Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44598 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #105 : Pon 20:22:37 24.05.2010. »
cekic i natuci to di dira sasiju.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #106 : Uto 09:18:32 25.05.2010. »
Ovo pojačanje improvizirano sam već skinuo, a ovaj dio koji mi još dira šasiju se bojim udarati ćekičem jer je tu baš var, a i ne bi htio suziti dodatno protok tu jer i ovako mi se čini manji nego što bi terbao biti. Morat ću to ugrijati pa probati onda saviti nekako.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #107 : Uto 09:19:20 25.05.2010. »
onda tuci sasiju  :DD:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #108 : Uto 11:08:10 25.05.2010. »
pa naravno da ce tuci sasiju...  tacno ispod pedale za gas...
em ce manje da trosi em nece se zaliti da secka ne visokim obrtajima... nece ih imati :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #109 : Uto 11:41:51 25.05.2010. »
Rješili ste sve moje probleme, sva ka čast  :joj:  :DD:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #110 : Uto 12:14:34 25.05.2010. »
Ovo pojačanje improvizirano sam već skinuo, a ovaj dio koji mi još dira šasiju se bojim udarati ćekičem jer je tu baš var, a i ne bi htio suziti dodatno protok tu jer i ovako mi se čini manji nego što bi terbao biti. Morat ću to ugrijati pa probati onda saviti nekako.

Ako je dobro zavareno var neće puknuti, prije će puknuti pored vara.

Nemaš što izgubiti, tako i tako ti je ta cijev neupotrebljiva. Tuci ju pa ako zajebeš baci ju u smeće, tako ja radim.  :DD:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #111 : Uto 15:15:14 25.05.2010. »
mali update... auto opet ide u blago rastavljanje...

nadjen uzrok seckanja kada se auto zagreje... ALTERNATOR...

od kada sam prikacio voltmetar poceo sam da vidim probleme sa strujom ali rekoh star akumulator...

onda kada sam prebacio aku u gepek problem se povecao... kada sam kupio nov aku sve je bilo ok jedno vreme i sad opet je poceo... tako da sam da budem siguran obisao 3 elektricara jos cisto da mi potvrde problem... jedan je cak imao par i ima jos uvek alfettu :) sa 1.8 motorom... :) on mi je i rasvetlio par stvari...

ovako dok je aku bio napred to je nekako i prolazilo ali je i tada bila frka a tek kada je otisao u gepek sada vec opasno...

instalacija od 164 nije dobra, mora da se modifikuje malo... kao i sama instalacija u kolima, problem je u vezi izmedju alternatora i startera koja je na ovim kolima dobra samo na papiru... u praksi ne radi...

sta treba uraditi... da bi aku bio srecan u gepeku i nemao problema sa strujom... treba izvaditi alternator i promeniti regler na njemu za iskrin, jer original puni 13.8v kada je savrseno ispravan sto je malo za sadasnju daljinu i otpor kabla i potrosace u ovim kolima, iskrin je istih dimenzija i tipa ali puni 14.2v po dizajnu jer je primecen problem sa ovim alternatorima na kolima sa losim instalacijama... takodje treba provuci kabl od 20+mm2 znaci debeo direktno od alternatora do startera... i time eliminisati da sva struje ide nazad u aku preko onog jadnog 6mm2 kabla... inace pad napona na tom kablu je skoro 1v sto je veoma lose... on je manje vishe nepotreban jer ce se sad aku puniti preko onog debelog 60mm2 kabla...

sutra nosim alternator na reparaciju i stavljanje novog reglera, dioda itd... pa javljam kako ide...

ali ono sto sam simptomaticno primetio zasto sam ovo i radio je da kada upalim auto imam 13.2v na tabli... sto nije dosta ali prolazi i onda auto radi ok, ali kada se zagreje sto dakle prodje 15-20 min. za sve (ulje, voda...) meni napon u tabli opadne na 11.9v i onda je vec poceo da trokira i promasuje... sto je i logicno jer ovaj ecu ne voli kada padne ispod 12v jer je analogan i onda se svi ulazi senzora promene i onda nastaju mnoga sranja... a kada upalim svetla i vozim auto padne mi na 10.8v napon... i auto radi kao traktor... sto je bilo manje izrazeno dok je aku bio napred jer nije bio toliki pad napona ali je problem i dalje bio tu... sada je samo postao extreman tako da sam lako nasao sta je...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #112 : Uto 15:34:46 25.05.2010. »
 :hm: idem i ja uzet multimetar u ruke

