Autor Tema: Upgrade kocnica  (Posjeta: 55853 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
Odg: Upgrade kocnica
« Odgovori #240 : Sub 00:02:10 14.04.2012. »
Samo nemoj previse razmisljat oce bolit glava od toga :nod:
Streha,bok,kotaci

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #241 : Sub 01:08:26 14.04.2012. »
Moramo stavit i one  federe od 70kg premekan ti je auto otraga ko mjesalica je u 1 i 2

ce da ih upasujemo...

Offline Ery

• 2.0
  • **
  • Seljačina
    • Papak rejsing
« Odgovori #242 : Sri 23:50:25 25.04.2012. »
a kako bi bilo staviti komplet prednje kočnice sa TS-a nazad do točka....
Iskreno, ne znam što će mi ručna...

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #243 : Čet 07:38:32 26.04.2012. »
a kako bi bilo staviti komplet prednje kočnice sa TS-a nazad do točka....
Iskreno, ne znam što će mi ručna...

Pa, kod nas je dobro imati , recimo na tehničkom.....   ;)
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline Ery

• 2.0
  • **
  • Seljačina
    • Papak rejsing
« Odgovori #244 : Čet 08:06:46 26.04.2012. »
kod nas je dovoljno da imaš 20 maraka viška da počastiš super Marija u plavom kombinezonu.
A kad smo već kod toga, moram da se ispovjedim...
Registrovao sam svoje ili majčino auto sve skupa oko 12-13 puta i nikada nisam ni bio na tehničkom.
Nakon registracije odem samo da mi izmjere sile kočenja onako vanredno....  :nod:
Tako da mi ručna ne treba.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #245 : Čet 22:53:57 26.04.2012. »
treba rucna za mnogo stvari a i za ne daj boze da otkaze,pukne crevo...

interesantno izgledaju dvoje klesta pozadi do tocka i ferrari ima dvoje

ja sam razmisljao od ts klestima ali mora mnogo dubok disk ili veliki distanceri pa sam ostao na ovima jednokliopnim klestima

Offline Ery

• 2.0
  • **
  • Seljačina
    • Papak rejsing
« Odgovori #246 : Pon 14:27:55 07.05.2012. »
kolika je centralna rupa na diskovima od 166 V6?

Edit...ok, ništa, našao sam  :super:
« Zadnja izmjena: Pon 14:34:07 07.05.2012. Ery »

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #247 : Uto 21:52:05 08.05.2012. »

Offline jakov

• 2.5
  • **
  • Nikad Siti, Uvijek Zedni
« Odgovori #248 : Sub 09:37:06 16.06.2012. »
razmisljam o setovima pedala, gledam te cijene i nekako su mi ova dva seta u financijskom dosegu:

http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=product_info&cPath=49_1082_1083&products_id=18386

http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=product_info&cPath=49_1082_1083&products_id=18387

sad imam par pitanja u svezi toga.

1. pise da pumpe nisu ukljucene, a te pumpe nigdje nemogu naci pod zasebne komponente. gdje da ih nadem i i kolika je cca cijena

2. dal ugradnja ovakvog seta iskljucuje potrebu za glavnim kocionim posto su pumpe direktno na papucici?

3. ako iskljucuje kako onda sa servom za kocnice?

4. kako onda na to sve skupa jos stavim aktivni regulator kocnica? pod aktivni mislim na ovo
http://www.rallyshop.it/index.php?main_page=product_info&cPath=49_1082_1087&products_id=1041

ne razumijem bas kocione sisteme, hidrauliku jos manje...

dali ugradnja zadnjih klijesta sa alfe 156 drzi vodu za zadnji sistem? (posto je Alan na alfisti.hr ta klijesta upario sa diskom 300x12 i trebalo bi biti dovoljno)
prednji sistem vec imam
http://www.c-mod.hr/ponuda/tuning/kocnice/304-mm-big-brake-kit/51
Clint: "Svatko ima pravo jednom u zivotu ispast naivcina"

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #249 : Sub 11:58:33 16.06.2012. »
koliko sam ja skužio a nemora bit da sam upravu na tim pedalama imaš već ajmo to nazvat glavni kočioni cilindar a pod pumpe mi se ćini da nedobiješ posudice za tekućinu ... nemora značiti al tak sam si progruntao ... kad si to metneš i onaj regulator kočenja cijeli fabrički sitem ti je višak onda ... po meni jbg nisam ti ja stručnjak al sa pedalama i regulatorom imaš dupli set uz onaj koji je tvornica ugradila ... znaći nešto mora ić van ... e sad ugradnja regulatora kočenja se ugrađuje nakon glavnog kočionog cilindra u tvom slućaju sa tim set up-om koji pikiraš to bi trebalo negdje u motornom košu ili u kabini instalirat da se možeš igrati ... mi smo uzeli willwood kočioni za puno manje para neki ga imaju u kabini ja ga imam u motornom košu ... ugradnja zadnjih diskova po meni bi ti bilo dovoljno uzeti prednje čeljusti od ts-a sa 75ice i izbaciti to sve prema kotaću ... uz malo zajebancije da se izvesti ... a ovo D2 sistem za naprijed ... a gle vjerujem da je ok al brate možeš staviti 3x jeftiniju soluciju koja radi provjereno  :good:
« Zadnja izmjena: Sub 11:59:02 16.06.2012. z3kan »

