Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44621 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #165 : Sri 20:50:40 30.06.2010. »
Ja imam tu sijalicu, upali se kad je prekidač gore netom nakon davanja kontakta i ugasi se. Kad je prekidač isključen, ne gori sijalica.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #166 : Sri 20:57:44 30.06.2010. »
aha sad vidim da si ti srecniji sa obicnom verzijom turba... manje kila u svakom slucaju... mozda je to bilo u funkciji samo na tim prvim modelima i izbaceno posle... ko ce ga znati...
« Zadnja izmjena: Sri 21:02:19 30.06.2010. JaMaL »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #167 : Čet 14:51:36 01.07.2010. »
Danas popravio ARC.. nista vishe ne flashuje nasumicno...

Americki fix sa onim regulatorom napona radi... sada je sve na mestu... i vrata i svi sensori se pale i trepere samo kada treba... :)

nisam veorvao da 0.1e regulator moze da sredi sve ali eto... rekoh nemam sta da izgubim :) i radi...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #168 : Čet 15:05:32 01.07.2010. »
Meni arc uopste ne radi...  :DD:

Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #169 : Čet 23:52:06 01.07.2010. »
meni radi sve osim za vodu od brisaca. nit nemam posude a kamoli plovka.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #170 : Sub 15:00:12 03.07.2010. »
au bre popizdecu od ovih 20+ godina starih automobila... koliko god da ih volim jos vishe ih mrzim kada neka glupost otkaze od starosti i pocne da zeza surovo...

ajde malo pomoci da suzim uzrok...

Poceo je negde da mi vuce fals vazduh... dakle vishe ne mogu da dobijem 900 obrtaja na leru i sraf za ler je zakucan do kraja... onaj aav isto sam zapusio ali dzaba... nije tu...

kapiram da uzrok mora biti posle leptira gasa... ne pre? ili gresim?

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #171 : Sub 15:06:11 03.07.2010. »
Mislim da ne griješiš, poslje leptira osim pri "punom" gasu je potlak veći nego prije njega.
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #172 : Sub 15:09:01 03.07.2010. »
Pa to sam i ja kapirao...

posto su creva pre leptira izbocena od pritiska a posle leptira su uvucena od vakuma... i dakle negde u vakumu vuce vishe vazduha nego sto treba... ok... idemo u rastavljanje opet...  :tres:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #173 : Ned 13:43:47 04.07.2010. »
Pogledaj crijeva sa donje strane na IC-u gdje se spaja sa usisom

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #174 : Ned 13:53:21 04.07.2010. »
nista od toga... sve sam danas rasturio i vratio na mesto... sve je ok, sve radi... creva su kao nova... leptiri zatvoreni...

ne znam... ali ne zeli da ode ispod 1000 rpma... 1100 ponekad...

pocinjem da mislim da mi se probusio IC... :) to mi jos ostaje... ne znam samo kako da proverim :)
« Zadnja izmjena: Ned 13:55:11 04.07.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #175 : Ned 14:17:43 04.07.2010. »
Ne znam kako si provjerio ta crijeva, ali rupa može biti okom nevidljiva, najbolje je dok su na autu i dok auto radi dodavati gas, teoretski ako neka pušta neće se uvući na gas prema unutra kao ostale. Ne vjerujem da bi IC otišao samo tako.

Jesi gledao jesu ti leptiri na usisu skroz zatvoreni?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #176 : Ned 16:23:20 04.07.2010. »
Ne znam... proverio sam ih tako sto sam ih zapusio sa strane i pustio u vodu da vidim idu li mehurici negde... dakle na atmosferskom pritisku ni jedno ne pusta...

leptire sam proverio naravno... jedino mi ostaje da je mozda crkao regulator pritiska goriva, njegovo crevo ili neki spoj tu i da on pusta vazduh... probacu da zapusim i onu njegovu rupu pa da vidim kako ide...

u sustini sve se vrti oko intercoolera i njegovih spojeva... jbg...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #177 : Ned 16:26:12 04.07.2010. »
Moram ovih dana da skinem bregaste da proverim i fazu paljenja i sve to... nema...

meni smrdi da je tu nesto pomereno ali ne mogu naci sta... jer sve izgleda kao da je na mestu ali ne radi tako...

