Autor Tema: Alfa75 1.8T Amerika  (Posjeta: 16314 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa75 1.8T Amerika
« Odgovori #90 : Pon 22:36:24 12.07.2010. »
Pazi sad opcije...

Ako vec pravis Turbo sa svojim ECU-om i svime...

1. Originalni 1.8T... ok...~1.5bar max boost 320ks i snaga krece od 4300rpm-a sa tolikom turbinom pre nego sto svaka voznja postane lutrija... limit mora biti na bar 6800 ako ne i 7200 da bi napravio tu snagu i taj auto upotrebljivim a ne samo drag auto... svi dyno-i ovog motora tako nesto pokazuju posle tuninga...

2. Originalni 1.8T ali sa 2.0 Nord hilznama i klipovima? onim sa 9.0 kompresijom, kapiram da je izvodljivo... nisam jos video takav ali kapiram da se moze napraviti... to bi bio autodelta motor stari tehnicki gledano... mozda malo vozljiviji zbog kompresije i manji potrebni boost za postizanje snage, brzi spool zbog vece zapremine i vishe izduvnih gasova... ne znam koliko i kako bi se ponasao... ali bi bilo zanimljivo pogledati ovu opciju...

:)

A s klipovima od 2.0 V6 TB, isti je prečnik? Kako kompresija različita od originalne utiče na rad motora?

« Zadnja izmjena: Pon 23:09:00 12.07.2010. Interceptor »

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #91 : Pon 22:44:18 12.07.2010. »
aj mozda zvekne guma kardana,ali mislim da ce da riknu homokineticki od nerviranja,stavi vece gume i nece driftovati nepotrebno

kako kazu nasi prijatelji cigojneri (hermeticki zglobovi)

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #92 : Pon 23:00:24 12.07.2010. »
A s klipovima od 2.0 V6 TB, isti je prečnik? Kako kompresija različita od originalne utiče na rad motora?

čEM

2.0 TB iz 164 ´87 god ima 84mm klipove, 1.8 Turbo i turbo QV imaju 80mm.

Ali ako nadjes iz 1991 TB on ima 80mm klipove kao i 916 gtv tb
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #93 : Pon 23:05:31 12.07.2010. »
pa prosto veca kompresija znaci veca snaga... treba ti manje boosta za isti efekat... tj. kako povecavas staticku kompresiju povecavas i dinamicku na boostu... tako da dobijas vecu snagu u svim obrtajima...

grci dizu kompresiju na 1.8t sa spustanjem glave... na 8.5... njima je lakse jer imaju 100+ oktana benzin na pumpama...

mada to ne bih preporucio na standardnom paljenju... previshe je neprecizno... da bi terao vecu kompresiju treba ti drugi (veoma precizni) ecu... sa drugim bobinama, senzorom radilice itd... nemoguce je to uraditi sa razvodnom kapom.. preslaba varnica i previshe lufta u celoj prici...

meni se svidja opcija da se uzmu klipovi i hilzne od 2.0 nord-a... samo da li bi se previshe oslabio blok sa razbusivanjem za njih... dobijes odmah i 9.0 kompresiju i 200cm3 vishe...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #94 : Pon 23:07:56 12.07.2010. »
2.0 TB iz 164 ´87 god ima 84mm klipove, 1.8 Turbo i turbo QV imaju 80mm.

Ali ako nadjes iz 1991 TB on ima 80mm klipove kao i 916 gtv tb

Ja mislim na klipove od V6, a ne na lanciin redni iz 164.
V6 klipove bi uzeo nove, makar ima i rabljenih.
« Zadnja izmjena: Pon 23:08:33 12.07.2010. Interceptor »

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #95 : Uto 01:33:45 13.07.2010. »
Ja mislim na klipove od V6, a ne na lanciin redni iz 164.
V6 klipove bi uzeo nove, makar ima i rabljenih.

:joj:
j to nabrazaka gledao i još mi čudno kud toliki hod  :joj: :joj:
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #96 : Uto 10:12:00 13.07.2010. »
Al ste raspisali bre  :D:

Prvo, auto je počeo da dimi plavo, ali tako da niko ne zna odakle i kako, jednom dimi jednom ne. Posle cele godine malteriranja sa viškom goriva i kasnim paljenjem a usput i sa brizganjem koje je bilo onako kako kad mu dopadne ili pogodi, pošto to štel majstor nikad nije napravio, imao je malko razredjeno ulje stalno. Otišla su po dva brega na obe bregaste. Sad su stavljene nove, ne baš nove ali kao nove popravljeno sve od mana paljenja, ubrizgavanja i sl... Mapa je napravljena tak oda sam i ja iznenadjen kako lepo radi.  U medjuvremenu se pojavio dimčić pre mapiranja da neko nešto ne pomisli i polako se povaćavala količina i raspored. Motor je zaustvljen da se vidi šta je. 

