Autor Tema: Imaginarni Auto  (Posjeta: 137959 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline jakov

• 2.5
  • **
  • Nikad Siti, Uvijek Zedni
Odg: Imaginarni Auto
« Odgovori #135 : Čet 16:10:02 07.02.2013. »
ovo ti je samo guma unutra ide centralni ležaj  :good:

ma to sam mislio, nosac... vec buncam pomalo. trazim i neke djelove za 156-icu i mogu ti reci da drzanje 2 alfe koliko-toliko u dobrom stanju moze biti zahtjevan posao
Clint: "Svatko ima pravo jednom u zivotu ispast naivcina"

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #136 : Čet 16:19:37 07.02.2013. »
ok, jel moze mala pomoc, nisam jos ovo nikada radio. koji kod moram uzeti da dam Neviju?

recimo tu: http://www.malospa.it/VediMacro/EN/215/RangeProducts/

za prednju gumu kardana za v6

ovaj broj:   593010AGES

ili

OEM broj:   60518193

i jos jedno pitanje, jel ovo taj famozni centralni lezaj?

Uploaded with ImageShack.us

daš mu oba broja ... on u katalogu ima malospa broj artikla i ispod mu piše tvornički broj

Offline jakov

• 2.5
  • **
« Odgovori #137 : Čet 16:49:32 07.02.2013. »
daš mu oba broja ... on u katalogu ima malospa broj artikla i ispod mu piše tvornički broj

evo napravio sam popis za kardan, stavit cu jos i koju manzetu na popis da se nade i manzete za letvu volana. ima puno tih manzeta tamo u katalogu za letvu ali valjda ce znati on koja je za mene..

jos jedno pitanje, jel ovo ide na kraj kardana do mjenjaca? slika je za v6 model ali samo za informativnu priliku jer nema slike za t.s.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #138 : Čet 17:17:41 07.02.2013. »
ovo nema veze s kardanom. to je homokinetcki zglob, a da bi promijenio manzete treba ti obicna od fiat punta ili tako nesto koja kosta 15 kuna. ti imas od TS-a poluosovine.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #139 : Čet 17:19:36 07.02.2013. »
takve gumene dijelove bi ti preporuvcio da kupis u prvom ducanu tipa tokic ili slicno. skines i po uzorku nadjes najslicnije. narucuj izvana samo ono sto nema ovdje jer ako ces ic po katalogu bas za alfu 75 trazit samo ces skupo platit.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #140 : Čet 18:36:49 07.02.2013. »

evo napravio sam popis za kardan, stavit cu jos i koju manzetu na popis da se nade i manzete za letvu volana. ima puno tih manzeta tamo u katalogu za letvu ali valjda ce znati on koja je za mene..

jos jedno pitanje, jel ovo ide na kraj kardana do mjenjaca? slika je za v6 model ali samo za informativnu priliku jer nema slike za t.s.

Sta tebi uopće sve treba? Ovo imaš o akrona i na lageru po dućanima, te manšete, ali ne trebaš to mjenjat ako misliš da ćeš uštedit rad tipa kad se već skida kardan. Eventualno sredi bokole poluge mjenjača. E tu će ti tek bit zabavno.  :DD:

Offline jakov

• 2.5
  • **
« Odgovori #141 : Čet 19:11:35 07.02.2013. »
takve gumene dijelove bi ti preporuvcio da kupis u prvom ducanu tipa tokic ili slicno. skines i po uzorku nadjes najslicnije. narucuj izvana samo ono sto nema ovdje jer ako ces ic po katalogu bas za alfu 75 trazit samo ces skupo platit.

manzetu sam vec jednu bio uzeo, kostala je 40-tak kuna bas kao za 75-icu. ove manzete od servo letve ne vjerujem da ce biti skuplje. uglavnom vidjet cu kroz koji dan. bio sam sada gore do prve trgovine i pogledali smo malo prijasnje cijene i idu ovako nekako:

prednja guma kardana od v6 oko 800 kuna
srednja guma kardana oko 300 kuna
straznja guma kardana od ts-a oko 500 kuna
centralni nosac lezaja oko 300 kuna

ako su cijene jos uvijek tu negdje sa nekih 20% popusta bi bilo oko 1500-1600 kuna

jos naravno taj lezaj moram naci ali vjerujem da ce ga biti u skf-u

a nravno da bi volio proci sta jeftinije ali sad sam sretan sta sam uopce ista nasao, da bi imao te gume za uzorke trebam imati stare a ja ih nemam, onda nemam ni garazu gdje bi ja skinuo nesto sa auta pa isao potraziti nego jos uvijek funkcioniram po sistemu da nadem prvo dio i onda ga odnesem u radionu da ga netko promjeni jer drugacije ne mogu jebga. da zavrsim tu fucking skolu i odem za prvoga pa cu kupiti neku kuca sa garazom jebem mater i toj garazi, fali mi sada za popizditi.