Offline jakov

• 2.5
  • **
  • Nikad Siti, Uvijek Zedni
« Odgovori #250 : Sub 12:30:48 16.06.2012. »
koliko sam ja skužio a nemora bit da sam upravu na tim pedalama imaš već ajmo to nazvat glavni kočioni cilindar a pod pumpe mi se ćini da nedobiješ posudice za tekućinu ... nemora značiti al tak sam si progruntao ... kad si to metneš i onaj regulator kočenja cijeli fabrički sitem ti je višak onda ... po meni jbg nisam ti ja stručnjak al sa pedalama i regulatorom imaš dupli set uz onaj koji je tvornica ugradila ... znaći nešto mora ić van ... e sad ugradnja regulatora kočenja se ugrađuje nakon glavnog kočionog cilindra u tvom slućaju sa tim set up-om koji pikiraš to bi trebalo negdje u motornom košu ili u kabini instalirat da se možeš igrati ... mi smo uzeli willwood kočioni za puno manje para neki ga imaju u kabini ja ga imam u motornom košu ... ugradnja zadnjih diskova po meni bi ti bilo dovoljno uzeti prednje čeljusti od ts-a sa 75ice i izbaciti to sve prema kotaću ... uz malo zajebancije da se izvesti ... a ovo D2 sistem za naprijed ... a gle vjerujem da je ok al brate možeš staviti 3x jeftiniju soluciju koja radi provjereno  :good:

ma imao sam ja doma GTA 305mm sistem jer sam ga mislio staviti na 156-icu, ali onda sam to prodao i sada ga vise nemam. prodao sam kad sam kupio ovaj d2, zapravo, nisam kupio D2 nego K-sport ali ti je ista tvornica samo drukciji brend za USA trziste. nisam to platio bas tolko nego 5500 kuna...
nebi ja sigurno to isao sada kupovati nego imam na 156-ici i skinuo bi to sa nje i tamo vrnuo orginal kocnice. neznam kako taj GTA set koci, ali ovo koci fenomenalno.

ako uzmem prednji set od TS-a onda nemam rucne jel tako? kuzim da su to dvoklipna klijesta i samim time bolja, ali solucija sa 4 diska na zadnjoj osovini mi djeluje nedovrseno. zato sam mislio da ako imam isti sistem kao sada na 156-ici, znaci K-sport napred / kocnice od 156-ice nazad (upgrejdane sa 300mm diskom i kocenjem motora), onda bi to trebalo stimati jer mi stima i sad. bar mislim tako... a volio bi i da ta zadnja klijesta budu ista kao na auto koji vec imam pa mi je lakse djelove traziti kad treba mjenjati.

kao sta i ti mislis, tako nekako ja mislim. znaci ide set pedala pa poslije regulator (aftermarket) i to je to. tvornicki ostanu samo vodovi. valjda.. nemam pojma :/

jel tko radio te preinake za zadnju osovinu kod nas pa da mogu iskopirati nekako?
Clint: "Svatko ima pravo jednom u zivotu ispast naivcina"

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #251 : Sub 12:45:48 16.06.2012. »
šokiraš me majkemi ... sad išao si kuhat ručak i cijelo vrijeme si ponavljam 9 soma za prednje kočnice issss  :joj: ... ako već imaš onda ajd ok  :DD:

imaš kod ljubeta u temi on je izbacio diskove zadnje pa si tamo pogledaj ... za prednje i zadnje treba adapter jer neznam ako možeš iskoristiti ovaj tvoj za prednje ...

Offline kobrakai

• 2.0
  • **
« Odgovori #252 : Sri 09:04:51 10.10.2012. »
I certainly do not fucking know what you are writing in their native language :D:, but understood the main thing that we are talking about improving the brakes.
I will say as we do.
Take the brakes from Audi A6 Zimmerman 312 mm, do you want us to drill for pins and drill out the center hole. Doing as well as you slide the adapter plate at all)

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #253 : Sri 10:38:29 10.10.2012. »
we are using 310mm from 166 v6 with it's brembos and machine the adapter,also 305mm from GTA with it's own adapter and some are using fiat ducato 300mm discs with 166 v6 brembos ... and mika has converted porsche 330mm big brake kit for 75's

Offline kobrakai

• 2.0
  • **
« Odgovori #254 : Sri 11:01:44 10.10.2012. »
I mean, the cost of the brake discs from Audi is just 90 euros a pair. And it is much cheaper than the 166.