0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Evo je.. oko 2-3 mm sa svake strane... u okviru 1 grama sve 4... radilica balansirana... 1000 obrtaja vishe se vrteo sa najboljim uljem i delovima koje sam mogao da narucim iz italije... pokrivile su se i klipovi su razlokali blok posle 2500 km... pumpa za ulje je takodje bila nova smanjenim zazorima i nabijala je pirisak na leru od 2 bara... sto je za taj motor cudo... ali jbg... toplota nije imala gde dovoljno brzo da ode... a tanji metal je to losije podneo i iskrivio se...
Koliko ja znam "S" motori u 164 imaju i "sportskije" bregaste
ok ali to za uljne strcaljke, recimo TS to nema i nikad problema na letecim. i zasto neke klipnjace imaju male rupe a druge velike?....
Postoje srecna i manje srecna resenja po pitanju problematike.Dajes za primer jedno nesrecno resenje gde se pritisak u lezaju koji je reda oko 200 Bara (lezaj JE PUMPA visokog pritiska) koristi za protok ulja kroz klipnjacu. Isti problem je i kod Nissan Skyline motora. Vec dimenzionisana kolicina ulja koja treba da drzi uljani film u lezaju , dimenzionisana dotokom ulja i kapacitetom lezaja kao pumpe, izbacivanjem isto dolazi do tanjeg uljanog filma, posebno kriticno u visim obrtajima kad svi procesi gube na efikasnosti usled povecane frekvencije rada i nedovoljne kolicine ulja.Mogao sam ti reci samo kratko DA, pomaze da se blindira kanal, hladjenje klipova odraditi sa glavne magistrale ulja iz bloka , tj. iz primarnog uljnog kola i problem je resen.
tko je vidio v6 otporan na metke.........
trebam dimenzije 12V motora,znaći visina širina duljina ... ako netko ima metar i motor vani bio bih zahvalan ... treba mi radi shippingahvala
znaci ipak dolazi
važem još kaj mi se više isplati ... uzet tu ili dovuć izvana uz sva davanja ...