ovo nema veze s kardanom. to je homokinetcki zglob, a da bi promijenio manzete treba ti obicna od fiat punta ili tako nesto koja kosta 15 kuna. ti imas od TS-a poluosovine.

a skuzio sam poslije sta je ovo, to mi jos ne treba

Sta tebi uopće sve treba? Ovo imaš o akrona i na lageru po dućanima, te manšete, ali ne trebaš to mjenjat ako misliš da ćeš uštedit rad tipa kad se već skida kardan. Eventualno sredi bokole poluge mjenjača. E tu će ti tek bit zabavno.  :DD:

na sta tocno mislis da bi bilo dobro sada promjeniti?

jel mislis mozda na ovo jer mi nije tocno jasno sta je to

« Zadnja izmjena: Čet 19:11:54 07.02.2013. jakov »

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #142 : Čet 19:29:58 07.02.2013. »
jebo me pas ja kad sam za ts-a kupovao sve gume kardana i pentlager mene to nije izašlo preko 700 kuna  :hm:

kažem to je ovo 500 kna za zadnju mi nije jasno

a ovo "sretan sam da sam našao" .... dobro došao u svijet transaxl alfi  ;)

malo te zezam ... da se naći djelova  :nod: ... ako ih nema tu ima ih vani jbg  :nod:

Offline jakov

• 2.5
  • **
« Odgovori #143 : Čet 19:35:02 07.02.2013. »
jebo me pas ja kad sam za ts-a kupovao sve gume kardana i pentlager mene to nije izašlo preko 700 kuna  :hm:

kažem to je ovo 500 kna za zadnju mi nije jasno

a ovo "sretan sam da sam našao" .... dobro došao u svijet transaxl alfi  ;)

malo te zezam ... da se naći djelova  :nod: ... ako ih nema tu ima ih vani jbg  :nod:

pa dobro je sta, evo ovaj link koji si mi nasao mi je stvarno pomogao, jedino nema koliko vidim nosace za v6 motora a jos me Grdi pitao ako ih hocu naruciti tamo na kraju ljeta...

zao mi je jedino sta nema tih brtvi recimo sta su po rezervaru, ima svakakvih brtvi motora i cak cijev od cepa do tanka ali nema tih brtvi sta su po tanku. ici ce gore neka masa kao sta je Tomo rekao pa gotovo.

a za cijene, sta da kazem, sad mi je crknulo jedno kratko svijetlo na 156-ici, zamjenska zarulja je 120 kuna a samo molim Boga da nije ponovo balast ksenona jer sam vec jedan mjenjao a cijena 400 eura mislim, tako da se necu previse zaliti jer cu set za sve na kardanu platiti 200 eura

ako im tko te gume za manje nek se javi, i ne samo te gume, bilo koje pa da napravim skladiste

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #144 : Čet 19:36:46 07.02.2013. »
sretno sa fijatom  ;) :D:

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #145 : Čet 19:44:19 07.02.2013. »

pa dobro je sta, evo ovaj link koji si mi nasao mi je stvarno pomogao, jedino nema koliko vidim nosace za v6 motora a jos me Grdi pitao ako ih hocu naruciti tamo na kraju ljeta...

zao mi je jedino sta nema tih brtvi recimo sta su po rezervaru, ima svakakvih brtvi motora i cak cijev od cepa do tanka ali nema tih brtvi sta su po tanku. ici ce gore neka masa kao sta je Tomo rekao pa gotovo.

a za cijene, sta da kazem, sad mi je crknulo jedno kratko svijetlo na 156-ici, zamjenska zarulja je 120 kuna a samo molim Boga da nije ponovo balast ksenona jer sam vec jedan mjenjao a cijena 400 eura mislim, tako da se necu previse zaliti jer cu set za sve na kardanu platiti 200 eura

ako im tko te gume za manje nek se javi, i ne samo te gume, bilo koje pa da napravim skladiste
[/b][/color]

javi se kolegi Rudiu možda ti on može pomoći ,  on je meni riješio sve gume i centralni nije mi bilo skupo!   :good:

Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline jakov

• 2.5
  • **
« Odgovori #146 : Čet 19:46:16 07.02.2013. »
[/b][/color]

javi se kolegi Rudiu možda ti on može pomoći ,  on je meni riješio sve gume i centralni nije mi bilo skupo!   :good:

:good:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #147 : Čet 21:50:11 07.02.2013. »
ako nista drugo naruci u OK parts u Minhenu i ja cu ti dati adresu u Becu gdje ces isporuciti i ja ti to povucem iz Beca u HR  :good:

Offline jakov

• 2.5
  • **
« Odgovori #148 : Čet 22:14:56 07.02.2013. »
ako nista drugo naruci u OK parts u Minhenu i ja cu ti dati adresu u Becu gdje ces isporuciti i ja ti to povucem iz Beca u HR  :good:

ovo:

http://www.okp.de/xtc2/75/Milano:::3470.html?XTCsid=376bfecfb7c6ecae116129fe914724b6

:82:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #149 : Čet 22:19:08 07.02.2013. »
da OKP