sve ok...

odem ja da prestelujem paljenje... iz nekog meni nepoznatog razloga... dosadno mi cisto da proverim... kako i pocinju svi zajebi...

i spustim ja ler na 900? nekako, da me pitate kako ne znam... nastelujem paljenje na F savrseno stoji 2 sek. i onda krene samo da ga lovi izmedju 900 i 1000 i krene da misfiruje na leru... ugasim ja auto... ok... videcu malo kasnije...

krenem da donesem nesto pre sat vremena... auto trza na gasu i pri davanju i pri pustanju... hmm... stanem... paljenje i dalje savrseno na F (poceo sam da nosim stroboskop u kolima...) krenem dalje... 120km/h ubacim u 4. stisnem do poda skala skoci na 0.6 bara i krene da secka... ceo motor... kada da neko pali i gasi struju... vidis po boostu 0.6-0.4-0.6-0.5-0.4-0.6 dakle kao da neko drnda prekidac za svetlo... kao da gubi kontakt... ne znam... i ler ne drzi skace gore dole... cima na svim obrtajima... cim stisnes gas malo jace i bacis ga u boost pocne da prekida... na malom gasu trza i missfire-uje...

ja usporim, nema svrhe silovati auto... vozim u vakumu... pocne da smrdi benzin... ali ono surovo... moram prozor da otvorim... stanem sve pregledam... nista... sve suvo, sve ok... dakle iz auspuha dolazi... nespaljeno gorivo...

popizdeo sam... jutros je auto radio kao satic... dovukao sam se do kuce sad... lagano... dakle auto ide ali kao da je paljenje pomereno negde daleko... a nije, stoji na crtici... akumulator pun... sve radi... radilo pre par sati savrseno... sad nece preko 130km/h

imao sam samo jos jednu cudnu pojavu... svetlo za pritisak ulja na arc-u mi se upalilo... a proverio sam nivo juce ima ga preko 2/3 skale... i kada upalim auto, posle 20 verglanja, od ovih svecica pritisak na hladnom motoru odmah skoci na 5.5 bara... a kada je ugrejan stoji oko 1... na leru... u voznji na 2500 rpm-a je 4 bara... kapiram da se davac izbagovao... kada sam ugasio auto i upalio ga opet sijalica se ugasila... to mi se vec 2 dana desava...
kapiram da je davac izbagovao...

nebitno... ako do sutra ne odem i zapalim ga sibicom i kantom benzina bice sve ok...

realno je postalo previshe traumaticno voziti ovaj auto... prkosi logici... kada nesto namestis fabricki on ne radi... onda sutra radi...

ostaje mi pritisak goriva ili injectori... to nisam mogao proveriti... samo to mi pada na pamet... sve ostalo sam kao proverio... mislim nisam pametan vishe... :tres:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #183 : Ned 22:00:54 04.07.2010. »
cisto da ne bude da sam zapostavio TS-a...

nemam sta da kazem malopre sam otisao i upalio... na pola kljuca iz prve... radi kao satic... prima gas... ide...

sramota me da kazem ali tom automobilu nisam otvorio deklu 3 godine.... samo sam menjao ulje i antifriz i sipao benzin... to je to... nijedan kljuc niti srafciger nisu dodirnuli taj auto... jednom sam ocistio afm i usis i to je to...

ccccc...
« Zadnja izmjena: Ned 22:01:30 04.07.2010. JaMaL »

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #184 : Ned 23:15:19 04.07.2010. »
meni govorio rodzak od prijatelja koji je iz italije(udine)da je onaj puta tamo kod njih u gradu bilo par turba i jednu je imao njegov prijatelj uglavnom kaze odu u disko vrate se auto nece da upali.i on je isto rekao da je to jako problematican model.a covjek je mehanicar i bio si je slozio giuliettu na karbove 1.6 blok a kosuljice tj.hilzne i klipovi od 2.0 naravno blok je razbusen bio,al je reko da se motor vrlo dobro vrtio. :nod:
"power is nothing without torque"

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #185 : Pon 01:55:14 05.07.2010. »
Ako ti zestoko trokira, onda je problem sa strujom mada nije iskljuceno da je taj fals vazduh jos vise dosao do izrazaja... 

Alfaholics CC

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #186 : Pon 11:18:20 05.07.2010. »
Gle, nije da te plašim, ali meni se tako auto ponašao slično kada je propuhao brtvu, kad je hladan upali ok i radi čim se ugrije, počne trokirati, u početku malo onda sve više i više, a ovo sa lampicom od ulja je neka valjda normalna stvar, meni se isto dogodilo da se upali, a ulja ima i pritisak svjetski ( meni je kad ga upalim na 6) , ugasim ga i ponovo upalim, on se pravi normalan  :nod:

