Hehe...
evo jos jednog primera za knjigu o alfa romeu 75 turbo...
jutros auto radio ok... malo mu je bilo toplo ali ok... dakle sve ok...
odem ja da prestelujem paljenje... iz nekog meni nepoznatog razloga... dosadno mi cisto da proverim... kako i pocinju svi zajebi...
i spustim ja ler na 900? nekako, da me pitate kako ne znam... nastelujem paljenje na F savrseno stoji 2 sek. i onda krene samo da ga lovi izmedju 900 i 1000 i krene da misfiruje na leru... ugasim ja auto... ok... videcu malo kasnije...
krenem da donesem nesto pre sat vremena... auto trza na gasu i pri davanju i pri pustanju... hmm... stanem... paljenje i dalje savrseno na F (poceo sam da nosim stroboskop u kolima...) krenem dalje... 120km/h ubacim u 4. stisnem do poda skala skoci na 0.6 bara i krene da secka... ceo motor... kada da neko pali i gasi struju... vidis po boostu 0.6-0.4-0.6-0.5-0.4-0.6 dakle kao da neko drnda prekidac za svetlo... kao da gubi kontakt... ne znam... i ler ne drzi skace gore dole... cima na svim obrtajima... cim stisnes gas malo jace i bacis ga u boost pocne da prekida... na malom gasu trza i missfire-uje...
ja usporim, nema svrhe silovati auto... vozim u vakumu... pocne da smrdi benzin... ali ono surovo... moram prozor da otvorim... stanem sve pregledam... nista... sve suvo, sve ok... dakle iz auspuha dolazi... nespaljeno gorivo...
popizdeo sam... jutros je auto radio kao satic... dovukao sam se do kuce sad... lagano... dakle auto ide ali kao da je paljenje pomereno negde daleko... a nije, stoji na crtici... akumulator pun... sve radi... radilo pre par sati savrseno... sad nece preko 130km/h
imao sam samo jos jednu cudnu pojavu... svetlo za pritisak ulja na arc-u mi se upalilo... a proverio sam nivo juce ima ga preko 2/3 skale... i kada upalim auto, posle 20 verglanja, od ovih svecica pritisak na hladnom motoru odmah skoci na 5.5 bara... a kada je ugrejan stoji oko 1... na leru... u voznji na 2500 rpm-a je 4 bara... kapiram da se davac izbagovao... kada sam ugasio auto i upalio ga opet sijalica se ugasila... to mi se vec 2 dana desava...
kapiram da je davac izbagovao...
nebitno... ako do sutra ne odem i zapalim ga sibicom i kantom benzina bice sve ok...
realno je postalo previshe traumaticno voziti ovaj auto... prkosi logici... kada nesto namestis fabricki on ne radi... onda sutra radi...
ostaje mi pritisak goriva ili injectori... to nisam mogao proveriti... samo to mi pada na pamet... sve ostalo sam kao proverio... mislim nisam pametan vishe...