Obzirom da posle dugo dugo vremena prvi put vidim normalne svećice (boja) kad ih izvadim napolje i na problem sa nabavkom bregastih, jednostavno en želim da nastavim silovanje i radimo popravku dok ima šta da se popravlja.

Ne znam o kojem autu govorite, moj auto po svemu ispada da je ispravan i dobro podešen (mislim na paljenje, AFM i ostalo), a ide tako tako. Ne mogu reći ono da auto ne ide, ali stvarno nije neki spektakl. Ovo što kažeš da je u petoj elastičan, je, više nego neki atmo, ali ne znam imam dojam da ne ide uvijek isto. Auto sada fino mirno radi, osim kada je jako ugrijan, što je ispada normalno koliko sam shvatio, sve drugo ispada ok. Pogotovo više očekujem na boostu od njega, a iskreno nije mi neka promjena kad boostuje. Što me još može zaje....  :82:
Klipeca posebno, nisam našao a tražio sam ali je iskrsla prilika za komplet pa sam ih uzeo. Sad da menjam samo klipove a da hilzne držim u vitrini ne znam što bih :)

Inače, uopšte mi nije cilj 300+ konja, čak ni 200, možda tu negde do 200. Mislim šta da radim sa 350 konja kad mi i sa ovim pola pocrkalim opali drift u drugoj ako patosiram pedal the metal. Taj auto ide sasvim lepo sa fabričkom snagom, meni treba 30 konaj više i to je to...

Inače Jamal, ja neznam kako ta tvoja ide ali 5. brzina 1200 obrtaja, daš gas i on ode i po ravnom i uz brdo, uz brdo još bolje. ne znam šta stalno pričate o tim turbo rupama, obrtajima i šta znam :)

Obrada glave, novi sklopovi, turbina ispravna i brza, dobra mapa (konačno ;) ) sa bregastima i to je to, ima da leti :) Inače su dve bregaste izduvne stavljene.

Sledeće ima da rikne kardan, kvačilo, menjač ili će iščupati nosače motora :)

Dora

• Gost
« Odgovori #97 : Uto 10:55:26 13.07.2010. »
Citat:
Ne znam o kojem autu govorite, moj auto po svemu ispada da je ispravan i dobro podešen (mislim na paljenje, AFM i ostalo), a ide tako tako. Ne mogu reći ono da auto ne ide, ali stvarno nije neki spektakl. Ovo što kažeš da je u petoj elastičan, je, više nego neki atmo, ali ne znam imam dojam da ne ide uvijek isto. Auto sada fino mirno radi, osim kada je jako ugrijan, što je ispada normalno koliko sam shvatio, sve drugo ispada ok. Pogotovo više očekujem na boostu od njega, a iskreno nije mi neka promjena kad boostuje. Što me još može zaje.... 

Dok nisam ništa menjao, turbina t3 garet. 3000 obrtaja lom vrata kad potegne, tu nema dileme da li radi ili ne, zato sam i menjao, nije zdravo kad se dogodi u krivini a malo klizavo...

Napraviš dve žice i malu sijalicu ili diodu na 12 volti, spojiš na ventil za kontrolu turbine i lepo staviš ispred sebe na tablu, tako sam ja radio, svaki put znaš da li turbina radi i dokle radi... Ako radi a ti nemaš utisak da radi, nešto je u banani...

Sa 4 lošta brega, mapom od nekog fiće, ubrizgavanje od fapa i usisnom granom "igrala se deca" i lamela koja proklizava, taj auto je išao 8.2 na 100km ili se vidi na onom klipu sa kilsonom kako je išao... 3.0 isto sakat ali tu su bili negde...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #98 : Uto 11:37:17 13.07.2010. »
Radi mi pokazivač tlaka turbine i po njemu se vidi da ona uredno puni, ne znam što je, djeluje sve ok, da mi pušta negdje na IC-u ili bilo gdje ne bi pritisak na satu bio ok. Uglavnom auto ispada da troši abnormalno i nisam još doživio da me zalijepi u sic kako treba

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #99 : Uto 12:26:14 13.07.2010. »
Citat:
Ako radi a ti nemaš utisak da radi, nešto je u banani...

