Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44631 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #90 : Pet 09:04:34 21.05.2010. »
Ma sve na tom autu ima neke logike, je zajebana, ali ga za to vjerojatno i volim

Povlačim sve što sam rekao, jučer sam je na anlaseru uvezao u garažu. Ne znam šta to može biti, ali čim ima manje goriva trza i počne se gasiti kao da ga nema uopće, a rezerva još ne gori. ??

@Fly
Nismo mi posebna sekta, nego još jedino međusobno trpimo ove jadikovke  :nod:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #91 : Pet 09:17:16 21.05.2010. »
I dalje mi to smrdi na pritisak benzina ili neki falsh vazduh da vuce negde... u rezervoaru mozda imas prljavstine, mozda je ona sipka iskrivljena ili ne dolazi do dna, filter goriva?, regulator pritiska... napajanje pumpe benzina? mozda varira napon... masa?

jel ti se samo gasi na leru ili trza i trokira na gasu? tj. da li ti uvek secka i trokira ili samo na malom gasu/leru?

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #92 : Pet 17:56:35 21.05.2010. »
majkemi ako nisu zasebna sekta:alfa 75 turbo"sekta into the sekta" :DD: :DD:
"power is nothing without torque"

Dora

• Gost
« Odgovori #93 : Pet 18:36:11 21.05.2010. »
Kad nas je na prste jedne ruke, moramo se držati :)

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #94 : Pet 18:43:47 21.05.2010. »
Ne znam sta se onda ljutite kad kazem da se drzhite za ruke..?  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #95 : Pet 19:16:45 21.05.2010. »
E spameri... sto bi Flojd rekao... "ti ces meni..., kako se menjaju brzine..."

nego, zamenih ruku, kapu, svecice, antifriz, ulje, kaiseve...

sad treba da vidim kako da podignem pumpu goriva i filter u gepek i ugradim lampicu na tablu za pumpu goriva i za pierburg ventil da znam sta rade i kad rade... volim lampice i merne instrumente sta ces...

za auspuh mrka kapa... jer sam za 1 dan propustio uvoz i sada koleno od turbine ili mogu da narucim sam preko neta ili da cekam sredinom JULA sledeci uvoz... tako da razmatram opcije :)

sve ostalo radi za sada... ali ne mogu nista da radim dalje dok ne dobijem auspuh.. jer mi kako predjem 3500 rpma auto padne u safe mod od lupanja auspuha i grane u auto... a i plasim se da ne izvalim koleno gore na turbini liveno to bi bio stvarno problem....

Dora

• Gost
« Odgovori #96 : Pet 22:40:49 21.05.2010. »
Lazo, bolje da se držimo za ruke nego za nešto drugo hahaha

Ja sam napravio sve od prohrona, od turbine do harmonike. Dva kolena i nešto pravca. Koleno je ovde oko 7-8 evra ne verujem ni da je tamo nešto značajno više. Što to ne koristite?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #97 : Pet 23:17:09 21.05.2010. »
ja bih pevao da mogu d anapravim auspuh od prohroma... ali...

kako da napravim nesto ovako od toga...

kapiram krivinu... ali onaj trouglasti profil dole + ono prosirenje na vrhu...?

[privitak je izbrisao admin]

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #98 : Sub 01:10:16 22.05.2010. »
Pa poruchi sa ebay?  :neznam:
Alfaholics CC

Dora

• Gost
« Odgovori #99 : Sub 18:26:55 22.05.2010. »
Pa može se čim sam napravio :) Ja nisam pravio taj levak jer sam pravio sve, od turba pa nadalje, i prirubnicu, nemam onu original gusanu krivinu pošto ni turbina nije original. CAD radi svašta, sve se lepo iscrta i poseče na meru i eto dve oštre krivine sa dva luka. MAlo pec pa probaš, pa malo pec pa secneš pa malo pec i na kraju odneseš profesionalcima da zavare i to je to.

Ne znam da li je ovo original (što si poslao sliku) ali mislim da original ima taj deo pljosnat jer nema mesta, stalno kačim tim delom o asfalt :)

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #100 : Sub 19:22:58 22.05.2010. »
pa da, to kacenje i jeste problem.. ja i sa tim pljosnatim delom kacim svaki lezeci na koji naidjem... a na ivicnjake ne smem ni da probam da se penjem...

bicu hrabar da napravim celu cev okruglu kada budem vozio 17-ice sa coiloverima... jer kapiram da ce tada biti dovoljno visok za normalnu voznju...

vec sam narucio iz nemacke koleno tako da je tu za 7 dana... pa cemo videti za dalje...

a inace nemam gde da pravim izduv od prohroma jer nemam dvoriste, zivim u centru beograda, a ni co2 sa prohromskom zicom da ga varim ne posedujem ... :truba:

tako da samo mogu da se pouzdam u gotove proizvode ili sto neki drugar moze da mi zavrsi... za auspuh nemam nikoga...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #101 : Sub 19:43:03 22.05.2010. »
Sta je sa onima za kamione u bulevaru..?
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #102 : Sub 21:18:14 22.05.2010. »
nista... oni mogu da mi naprave ostatak auspuha... ali ovo koleno ne... zbog vrha gore, nemaju masinu za to i ovaj radius je premali za savijanje... i preko diferencijala je frka jer rade kamione i autobuse i radijusi su im mnogo veci... ali za taj pozadi su rekli da ce nesto napraviti... ali ovo je premalo...

a i ovaj prljosnati deo mora u presu i bla bla... realno nece da se maltretiraju i rasteluju alat samo za mene... prosto...

Dora

• Gost
« Odgovori #103 : Ned 01:01:07 23.05.2010. »
Ne mora biti prohron, ni ja nemam co2 sa prohron žicom, koristim običan da pecnem samo radi krojenja i provere, to se kasnije samo prevari kako treba. Luk od 90 stepeni se malo zaseče ukoso, recimo 20 stepni na oba kraja i navare se ravne cevi koliko treba, tak ose dobija oštar ugao kao na slici Imasafa što is postavio. Točir se pravi od parčeta lima iskrojenog tako da kad se sastavi prcten dobiješ točir pa se to navari na kraj ako nema mogućnosti da ga neko "raspertluje". Ja sam to izbacio, nema ga ali to možda može biti problem sa prohronom oko dihtovanja jer je tvrd čelik i neće se "prilagoditi" konusu, zato bih taj deo pravio od običnog lima malo boljeg kvaliteta.

Što se maltretiranja tiče, u pravu si, neče nik oda izlazi u susret mojim takvim zahtevima pa sam većinu toga morao odraditi sam sem varenja... A to mi je bio jedini način jer nema ko da mi savije dobar luk bez nabora, zato sam koristio prohron jer ima gotovih lukova da se kupe, ima i od crnih cevi ali su deblji zidovi i teži su :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #104 : Pon 09:17:41 24.05.2010. »
Najbolje je kupiti original, pa taman i pričekao malo duže barem kad se o ovom djelu radi, jer je stvarno specifičan, i ja bi sad tako, ali sada je gotovo. Ovo mi je čovjek napravio i nije to tako loše, ali nije shvatio da mora biti baš identično onome starome. Na samome koljenu nije dovoljno spljošteno i sada mi dira u šasiju i stvara vibracije.

Uploaded with ImageShack.us