0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Pazi sad opcije...Ako vec pravis Turbo sa svojim ECU-om i svime...1. Originalni 1.8T... ok...~1.5bar max boost 320ks i snaga krece od 4300rpm-a sa tolikom turbinom pre nego sto svaka voznja postane lutrija... limit mora biti na bar 6800 ako ne i 7200 da bi napravio tu snagu i taj auto upotrebljivim a ne samo drag auto... svi dyno-i ovog motora tako nesto pokazuju posle tuninga...2. Originalni 1.8T ali sa 2.0 Nord hilznama i klipovima? onim sa 9.0 kompresijom, kapiram da je izvodljivo... nisam jos video takav ali kapiram da se moze napraviti... to bi bio autodelta motor stari tehnicki gledano... mozda malo vozljiviji zbog kompresije i manji potrebni boost za postizanje snage, brzi spool zbog vece zapremine i vishe izduvnih gasova... ne znam koliko i kako bi se ponasao... ali bi bilo zanimljivo pogledati ovu opciju...:)
A s klipovima od 2.0 V6 TB, isti je prečnik? Kako kompresija različita od originalne utiče na rad motora?čEM
2.0 TB iz 164 ´87 god ima 84mm klipove, 1.8 Turbo i turbo QV imaju 80mm.Ali ako nadjes iz 1991 TB on ima 80mm klipove kao i 916 gtv tb
Ja mislim na klipove od V6, a ne na lanciin redni iz 164. V6 klipove bi uzeo nove, makar ima i rabljenih.
Al ste raspisali bre Prvo, auto je počeo da dimi plavo, ali tako da niko ne zna odakle i kako, jednom dimi jednom ne. Posle cele godine malteriranja sa viškom goriva i kasnim paljenjem a usput i sa brizganjem koje je bilo onako kako kad mu dopadne ili pogodi, pošto to štel majstor nikad nije napravio, imao je malko razredjeno ulje stalno. Otišla su po dva brega na obe bregaste. Sad su stavljene nove, ne baš nove ali kao nove popravljeno sve od mana paljenja, ubrizgavanja i sl... Mapa je napravljena tak oda sam i ja iznenadjen kako lepo radi. U medjuvremenu se pojavio dimčić pre mapiranja da neko nešto ne pomisli i polako se povaćavala količina i raspored. Motor je zaustvljen da se vidi šta je. Obzirom da posle dugo dugo vremena prvi put vidim normalne svećice (boja) kad ih izvadim napolje i na problem sa nabavkom bregastih, jednostavno en želim da nastavim silovanje i radimo popravku dok ima šta da se popravlja.Ne znam o kojem autu govorite, moj auto po svemu ispada da je ispravan i dobro podešen (mislim na paljenje, AFM i ostalo), a ide tako tako. Ne mogu reći ono da auto ne ide, ali stvarno nije neki spektakl. Ovo što kažeš da je u petoj elastičan, je, više nego neki atmo, ali ne znam imam dojam da ne ide uvijek isto. Auto sada fino mirno radi, osim kada je jako ugrijan, što je ispada normalno koliko sam shvatio, sve drugo ispada ok. Pogotovo više očekujem na boostu od njega, a iskreno nije mi neka promjena kad boostuje. Što me još može zaje.... Klipeca posebno, nisam našao a tražio sam ali je iskrsla prilika za komplet pa sam ih uzeo. Sad da menjam samo klipove a da hilzne držim u vitrini ne znam što bih :)Inače, uopšte mi nije cilj 300+ konja, čak ni 200, možda tu negde do 200. Mislim šta da radim sa 350 konja kad mi i sa ovim pola pocrkalim opali drift u drugoj ako patosiram pedal the metal. Taj auto ide sasvim lepo sa fabričkom snagom, meni treba 30 konaj više i to je to...Inače Jamal, ja neznam kako ta tvoja ide ali 5. brzina 1200 obrtaja, daš gas i on ode i po ravnom i uz brdo, uz brdo još bolje. ne znam šta stalno pričate o tim turbo rupama, obrtajima i šta znam :)Obrada glave, novi sklopovi, turbina ispravna i brza, dobra mapa (konačno ) sa bregastima i to je to, ima da leti :) Inače su dve bregaste izduvne stavljene.Sledeće ima da rikne kardan, kvačilo, menjač ili će iščupati nosače motora :)
Ne znam o kojem autu govorite, moj auto po svemu ispada da je ispravan i dobro podešen (mislim na paljenje, AFM i ostalo), a ide tako tako. Ne mogu reći ono da auto ne ide, ali stvarno nije neki spektakl. Ovo što kažeš da je u petoj elastičan, je, više nego neki atmo, ali ne znam imam dojam da ne ide uvijek isto. Auto sada fino mirno radi, osim kada je jako ugrijan, što je ispada normalno koliko sam shvatio, sve drugo ispada ok. Pogotovo više očekujem na boostu od njega, a iskreno nije mi neka promjena kad boostuje. Što me još može zaje....
Ako radi a ti nemaš utisak da radi, nešto je u banani...
Ma dobro to, nemam ja ni sada problema sa 3.0, ali hoću da auto ono otkida