Autor Tema: V6 mozda ste znali, a mozda ne  (Posjeta: 19492 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
Odg: V6 mozda ste znali, a mozda ne
« Odgovori #30 : Pet 19:07:54 15.01.2010. »
Koliko ja znam "S" motori u 164 imaju i "sportskije" bregaste
___/=====\°/=====\___

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #31 : Pet 19:28:56 15.01.2010. »
imaju da, ali do toga nisam dosao. zasad sam na bloku

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #32 : Pet 20:44:10 15.01.2010. »
Evo je.. oko 2-3 mm sa svake strane... u okviru 1 grama sve 4... radilica balansirana... 1000 obrtaja vishe se vrteo sa najboljim uljem i delovima koje sam mogao da narucim iz italije... pokrivile su se i klipovi su razlokali blok posle 2500 km... pumpa za ulje je takodje bila nova smanjenim zazorima i nabijala je pirisak na leru od 2 bara... sto je za taj motor cudo... ali jbg... toplota nije imala gde dovoljno brzo da ode... a tanji metal je to losije podneo i iskrivio se...

"I profil ima poteskoca zbog sopstvene mase na vecim obrtajima, i jednostavno se rachuna da se u GMT klipnjacha istegne za 0,1mm na svaku 1000 rpm motora, sto je zamara do te mere da se i sama greje od intermolekularnih sila"

-Jos ako si uzeo neki fiatov motor dugog hoda i vrteo ga besomucno na npr 8K rpm, sve mi je jasno.

Dakle uzeo si I profil klipnjace i skinuo joj masu celom duzinom, oslabio si je i u delu gde sile imaju najvece delovanje a to je u predelu veze bolcne i velike pesnice. Pri tome jesi li je polirao posle obrade, sacmario ili slicno i po cijoj specifikaciji si radio te klipnjache..? Po mom misljenju -unapred sam znao uradio si sve da bi terao auto u obrtaje, a pri tome posao nije uradjen kako treba.

Vezano za klip; nikada ne bih otanjivao vec bih odsekao deo suknjice klipa a obzirom da se radi o atmo motoru, te price sa toplotom su iskreno glupost. Kada 20godina star turbak sa resenjima od pre 30 godina trpi 890 egt, sta moze istrpeti 10 godina mladji i 30 godina konstrukciono savremeniji atmosferac? Pored svega toga hajde, imamo i taj sistem hladjenja klipova, ali bez obzira na sve temperatura bi bila najmanji problem. Kod Lancie 2.016vTB - navodim namerno nju jer znas sta turbak trpi i kako njen motor izgleda, klip je u chelu debeo nekih 8mm a suknjica je odokativno 20 mm kraca od Alfine. Opet da napomenem, ne bih skracivao celu suknjicu vec delove kontra od bolcne gde nema nikakvih ojacanja itd... Jos jedna "mala napomena"; kada se radi o povrshini, Alfin klip je precnika 93mm Lancin 84mm.

U svakoj modifikaciji je moguce zabrljati, ali i unaprediti stvari a klipnjace sigurno ne bih dirao.
« Zadnja izmjena: Pet 20:44:52 15.01.2010. kilson »
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #33 : Pet 20:45:51 15.01.2010. »
Koliko ja znam "S" motori u 164 imaju i "sportskije" bregaste

Te "sportskije bregaste" imaju samo 1mm vislji lift, nista vise.  ;)
Alfaholics CC

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #34 : Pet 23:35:54 15.01.2010. »
drukcije kuteve i trajanje  otvaranja.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #35 : Sub 03:24:40 01.05.2010. »
ok ali to za uljne strcaljke, recimo TS to nema i nikad problema na letecim. i zasto neke klipnjace imaju male rupe a druge velike?....

Proverih ovaj info kod BOOST-a i ipak je prica za spricaljke 100% ispravna:

Citat:
Postoje srecna i manje srecna resenja po pitanju problematike.
Dajes za primer jedno nesrecno resenje gde se pritisak u lezaju koji je reda oko 200 Bara (lezaj JE PUMPA visokog pritiska) koristi za protok ulja kroz klipnjacu. Isti problem je i kod Nissan Skyline motora. Vec dimenzionisana kolicina ulja koja treba da drzi uljani film u lezaju , dimenzionisana dotokom ulja i kapacitetom lezaja kao pumpe, izbacivanjem isto dolazi do tanjeg uljanog filma, posebno kriticno u visim obrtajima kad svi procesi gube na efikasnosti usled povecane frekvencije rada i nedovoljne kolicine ulja.

Mogao sam ti reci samo kratko DA, pomaze da se blindira kanal, hladjenje klipova odraditi sa glavne magistrale ulja iz bloka , tj. iz primarnog uljnog kola i problem je resen.

Dakle, resenje je ili ubaciti klipnjace bez kanala ili lezaje (ne znam sta je od ova dva dostupno) ili pak najlakse; zatvoriti te kanale na samim klipnjacama. Hladjenje klipova, ako je i dalje zelja uraditi po vec preporucenoj metodi :)

:super:
« Zadnja izmjena: Sub 03:25:40 01.05.2010. kilson »
Alfaholics CC

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #36 : Sub 10:47:33 01.05.2010. »
Ne olakšavaj ništa dok nisi 10000% siguran, rađe daj sve dobro izbalansisat. Već i dobro izbalansiran motor je velik korak prema "otporan na metke". Za stock motor tj tvornički predviđene max. okretaje i ovako nije od kritične važnosti olakšavanje dijelova, a "masivniji" komadi su sigurno temperaturno "efikasniji" znaš šta mislim. Ja bi na tvom mijestu dao u kompletu izbalansirat radilicu klipove/klipnjače. Fino sve ispolirat i opleti...
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #37 : Sub 18:30:22 01.05.2010. »
heh... kako god okrenes ne mozes da olaksavas bez balansiranja i nema mnogo svrhe balansirati ako ne olaksavas... sve to ide u kompletu...

a bi sutra ovo uradio da imam gde...:

p.s. ako ti se cini mnogo... to znaci da je neko bio hrabar i probao i za sada ovo gura 350ks iz 4 cil... znaci da radi... samo hrabro...

vidis da smo mi nesrecnici sa 1.8t ovde vozili svecice za traktor do sada... ako nije umro zbog toga do sada nece ni od malo olaksavanja...

[privitak je izbrisao admin]

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #38 : Ned 10:42:26 19.12.2010. »
evo c/p sa engleza

Veloce Publishing will have available in Jan the long awaited book by Jim the Greek on the V6, only £30, just search Alfa v6 on their website. Already put my name down for one, this guy knows what hes talking about, if you go to alfagtv6.com youll find him.

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #39 : Sub 13:47:31 15.01.2011. »
tko je vidio v6 otporan na metke......... :DD:
nadam se da cu moc u dogledno vrijeme pobit ovu tvrdnju.........ja se nadam....... :zloco:

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #40 : Čet 14:14:58 20.01.2011. »
trebam dimenzije 12V motora,znaći visina širina duljina ... ako netko ima metar i motor vani bio bih zahvalan ... treba mi radi shippinga

hvala

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #41 : Čet 14:16:29 20.01.2011. »
trebam dimenzije 12V motora,znaći visina širina duljina ... ako netko ima metar i motor vani bio bih zahvalan ... treba mi radi shippinga

hvala

znaci ipak dolazi  :D:

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #42 : Čet 14:25:59 20.01.2011. »
znaci ipak dolazi  :D:

važem još kaj mi se više isplati ... uzet tu ili dovuć izvana uz sva davanja ...

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #43 : Čet 15:04:20 20.01.2011. »
važem još kaj mi se više isplati ... uzet tu ili dovuć izvana uz sva davanja ...

Pa pitaj Hrca da ti kaze gdje je ona 2.5 V6 od gospodina Fijakera za koju je cini mi se trazio oko 2 ili 3 tisuce kuna.Doduse radi se o 2.5 modelu sa obicnim branicima ali tu imas sve spremno za bilo kakvu konverziju ako ces 12V ili 24V.Znaci od zeljeznih nosaca motora koji su zavareni na karoseriju pa sve dalje.Auto je navodno malo udaren i ima Recaro sjedala unutra koja su naravno ofucana ali nista sto jedno kvalitetno tapeciranje nemoze rijesiti.Auto je bio aktualan prije dvi godine i pitanje je sto je sada s njime ali tko pita ne skita.Eto.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #44 : Čet 17:15:43 20.01.2011. »
i opet treba nabavit negdje 3.0 motor. lako za dijelove za konverziju. ima toga jos na lageru.