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #113 : Uto 15:49:43 25.05.2010. »
jao koji je taj ECU mimoza uzasno!  :joj:
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #114 : Uto 20:27:45 25.05.2010. »
eh mimoza... da mi je neko pricao smejao bih se sve ovo ne bih mu verovao...

ali posto imam i TS-a pored ovog koji je presao beskonacno kilometara i ne trazi nista sem ulja i benzina... u TS stavim sta ocu i vozim ga kako hocu i ne buni se... dakle i na 2km/h i na 200 km/h on radi isto i po -10 i po +45...

ovaj turbo... ccc... u sustini dobar koncept ali elektrika je  :truba:... tj. italijanska zelja da prodju sto jeftinije...
isti ecu koristi i Toyota Celica ST185 4wd ali bez dodatnog kontrolera paljenja , 8.8:1 kompresijom... ali to su japanci... i afm je cak slican... ali imaju isto retardirane bregaste od 8.2mm lifta i radi sa 2.5 bara pritiskom goriva... ali na 430cc injectorima...

sve u svemu slican koncept samo sto kod toyote to radi... i to isto sa turbinom... za razliku od 205gti-a koji samo nema turbo ali isti ecu...

sto je najbolje svi ovi automobili imaju slicne probleme sem toyote... posto mi je to jedan od *must have* automobila jednog dana ako naletim na neki koji nije zamotan oko drveta dobro sam upoznat sa njim... mogu samo reci da su japanci isli na princip sto prostije to bolje... za razliku od alfe :) nema vishka releya, nema uslova kod paljenja niti nepotrebnih senzora i elektronike oko motora... ako mehanika radi... elektrika ne mora da se takne...

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #115 : Uto 20:30:30 25.05.2010. »
nađi omotanu toyotu i uzmi joj struju  :DD:
« Zadnja izmjena: Uto 20:30:52 25.05.2010. Isus »
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #116 : Uto 20:35:50 25.05.2010. »
hehe... da...

jos jedna bitna razlika u italijanskoj jeftinoci...

Alfa 75 turbo 2 + 1 ecu (ARC) = 55a Alternator
Celica ST185 1 ecu = 80a alternator

ko je ovde lud? tj. ko bolje sabira brojeve... japanci ili italijani... kako mi je danas ovaj elektricar sto ima alfu rekao da su struju u ovim kolima radili ljudi koji nisu videli auto u zivotu... jer dok su sve zice i preseci kablova dobri na papiru u realnom automobilu to tako ne moze da radi... jer nije sve uvek idealno, savrseno ispravno i pod savrsenom klimatskom kontrolom...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #117 : Uto 23:56:00 25.05.2010. »
Daces mi broj tog elektricara u vezi sa alternatorom, a i alnaserom.  :good:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Dora

• Gost
« Odgovori #118 : Sri 17:57:40 26.05.2010. »
Citat:
sta treba uraditi... da bi aku bio srecan u gepeku i nemao problema sa strujom... treba izvaditi alternator i promeniti regler na njemu za iskrin, jer original puni 13.8v kada je savrseno ispravan sto je malo za sadasnju daljinu i otpor kabla i potrosace u ovim kolima, iskrin je istih dimenzija i tipa ali puni 14.2v po dizajnu jer je primecen problem sa ovim alternatorima na kolima sa losim instalacijama... takodje treba provuci kabl od 20+mm2 znaci debeo direktno od alternatora do startera... i time eliminisati da sva struje ide nazad u aku preko onog jadnog 6mm2 kabla... inace pad napona na tom kablu je skoro 1v sto je veoma lose... on je manje vishe nepotreban jer ce se sad aku puniti preko onog debelog 60mm2 kabla...

Nisam još video kabel od 20mm2 na alternatoru. Biće to žestoka stopica :)
Svi kršteni automobili kojima je aku nazad imaju napred šinski razvod na koji se kači akumulator i alternator, normalno, mora biti izolovan od šasije. Odatle ide sve na potrošače i dolazi sa alternatora. Ovim prekrajanjem grane ću definitivno morati prebaciti aku nazad, mene brine osigurač nemam tako velik  :)

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #119 : Sri 18:10:25 26.05.2010. »
neznam o cem se radi ali serijski na TS-u alternator ide na razvodnu kutiju kod lijeve mulde, od tamo ide kabal iste debljine na anlaser. sa baterije ide debeli kabal na anlaser. ubiti anlaser glumi razvod. ja sam samo povukao bateriju u gepek i spojio ju na anlaser i sve je uredu.
« Zadnja izmjena: Sri 18:10:51 26.05.2010. Superfly TNT »