Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128765 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #510 : Sri 18:36:13 24.03.2010. »
Dizne su njene, osim toga vozila je i palila s tim diznama, ali definitivno nešto nije u redu s količinom goriva koju bacaju. Sumnja stoji i na Jetronicu, ali sjetio sam se nešto prije toga što moram vidjeti. Sad kad malo razmislim auto je radio najbolje do sada s onom pumpom koja nije nabijala dobar pritisak i dok su bile dizne prljave, ali to kako se trefi, nekad da, nekad ne. Sad je to kao sve ok, rail provjeren, kad je skinut drži pritisak koliko treba i sve ok, ali mislim si prije sam ispuhivao ono crijevo od povrata koje si spomenuo, sad mi jedino izgleda logično da je opet začepljeno (jer je bilo puno krša u cijelom sistemu prije), pa u biti rail drži pritisak koliko god pumpa nabije jer ga regulator ne može rasteretiti. Ako nije to, nemam više pojma... onda će najprije bit da će kod Fly-a u ZG.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #511 : Sri 21:21:58 24.03.2010. »
Urezao navoj, uvrnuo piksu i svjećicu, super stvar. Mogu sjebavat navoje do mile volje sad  :nod: Ali kad sam to sve lijepo sastavio opet idem upaliti malo auto i naravno neće opet. Fali mu ono milimetar, javlja se, samo što ne sastavi i tako hvata ako teba minutu, ali nikako da uhvati. Provjeravao sam opet paljenje i stvarno je dobro složeno i sve se čini 5, iskra, gorivo, ali nešto ne štima da ga je... Ne znam jel mogu biti ove svjećice NGK koje sam uzeo takav šrot da ne mogu zapaliti smjesu kako treba, ovo su mi druge u zadnja dva tjedne, one prve stvarno legle skroz, nisam to nikada doživio. Jedino mi to još pada na pamet. Ovo sve drugo što se tiće ovih poštelavanja zraka i lera i tih drama, to mogu biti finese, može zbog toga raditi loše, ali ne može da ne upali ili da jedva sastavi. Jel ima tko koju pametnu  :82: :82:

Da nisi pomješao kablove  :zvjerko:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #512 : Sri 22:37:59 24.03.2010. »
Nisam prijatelju, znam već žmireći složiti i paljenje i kablove. Ima definitivno previše goriva, što je uzrok još ne znam, ali danas mi je kažem plivao u stublinama, ništa slično nisam nikad vidio

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #513 : Sri 23:23:40 24.03.2010. »
Povrat goriva spoji na kantu od 5 litara i probaj.Tako ces najbolje viditi koliko ti goriva ide u povrat.Mozda je zastekao regulator u zatvorenom polozaju.E da,kad budes to probavao onda izmedju crijeva dovoda goriva koje se ukljuci u rail i samoga raila stavi manometar i opet mjeri tlak.
« Zadnja izmjena: Sri 23:27:04 24.03.2010. Nikola Bozic »
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #514 : Čet 11:26:15 25.03.2010. »
Ubacio sam sad manometar ispred samog raila, drži uredno 3 bara sa spojenim povratom, znači nije ni to, a gorivo maže sve u 16, jebemu da mu jebem  :tres:

Jel zna netko gdje bi našao podatak koliki mi dizne trebaju imati protok u nekom vremenu, da još to ispitam??
« Zadnja izmjena: Čet 12:36:49 25.03.2010. TURBO »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #515 : Čet 16:29:02 25.03.2010. »
Vratio svoj senzor temperature, resetirao centrale i vidim da manje baca na dizne. Vratim rail, auto upali, vratim IC, isto. Odradio lijepo jedno 5 min, palio ga nekoliko puta i činilo se stvarno da je mojim mukama došao kraj. Onda se ugasio jer je nestalo goriva. Natočim gorivo i nema šanse ga više upalit. Opet svječice mokre katastrofa. Malo sam razmišljao, ne znam više jesam lud, ali svaki put kad je pred kraj s gorivom, upali bar nekako, a kad ga natočim nikako, znam da to ne bi terbalo imati nikakve veze i da zvuči glupo, ali stvarno više nemam pojma.

