Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44619 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #150 : Pon 10:51:14 28.06.2010. »
danas sam pored struje resio i satice da lepse upakujem neka privremena polica mi je bila ocajna... ovako bolje izgleda za sada...

auto malo teze pali na hladnom motoru sa ovim hladnim svecicama... ali zato kada je ugrejan vishe nema missfire-a cak ni u guzvi na 35c... prede mirno... ali zato moram da zaverglam 3-4 puta ujutru da upali... ali zato ide :)

inace cesljajuci italijanske forume sam nasao zasto je ovaj bosch toliko mrze... on ne razmislja uopste... on uporedjuje podatke koje ima upisane u sebe kako bi auto trebalo da radi i prema tome daje gorivo i paljenje... tako da ako bilo sta promenis... ili se malo potrosi i izadje van parametara koji su zapisani kada je auto bio nov on poludi pocne da baca u safe mod ili da ne radi kako treba... naravucenije... sve mora biti novo kao iz fabrike da bi ovaj auto radio na ovoj elektronici kako treba... sto je sad nemoguce :) pomislimo samo na afm...

neki lik je presao 320.000 sa turbom na 1.2 bara sve fabricko na njemu, reprogramiranim ecu-om, ali je on iskljucio tu funkciju. to jest promenio vrednosti koje uporedjuje ecu na varijante do kojih ne moze doci... tj. podigao toleranciju greske beskonacno tako da ecu radi sve sto mu se kaze bez pitanja... sto je naravno kocka ali ocigledno da ovi motori to mogu da izdrze uz pravilno odrzavanje...

[privitak je izbrisao admin]
« Zadnja izmjena: Pon 10:51:55 28.06.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #151 : Pon 11:15:36 28.06.2010. »
Ma nisi ugradio satove u ventilaciju

Offline Igica

• 2.5
  • **
  • Alfa 146, Punto II crnodimac
« Odgovori #152 : Pon 11:17:05 28.06.2010. »
Ako jest onda je fora totalna :good:

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #153 : Pon 13:12:47 28.06.2010. »
pazi da ti sad uz turbo,nebi i ventilacija pritisak nabijala na čukicu,pa da te ne zavara..  :DD:  :respekt:
CH style

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #154 : Pon 16:44:32 28.06.2010. »
naravno da jesam... :bok:

a i ventilacija je izbacena napolje... tj. i grejanje i ventilacija... ako hoces da se ventiliras otvori prozor...
a ne vozim ovaj auto po vremenu gde bi mi trebalo grejanje :) za sneg je iovako beskoristan bilo koje gume da imas na njemu slajfuje preko 2000 rpm-a... a da ga vozim do 2000 rpm kao taksista ne mogu...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #155 : Pon 23:41:21 28.06.2010. »

inace cesljajuci italijanske forume sam nasao zasto je ovaj bosch toliko mrze... on ne razmislja uopste... on uporedjuje podatke koje ima upisane u sebe kako bi auto trebalo da radi i prema tome daje gorivo i paljenje... tako da ako bilo sta promenis... ili se malo potrosi i izadje van parametara koji su zapisani kada je auto bio nov on poludi pocne da baca u safe mod ili da ne radi kako treba... naravucenije... sve mora biti novo kao iz fabrike da bi ovaj auto radio na ovoj elektronici kako treba... sto je sad nemoguce :) pomislimo samo na afm...

neki lik je presao 320.000 sa turbom na 1.2 bara sve fabricko na njemu, reprogramiranim ecu-om, ali je on iskljucio tu funkciju. to jest promenio vrednosti koje uporedjuje ecu na varijante do kojih ne moze doci... tj. podigao toleranciju greske beskonacno tako da ecu radi sve sto mu se kaze bez pitanja... sto je naravno kocka ali ocigledno da ovi motori to mogu da izdrze uz pravilno odrzavanje...

A što bi se desilo kad bi se u safe modu dignuo tlak? Kako bi to radilo i kako skužiti je li to učinjeno?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #156 : Uto 08:21:29 29.06.2010. »
pa ne bi ecu to skapirao nikako jer on ne zna koliki boost teras... ali jedini nacin da to uradis je da otkacis onaj pierburg ventil sa wastegate-a i teras tako... jer on ogranicava boost...

samo nista ne bi dobio jer u safe modu paljenje se baca unapred koliko je moguce... tako da auto ide kao slina gore od 1.8ie obicnog... koliko god boosta da teras auto nema snage i nema odziv na gas jer je paljenje retardirano do kraja...

provaliti to je prosto... ispitas pierburg ventil da li radi... ima u onom manualu kako unimerom to videti i pogledas stelovanje WG-a da li je pomereno... koliko se secam to je nekih 1.4cm se izvuce sipkica kada se da 0.65 bara pritiska dovede na ono crevo... ako je sipkica skracena na onom srafu ona se nece izvuci toliko... prosto...

