Ne mora biti prohron, ni ja nemam co2 sa prohron žicom, koristim običan da pecnem samo radi krojenja i provere, to se kasnije samo prevari kako treba. Luk od 90 stepeni se malo zaseče ukoso, recimo 20 stepni na oba kraja i navare se ravne cevi koliko treba, tak ose dobija oštar ugao kao na slici Imasafa što is postavio. Točir se pravi od parčeta lima iskrojenog tako da kad se sastavi prcten dobiješ točir pa se to navari na kraj ako nema mogućnosti da ga neko "raspertluje". Ja sam to izbacio, nema ga ali to možda može biti problem sa prohronom oko dihtovanja jer je tvrd čelik i neće se "prilagoditi" konusu, zato bih taj deo pravio od običnog lima malo boljeg kvaliteta.
Što se maltretiranja tiče, u pravu si, neče nik oda izlazi u susret mojim takvim zahtevima pa sam većinu toga morao odraditi sam sem varenja... A to mi je bio jedini način jer nema ko da mi savije dobar luk bez nabora, zato sam koristio prohron jer ima gotovih lukova da se kupe, ima i od crnih cevi ali su deblji zidovi i teži su :)