3 puta sam danas stelovao paljenje i opet nisam zadovoljan kako prima gas... previshe je trom... nije takav bio...

moracu ove nedelje da rasturim sve... i da krenem od pocetka sa stelovanjem od ventila, preko bregastih, lanca razvodnika i sve to zajedno... ne vredi...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #178 : Ned 17:20:29 04.07.2010. »
Mene baš zanima kako ljudi prije koji su imali te aute nove i sl. jesu se ikad vozili ono neopterećeno ili su kao mi učili manuale napamet  :nod: , jer ovo ovako je stvarno za popizditis dobiti

Tako se i meni čini, da mi jedan dan auto kao ide ok, pa drugi ne ide, pa štimam paljenje, pa čačkam po afm-u, pa mi se učini da je tad super, pa za 5 min da je gore nego je bilo i tako u krug.

Najbolje je kada se čujem sa Tomislavom pa mu kažem da sam se vozio i onda me on pita kako ide auto.....ja mu jedan dan kažem ma super je to, mislim da je to sada to, onda drugi dan me pita isto, ja mu kažem ma k je to, ako to tako ide nema od toga sreće i tako svaki dan neki drugi dojam, ili snjim ili sa mnom nešto nije u redu  :lud: nisam lud :shock:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #179 : Ned 18:18:14 04.07.2010. »
Realno standardi su bili drugaciji tih godina...

mi smo previshe razmazeni, a ova tehnologija i jeste losa, nema da nije...

ali kada pogledas ja ovo poredim u najmanju ruku sa ts-om, koji je par svetlosnih godina ispred ovoga sto se tehnologije i upravljanja motorom tice...

a da ne pricam o drugim kolima koje sam vozio... japance koji su tihi i glatki kao svila ili bilo sta posle 2000-te sto se ne moze porediti po sofisticiranosti ecu-ova...

realno gledano za te godine ovo je bilo ok... sedi u bilo koji turbo iz pocetka 80-ih nije nista bolji od ovoga... problema tona... zato ih je toliko malo jos uvek zivo i jos manje bilo tada kao novih u prodaji modela... tek su skoro poceli da ih prave jer je tehnika i materijali su dosli na nivo koji je isplativ u masovnoj proizvodnji i pouzdan...

secam se automobila sa karbovima... to se treslo, lose palilo, trosilo, i rastelavalo svakih 7 dana max... fiati, toyote, lade, bmw-i sta god... nemiran rad i nepouzdanost stelovanja su bili zakon tih godina... vozio sam svasta i sve je bilo tako... ali mi to nije smetalo jer je tako moralo da bude... a vozeci druge 75-ice gledam na ovaj turbo kao da ne radi... on radi kako mora da radi... to je to... ali smo mi postavili nemoguc cilj pred njega...

alfa je jedina imala kohones da napravio ovo... kako tako... i tu im skidam kapu... bolje nisu mogli, tj. za bolje nisu imali... sto ih i dalje nije sprecilo da probaju... i uspeju... da se ne lazemo 1.8 i 165ks je uspeh za 1985... i oni su to kompenzovali sa cvrstim blokom, jakim cilindrima itd... kako god pogledas ovaj auto danas gura do 300ks iz standardnog motora posle 25 god... bez kovanih klipova, bez fansi hilzni... sa istom ovom glavom... dakle nema mnogo ovako napravljenih motora... koji mogu bez ozbiljnih unutrasnjih modofikacija to da izdrze...

a opet da su nepouzdani nisu... jeste da pravi frku... znam, ali to je zbog nedostatka servisa i opreme za testiranje... da ne kazemo rezervnih delova... iskreno da kupis sve senzore nove... da mozes da nadjes tj., AFM nov i repariras turbinu... ovaj auto bi leteo to mogu da potpisem i ne bi padao u safe mod i boostovao bi lepo i palio gume ko blesav... ali ne mozes... a i za pare koje to kosta... nema svrhe... vreme je proslo tu analogiju...

sada je ovo sve zastarelo... od injectora i njihovog spray patterna, preko oblika klipova do sistema paljenja...
ako planiras voziti ovaj auto redovno tome svemu nema mesta vishe na kolima...
ako ga zelis drzati u muzeju sto da ne... isplati se naci sve novo ili polovno ali provereno da radi i voziti ga originalnog po izlozbama...

poenta je da je osnova tu veoma dobra, zdrava i mnogo bolje napravljena nego sto je bilo potrebno i to sada daje veeelike sanse za unapredjenje...

atmo motori umiru polako... svi shvataju da je buducnost u nadpunjenju... turbo, supercharger... sta god... to je put napred... manja tezina i vece performanse u svim rezimima rada uz manju zapreminu i potrosnju, jeftinije odrzavanje i jeftinija proizvodnja... downside... ja je ne vidim...