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #516 : Čet 17:13:54 25.03.2010. »
 :82: :82: jesi probao s drugom pumpom?
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #517 : Čet 18:45:07 25.03.2010. »
Da s drugom, i s drugom i trećom. Mislim da jedino može još biti nešto oko rezervara, odnosno povrata na rezervar. Jer stvarno kad je s gorivom pri kraju ponaša se skoro normalno, a kad ima više goriva valjda ne može povrat iz nekog razloga odraditi svoje, stvori se kao nekakv tlak u rezervoaru, primjetio sam i kad odvrćem ćep da baš ono nekakav tlak izlazi. Ne znam, vjerojatno zvući glupšo, ali ovo mi je zadnja slamka za koju se hvatam. Moji dečki u servisu ne mogu vjerojati isto šta se događa s tim autom, nisu stručnjaci za alfe ali se stvarno kuže pun k i gledaju svaki dan šta radim i uskoče mi pomoći, ali ne može nitko vjerovati da može nešto tako zajebavati. Sto pizdarija sam već našao na tom autu i već sam rekao izgleda da mu treba egzorcist. Sutra idem na posao, ali u radnoj robi i cijeli dan ću šarafati po njoj, ne mogu ovako, siđem u servis u odjelu, kad malo uhvatim vremena, pa čačkam nešto 15 min, pa ujebem odjelo, pa zamračim, jebada. sutra idem spojit kanister na pumpu i na povrat i vidjeti što će reći, tako mi je nedavno radio neko vrijeme, ali tad su  ga još zezali kablovi i svašta nešta, vidjedt ću sutra. Uglavnom dok ne napravim da to šljaka neću se više ni javljati na forum, dopizdio sam i sebi i vama. Ako pročitate u novinama da je neki manijak zapalio auto, znači da nije ni ovo što sada mislim da je u pitanju  :nod: ;)

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #518 : Čet 18:49:34 25.03.2010. »
A zašto jednostavno ne odviješ čep od tanka??  Ako je odušak začepljen možda pare nemaju gdje pa se stvara tlak u tanku.
Na alfi od staroga, mehanička pumpa nije mogla povuć gorivo koje se vakuum u tanku stvorio zbog neispravnog oduška.  Čim sam odvio čep iz tanka se čulo kao zatvorena bačva na suncu!
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #519 : Čet 22:13:27 25.03.2010. »
Da s drugom, i s drugom i trećom. Mislim da jedino može još biti nešto oko rezervara, odnosno povrata na rezervar. Jer stvarno kad je s gorivom pri kraju ponaša se skoro normalno, a kad ima više goriva valjda ne može povrat iz nekog razloga odraditi svoje, stvori se kao nekakv tlak u rezervoaru, primjetio sam i kad odvrćem ćep da baš ono nekakav tlak izlazi. Ne znam, vjerojatno zvući glupšo, ali ovo mi je zadnja slamka za koju se hvatam. Moji dečki u servisu ne mogu vjerojati isto šta se događa s tim autom, nisu stručnjaci za alfe ali se stvarno kuže pun k i gledaju svaki dan šta radim i uskoče mi pomoći, ali ne može nitko vjerovati da može nešto tako zajebavati. Sto pizdarija sam već našao na tom autu i već sam rekao izgleda da mu treba egzorcist. Sutra idem na posao, ali u radnoj robi i cijeli dan ću šarafati po njoj, ne mogu ovako, siđem u servis u odjelu, kad malo uhvatim vremena, pa čačkam nešto 15 min, pa ujebem odjelo, pa zamračim, jebada. sutra idem spojit kanister na pumpu i na povrat i vidjeti što će reći, tako mi je nedavno radio neko vrijeme, ali tad su  ga još zezali kablovi i svašta nešta, vidjedt ću sutra. Uglavnom dok ne napravim da to šljaka neću se više ni javljati na forum, dopizdio sam i sebi i vama. Ako pročitate u novinama da je neki manijak zapalio auto, znači da nije ni ovo što sada mislim da je u pitanju  :nod: ;)

Ja ne kužim kako je taj auto zatajio od stajanja, ako je prije normalno radio. Šta je s onim relejem što si pitao od čega je ona roza žica ?

Ima li taj auto dodatnu pumpu u tanku na kraju ili nema? Moja trenutno radi sa dodatnom pumpom uronjenom u obični kanister od 5 litara kojem sa odrezao čep i oko čepa da mogu uvalit u pumpu u njega.
« Zadnja izmjena: Čet 22:15:24 25.03.2010. Interceptor »

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #520 : Čet 23:42:06 25.03.2010. »
Probaj sa kanisterima pa ako bude dobro onda sve ponovi samo iz rezervara ali sa skinutim cepom od rezervara kako ti je Jure napisao.Sretno.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #521 : Pet 07:38:51 26.03.2010. »
vužgi ju Blaž