Još jedna stvar, meni se i sada događa da čim mi gorivo dođe pred kraj počne trzati auto i nema snage na boostu, mogu ga do benzinske dovesti jedino na niskim obrtajima, ne znam do čega je to, možda za to što nemam onu dodatnu pumpu u tanku, ali iskrno ni ne zamaram se tim previše, jednostavno ću gledati da uvijek ima goriva i to je to.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #187 : Pon 12:42:54 05.07.2010. »
E da ali meni ne radi ok ni hladan... dakle od trenutka paljenja on trokira... manje na vakumu ali mnogo na boostu... tj.. ne zeli preko 4500 otprilike... tu pocne da umire... i sece kao da ga neko kolje... videcu... ne verujem da je zveknuo dihtung od 0.6 bara... drzao je on i 1 pun tako da... ovo mi se vrlo slicno vec desilo... ili mi je zastekala neka dizna... jbg... sve ce morati dole... ipak auto je stajao preko 5 meseci... ja ga ne vozim po losem vremenu... nesto se zapusilo... a i kapiram da rezervoar nikada nije ciscen...

zato mi smrdi na pumpu ili regulator pritiska goriva jer mi se to vec jednom desilo pa sam revitalizovao taj... sada je mozda vreme za nov...

u svakom slucaju manometar sam razbio pa ne mogu sad izmeriti tlak moram naci nov da kupim... pa cu javiti sta sam uradio... (sto ce biti omanji problem jer ovde naci te proste uredjaje za auto je pakao tesko...)

inace nije za pritisak ulje vec nivo ulja ono sto mi se palilo... pritisak je na tabli.. meni svetli na ARC-u... to je nivo... a provereno ga imam preko pola tako da se istripovao sensor 100%...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #188 : Uto 22:14:59 06.07.2010. »
OK,

problem lociran... resenje "nepoznato" (citaj neprakticno trenutno)... struja me i dalje ubija... tacnije ozicenje kome je dosao kraj ocigledno...

zavrsio sam sa turbom za sada... nastavljam da vozim ts-a, ovo cu da parkiram i sacekam da iscupam sve napolje i krenem iz pocetka sa prvobitnim planom... nema vishe polovicnih resenja i krpljenja... nisam ja toliko strpljiv a i nemam zasto da budem... motor i sasija ostaju... ostalo cu da napravim sam...

napravicu koji filmic uskoro kada sredim auspuh, (koji jos nije stigao btw., kao da prave tu krivinu od zlata) cisto da se setim kako je zvucao i isao dok je bio original... par slika i to je to od njega u ovom stanju...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #189 : Sri 08:49:32 07.07.2010. »
Aleluja!  :sablja: :good:
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #190 : Pet 14:54:34 09.07.2010. »
Inace update statusa...

posto su britanci nesposobni da posalju intercooler za srbiju :) nije im jasno zasto je srbija u evropi i zasto da mi ne naplate slanje kao u afriku (280e za slanje :joj:)... iako svaka druga britanska firma mi salje normalno... ko ih j...

ic stize iz madjarske ili cu ja otici po njega... sta god bude zgodnije :) posto moraju da ga naprave rekose 2-3 nedelje... bla bla neki izgovor, taj racing core 10cm debeo stize ne znam odakle pa onda moraju da naprave krajeve za njega i testiraju... madjari i engleski se ne slazu bas najbolje tako je objasnjenje sklono interpretaciji...

inace uzrok teskog paljenja su bile svecice... 9 je prehladno za paljenje ovog motora na ovoj bobini... treba ocigledno jaca varnica... stavio sam 6 jutros i upalio je iz prve... bez verglanja od 45 sek kao sa 9... jos su 6-ice na manjem zazoru sto bi trebalo da pali losije i radi gore na leru...

tako da cu 9 vratiti kada budem imao 300ks :) za testiranje i prelivanje i 6 ce posluziti...

3-4 cilindar su bili zaliveni benzinom... dakle vlazne svecice i pre paljenja motora... 1 je kako treba a 2 garav ali suv...

kapiram odakle mi je smrdeo toliko nespaljeni benzin... 3-4 cilindri su zalivali kao besni... inejctori su sigurno zastekali ili cure...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #191 : Pet 18:35:28 09.07.2010. »
Pa imaš 7 ili 8 svjeće isto. 6 uopće nije predviđeno tvornički za turba ma šta god NGK navodio u katalozima.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #192 : Pet 20:02:16 09.07.2010. »
pa znam da nije...

mada je ovaj auto vozen na njima ko zna koliko... i radio je... :)

ja sam ga i kupio sa super bosna svecicama kakve idu na ladu i zastavu...

ali cinjenica je da tesko pali sa 9 kada je hladan... topao nije problem ali hladan je zlo... verujem da ne bi mogao da upali ispod 10c kada je napolju uopste...
to je sad nebitno auto ne vozim vishe... samo sam probao u cemu je caka... posle ce biti nebitno jer idu ili 2x2 ili 4x1 bobine na njega... to je 10x jaca varnica od ovoga sada...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #193 : Sub 08:18:12 10.07.2010. »
Ja se trenutno vozim na Bosni, imam i jedan set NGK i jedne i druge nove, ali ove druge se ponašaju gore od ovih prvih kada je auto ugrijan. Trenutno nemam love za treće  :nod: , a i kad bih imao ne znam  koje bi stavio, čekam da vas dvojica isprobate sve, pa da znam i ja  ;)
« Zadnja izmjena: Sub 08:19:49 10.07.2010. TURBO »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #194 : Pet 19:54:48 16.07.2010. »
Stiglo koleno...

Malo vishe od 2 meseca... brzo je nema sta...

[privitak je izbrisao admin]