to magicno "nesto" je 99% paljenje.... koje je kod standardnog auta uzasno i radi na voodoo magiji...

ali sto dora kaze kada radi kako treba kopa beton... meni najlaksi nacin da vidim da li sve radi je da potpisem auto po betonu suvom... ako radi kako treba napravi 2 traga iza sebe i vrti gume do kraja prve brzine... tj. katapultira...

cim je paljenje pomereno on ide ali nema snage i nema kicka u ledja... dakle kada potpises auto on malo klizne i ugusi se... kao da je 1.6ie... znaci ima knedlu... krene on posle, posle, posle 3500 rpma i to je opet jadno...

to je taj magicni problem koji ja nisam mogao da uhvatim... tj. zasto glupi bosch pomera sam paljenje nasumicno...
tj. sta se to ne slaze u toj mapi koju on uporedjuje u programu... zbog nedostatka dijagnostike i gledanja u pasulj... to je to... zato ga treba baciti u vatru i otpevati par mantri da se ne vrati nikad :)

sto je predlozio neki lik u americi.. vishe se isplati prodati celu skalameriju nekome ko zeli da ima original 75turbo u muzeju ili da se pati vec kako... i za te pare kupiti MSII ili nesto slicno i terati na tome... oba ecu-a za ovo su od 250e min pa na gore na ebay-u i to kada se pojave... ceo sistem sa intercoolerom, leptirima i ecuovima bi otisao  za 400+ sigurno... za te pare mozes uzeti i srediti MSII i da te ne boli glava vishe... naravno malo rada bi trebalo ali nista preterano zajebano...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #100 : Uto 13:05:39 13.07.2010. »
Vjerojatno ću to i napraviti kada skroz popizdim, alin nisam još skroz popizdio. Volio bi ovaj auto dotjerati do toga da ide kako vi pišete, a mislim da nisam daleko i neću sada odustati. Moj se potpisuje na mokrom tako kakto ti kažeš da bi terbao na suhom i ne udara u leđa definitivno. Onako kako si rekao, moram ga nabiti dobrano u obrtaje da bu uopće proklizao onda se malo potpiše i gubi snagu, baš kao 1.6 što si rekao. Paljenje mi je na 9 mislim ga vratiti na 8, na oznaci F, ne znam što bi još moglo biti. Vi?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #101 : Uto 13:15:40 13.07.2010. »
daj rjesi to, nemoj da te moramo cekat kad cemo ic preko papuka. :ruganje:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #102 : Uto 13:23:31 13.07.2010. »
Ma dobro to, nemam ja ni sada problema sa 3.0, ali hoću da auto ono otkida  :DD:

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #103 : Uto 14:08:21 13.07.2010. »
Ma dobro to, nemam ja ni sada problema sa 3.0, ali hoću da auto ono otkida  :DD:

Autoelektrika Novak iz Preloga ti je tata mata za kompjutere i dijagnostike i elektrike po autima.Meni su popravili dva L-Jetronic kompjutera od GTV 6 za 600 kuna.Jedan je bio moj koji je palio i vozio ali trosio 19-20 litara na sto,a drugog sam kupio polovnog za 200 kuna koji uopce nije htio upaliti auto.Po Novaku oba su bila u banani i imali su nekakve falinge.Sad sam stavio ovog od 200 kuna i radi savrseno i auto ide ko metak i cini mi se da nece puno trositi tj. da nece trositi vise nego sto sestak inace trosi.Testovi jos nisu privedeni kraju ali vec po predjenim kilometrima i kazaljci vidim da bi to moglo biti to.
U medjuvremenu sam vozio na kompjuteru od GTV 6 kojeg sam posudio i imao sam potrosnju od 14 do 16 litara po gradu.
Sa tim posudjenim kompjuterom i sa mojim prvim starim kompjuterom bi namistili eko test preko eko testera i par dana posli stavimo sondu u auspuh da vidimo situaciju,a ono totalno druga prica.Kao da ima svoju pamet i radi kako zeli.Za par dana cu to isto probati sa popravljenim kompjuterom pa cu viditi dali je sve isto ili opet luduje.
Zasto sve ovo pisem???Zato sto postoji velika mogucnost da te kompjuter zajebava kao i mene.
« Zadnja izmjena: Uto 14:13:22 13.07.2010. Nikola Bozic »
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #104 : Uto 14:26:51 13.07.2010. »
evo jedan sta prodaje, mogu pitat za cijenu  jel jos ima.

http://www.alfaforum.de/viewtopic.php?t=3712