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #522 : Pet 09:22:48 26.03.2010. »
zar nije lakse skinuti rezervoar i proveriti ga... u gepeku je nije toliko tesko skinuti ga... vidis da li je odusak zapusen... vidis da li imas ili nemas pumpu... vidis da li vise zice negde koje bi trebale biti za drugu pumpu, ako je uopste ima... proveris previjenost creva da se neko nije zapusilo i to je to... kontrola tanka ti moze uzeti 2 sata jos i da ga ofarbas :)

realno je veoma tesko ovako dijagnosticirati problem kad nemas auto ispred sebe, sve sto ti pricas je ok, ali mozda nesto ni ti ne vidis... obicno je neka glupost... koju previdis... meni se desilo 100 puta da sam satima razbijao glavu oko necega sto nisam video a ispred ociju mi je...

dakle odmori i kreni lagano... napuni akumulator... secas se... 12.2+V mora da ima inace ne zeli da pali... onda izvadi svecice i vidi na suvom jel baca varnicu, isto sa injectorima, jel daju benzin, proveri timing i raspored kablova i onda probaj da je upalis... ne vidim kako ne bi palio ako ima sva 3 operativna...

sledece sto mi pada na pamet je AFM iliti protokomer... tj. zlotokomer, zbog koga auto nece upaliti ako je neispravan ili ako su zice od njega do kompa negde u prekidu, oxidirale ili nema dobru masu pa daju pogresne podatke... bez signala od protokometa auto se gasi trenutno... tj. ne zeli da pali... uzmi 5v bateriju sa trafike otkaci konektor sa protokomera i centrale i akumulator naravno i stavi + sa baterije na svaki + sa protokomera koji ide prema centrali... i na konektoru od centrale gledaj napon... preveliki gubitak napona znaci da ecu dobija pogresan signal...

dakle kod ovakvih problema gde su mehanicke komponente fizicki ispravne i elektronika radi svoj posao (to je dakle prva stvar u koju treba da si siguran zato sam ti rekao da proveris prve 3 stvari svecice/varnica, gorivo/pritisak, raspored kablova/timing paljenja) onda predjes na trazenje prekida komunikacije izmedju prefernih senzora i centralne jedinice jer si sve drugo eliminisao... dakle zice... tj. provodljivost istih do i od centrala... LE-Jetronic je ANALOGNA tehnologija... dakle radi po principu otpora i napona... nema digitalnih signala i kontrolnih bitova/cheksuma da bi osigurali komunikaciju i automatsko pronalazenje gresaka u sistemu...
kod analognih veza se podrazumeva da su zice ok i u savrsenom stanju... bez korozije, patine, prekida, itd... jer se on oslanja na zadate vrednosti i nema mogucnost provere stanja periferija...

zasto je ta tehnologija napustena je logicno shvatiti, cak i ako zamenis postojeci kabl sa kablom drugacijeg poprecnog preseka i/ili unutrasnjeg sastava/legure dobices drugacija ocitavanja jer se provodljivost i otpor kabla promenio, obicno to nije mnogo bitno jer su mali procenti u pitanju ali ako kontakti ili masa korodiraju ili oksidiraju/patiniraju onda dolazi do ozbiljnog narusavanja osnovnog signala i cela stvar prestaje da funkcionise a nema samo-dijagnostiku da to otkrije jer je to "nemoguce" (veoma komplikovano) kod analognih sistema...

dakle imas senzor temeprature motora... bitna stvar i senzor temperature ulaznog vazduha... veoma bitna stvar... na osnovu ovoga centrala racuna kolicinu goriva i timing paljenja... ali ne zna ako neki od ovih signala nisu ok... tako da ako ti neki ne radi kako treba centrala ce poludeti i neces moci da upalis auto niti da odrzis ler... ali opet ti kazem... nemoj samo da meris sam senzor on moze da bude ok... ili priblizan dovoljno... premeri ga i na ulazu i centralu na L-Jet konektoru jer tu je bitno kakav je signal... ako je na senzoru ok a na centrali nije... zice i konektori su negde izmedju patinirali, odrani... nesto... i to moras da sredis... zato sam ti rekao unimer u ruke, skini akumulator, uzmi bateriju i kreni lagano da meris tih par signala na tim bitnim zicama za degradacijom...

opet ponavljam budi siguran da ti je mehanika ok... timinzi, zazori, stelovanja... onda znas sta ti ostaje...

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #523 : Pet 09:55:51 26.03.2010. »
 :care:

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #524 : Pet 14:52:42 26.03.2010. »
Neznam jel imaš prekidać na leptiru gasa, mene je na 164 zezao, kao radi , a kad staviš drugi onda tek vidiš kako auto pjeva  :super: