0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
koliko znam pierburg ispusta odredjen tlak koji ide u WG i time ga vara, to recimo na Dedri sluzi da ode u overboost. inace da bi imao stalan tlak dovoljno je turbinu direkt u WG ustekat te namjestit tlak preko sipkice. tako to radi kod normalnih turbomotora. za ačfu 75 neznam.
Kad samo isčupam cjevčicu WG i pustim tako otvoreno tlak leti do kraja i bez kraćenja šipkice.Na koji to način pierburg ventil može povećat tlak?????
Al nije mi jasno zašto vama dvojici turbina puni preko jedan kad maknete pierburg...
pa zato sto je tehnicki zatvoren WG...mislim meni je kada je sipkica do kraja kao zatvoren... ode preko 1.5 lagano...kada odvrnem sipkicu za bukvalno 45* puni 1.2 bara, 90* je vec oko 1 bar a na pola kruga od kraja je 0.7-0.8...tako da... to je bas gusto... pre bih vole da mi sipkica stoji kao default na 0.3 i onda da ja preko ventila, tj. manual boost kontrolera stelujem koliko zelim...taj boost kontroler je nista drugo nego vodovodna T racva sa 2 sisice za crevo na kraju i srafom + oprugom i kuglicom u sredini... realno djubre koje mozes sam napraviti ako imas gde da nadjes delove... ili ga kupiti sa ebaya britanskog za 10-20e...realno ako ne zelis furati preko 0.65 imati pierburg je bolja opcija... jer ako ti auto ne radi sa njim velika je verovatnoca da tek preko toga nece raditi... tako da je to veoma opasno... i dalje ostajem pri tome da tek kada auto radi kako treba fabricki onda treba poceti cackati po boostu...a zavrnuti sipkicu do kraja ili otkaciti wg potpuno je prakticno isto...
I imam pucanje iz auspuha kad kočim motorom i nekad na šaltanju
i dešava se da boost raste s okretajima
imam i ja... opusteno... to im je neki fazon... losa kontrola injectora... ali je sexy...a pierburg ga drzi konstantno zatvorenog do neke tacke... ali to je i frka i razlog zasto ljudi skidaju pierburg... "neka tacka" je tih magicnih 0.65 bara kada je sve nastelovano kako treba... zato se auto chipuje i skida se u ECU-u taj impuls za 0.65 bara vec se pierburg program pomera preko 8000 rpm-a ili disabluje puls na 0 ili kako to vec izabiraju da rade...