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #157 : Uto 11:23:46 29.06.2010. »
JAMAL jel mi možeš naslikat grlo i žarulju od ovog VDO boost satića?
Nisam dobio grlo ni lampu pa da znam kakvo da tražim...  :bok:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #158 : Uto 12:12:21 29.06.2010. »
pa ne bi ecu to skapirao nikako jer on ne zna koliki boost teras... ali jedini nacin da to uradis je da otkacis onaj pierburg ventil sa wastegate-a i teras tako... jer on ogranicava boost...

samo nista ne bi dobio jer u safe modu paljenje se baca unapred koliko je moguce... tako da auto ide kao slina gore od 1.8ie obicnog... koliko god boosta da teras auto nema snage i nema odziv na gas jer je paljenje retardirano do kraja...

provaliti to je prosto... ispitas pierburg ventil da li radi... ima u onom manualu kako unimerom to videti i pogledas stelovanje WG-a da li je pomereno... koliko se secam to je nekih 1.4cm se izvuce sipkica kada se da 0.65 bara pritiska dovede na ono crevo... ako je sipkica skracena na onom srafu ona se nece izvuci toliko... prosto...

Za dovesti 0,65 bara na crevo treba mi kompresor kojeg nemam.... Al dobro, ako kažeš da auto ne bi išao nikako onda me to ne brine jer auto ide definitivno bolje od 1.8...Samo mi je čudno kako meni neće da baca u safe mode nikako...iako nešto lupa u motoru, ni kad je lupao auspuh u šasiju ni kad sam iskopčao svjeću... ...Pierburg sam proverio onako kako piše, ono nešto da mora da pušta zrak kad se spoji, kako već tamo piše i to je ok.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #159 : Uto 13:16:35 29.06.2010. »
Možda ti knock senzor nije u funkciji, ali uostalom što te to brine, trebalo bi te brinuti da ga baca u safe. Ako ti radi pierburg i ograničava ga na 0,65 ili 0,75 ne može ti se svejedno dogoditi da ti napravi preveliki boost.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #160 : Uto 13:18:52 29.06.2010. »
ti bi prvo trebao vidit koji vrag nabija. lako za boost i nok senzore.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #161 : Uto 15:32:06 29.06.2010. »
ti bi prvo trebao vidit koji vrag nabija. lako za boost i nok senzore.

Reka sam mu ja,otvori motor i pobroji mrtve.Vjerovatno je Interceptoru klip otisa u kurac.

Prvo sve treba dovesti u normalu i tek onda traziti kvarove ako ih ima.
« Zadnja izmjena: Uto 15:33:46 29.06.2010. Nikola Bozic »
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #162 : Uto 16:19:18 29.06.2010. »
Citat:
Možda ti knock senzor nije u funkciji,

nemoguce onda bi bio u safe modu... i flashovalo bi ono veliko svetlo na arc-u...

nasao sam nesto zanimljivo.. ali ocigledno preskoceno u proizvodnji... sijalica br.8? nisam znao da tu nesto ni postoji?

@lost, nije problem... samo da se osvestim... sada sam dosao sa 35c i namestanja releya za farove...

« Zadnja izmjena: Uto 16:19:49 29.06.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #163 : Sri 12:08:47 30.06.2010. »
Hm, ja sam ovaj prekidač na broju 9 imao na arc-u koji sam izvadio iz auta, jer je bio obložen drvetom i nisam svejedno kužio ulogu toga prekidača, možda sam imao i lampicu, moram to danas vidjeti, bit ćered vratiti ružni arc nazad

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #164 : Sri 17:51:42 30.06.2010. »
da...

taj prekidac imam... ali lampicu pored nejga nikada nisam video da se pali... cak i kada je auto u safe modu :)

oni su to verovatno zamislili i imali u prototipu ali kapiram da nije stiglo u proizvodnju...

@Lost

tebi treba ovo... insulated socket br. 600840

na slici levo...

kao ovde na site-u: http://www.egauges.com/vdo_indA.asp?PN=600-840
ili
http://www.summitracing.com/parts/VDO-600840/]

« Zadnja izmjena: Sri 17:53:15 30.06.2010. JaMaL »