0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da, na ARC-u blinka mi lampica TURBO PRESSURE
koja je to lampica? ja nisam siguran da imam to...?a inace sto ti rece kolega najlakse je da otkacis knock senzor i probas tako... ako je on ispravan... neces imati frku...ili da otkacis pierburg ventil... onda ecu nema kako da ubije boost...meni je izduvna grana iz turbine dole na prevoju udarala u sasiju i komp mi je kapirao knock... ne znam za kardan.. zvuci mi daleko...
Je, u pravu si ja sam ubacio ARC od td-a jer je moj bio obložen lamperijom , to sigurno nije ni u funkciji
pazi ovako...posto vidim da te mrzi da citas uputstva :) gde je inace sve lepo nacrtano :)da krenemo od starta... ako ti puni posle 3000 rpm 1 bar u prvoj... a u drugoj i trecoj 0.3... i svaki sledeci put isto 0.3, a posle reseta centrala radi ok pa opet isto... onda ti detektuje ili los knock senzor ili sam knock... dakle dijagnostika 1 je otkaciti knock senzor, umotati da u spuzvu i ostaviti u motornom prostoru negde...ako ti onda proradi imas knock koji ti dolazi od loseg timinga bregastih, paljenja ili loseg goriva...ako ne onda je knock sensor otisao...ako ti ne puni ni 0.3 nego ponekad ostaje na 0 a nekad dogura do 0.1-2 onda nije safe mod vec ti je ili wastegate rastelovan ili ti negde pusta vazduh pa ne moze da nabije pritisak...povezivanje creva je:izlaz iz kompresora ide doleizlaz iz aktuatora wastegate-a ide gorezice konektora su okrenute tako da je zelena prema kabiniako zelis da probas bez ogranicavanja od kompa koji se mozda tripuje... onda crevo iz kompresora gurnes u aktuator od wastegatea, spojis njih zajedno i onda ti samo stelovanje aktuatora ogranicava boost...ali pazi ako ti aktuator nije nastelovan ili ne radi kako treba a ti ne primetis da letis preko 1 bara moze da ti ode dihtung glave ili ako bas nemas srece mozes da spalis klipove, ventile ili jos gore... mada to jos nisam video od 0.2-3 nadpritiska na ispravnim motorima... ja sam tako stelovao moj wastegate... stisnem i ako pocne da prelazi preko granice samo pustim gas... produzim sipkicu i probam opet... dok ne dodjem gde hocu...
bolje da si 1.6 od djelova složio