Autor Tema: Alfa75 1.8T Amerika  (Posjeta: 16301 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Alfa75 1.8T Amerika
« Odgovori #120 : Čet 10:23:36 15.07.2010. »
Pa ne, mrzi me sada da trazim... ali mislim da su klipnjace identicne, kao i visina bloka... i hilzni i svega...

tako da kapiram da su lenji alfini inzenjeri sako spustili celo klipa da bi ubili kompresiju... to mi je logicno sa ostalim glupostima na ovim kolima...

tako da kapiram da spustanjem cela klipa za 1.3mm bi dobio zeljenih 8.5:1... mada morao bih da uzmem oba klipa u ruku da pogledam...

ali ovo daje ideje :)

Dora

• Gost
« Odgovori #121 : Čet 11:56:45 15.07.2010. »
Sad ste me zabrinuli, pogledao sam stare slike, nisam još rastavio motor ali je čelo klipa tanje, ima kupu ali manju od ove. Garnitura je tačno po oznaci motora a oznaka motora se slaže po eperu u svakom pogledu. Kad rastavim uporediću :)

Koliko znam TS i TB imaju različite uglove ventila tako da klip sigurno ne paše sa ovim urezima za ventile...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #122 : Čet 11:58:30 15.07.2010. »
meni to izgleda kao obicni 1.8 klip. TS  nije sigurno jer je skoro ravan i ima male ureze za ventile.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #123 : Pon 20:31:16 19.07.2010. »
Da ja nisam ni primetio to...

jesu ravni...

osim ako nije nasao neke promenjenog dizajna... ili su stvarno od 1.8ie, sto opet moze biti dobro... uzmes te klipove i malo ih obrijes da budu 1.3mm vishi od originala i dobije 8.5:1 kompresiju...

zbog upusta za ventile ovo izgleda kao visha kompresija logicno...

pitanje samo da li se materijal razlikuje?

Otkud si izvuko ovu sliku? Zanima me ostatak ako ima.

« Zadnja izmjena: Pon 20:32:18 19.07.2010. Interceptor »

Dora

• Gost
« Odgovori #124 : Pon 21:47:50 19.07.2010. »
Mene jako zanima gde da nadjem takav zaptivač hahaha

Uglavnom, bio sam sretan kao malo kuče kad reče čovek da ima skolopove i nisam puno gledao, hilzne su dobre ali su klipovi od IE tako da čabar ako sutra ne nadje nešto. Radim glavu i sklapam motor. Stubline su kao nove svakako a klipovi ne mrdaju u košuljicama ništa što bi reklo da su i karike ostale kao nove a nije problem ni da ih po 5 put stavim nove hahaha

E sad toliko mi je krivo klipova da sam dumao kako bi ih preradio pa makar radio kao LPT ali ne bih se igrao sa skidanjem, čelo klipa je jadno da bi bilo 1.3 višlje od originala mislim da bibila rupa na sred klipa ili baš tanko a drugi problem je suknjica, duži je 20 mm ako sam dobro skapirao kad smo poredili mere. Nisam vadio moje a ni ove nove iz košuljica. Kompresiona visina se razlikuje 0.7mm što bi i nekako moglo da prodje, bolcna je ista.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #125 : Pon 21:59:01 19.07.2010. »
Sta te zanima, imam neku gomilu slika rasklopljenih turbaka... pitanje koji te ugao zanima... ljudi obicno ne slikaju neke izmedju korake... ili je rastavljen i na stolu ili je sklopljen i ceka ugradnju?

a ima i psihopata...

[privitak je izbrisao admin]
« Zadnja izmjena: Pon 21:59:39 19.07.2010. JaMaL »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #126 : Pon 23:31:00 19.07.2010. »
Sta te zanima, imam neku gomilu slika rasklopljenih turbaka... pitanje koji te ugao zanima... ljudi obicno ne slikaju neke izmedju korake... ili je rastavljen i na stolu ili je sklopljen i ceka ugradnju?

a ima i psihopata...

Ma ništa, malo da gledam kako su lepi klipovi.  :DD:

Nisam siguran kako se montiraju klipovi, nisam ni gledao manual, valjda piše.... Meni su bili smontirani da strelica gleda prema usisnim ventilima, a čitao sam na nekom forumu da moraju biti prema ispušnim, samo ne znam da li to vredi i za turba. Jer kod IE strelica stvarno gleda prema ispušnim, odnosno prema manjem zarezu na klipu.