Autor Tema: Upgrade kocnica  (Posjeta: 46045 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
Odg: Upgrade kocnica
« Odgovori #180 : Ned 09:21:12 18.12.2011. »
evo jazavci moji da se pohvalim da olimpijada ima kočnicu pravu  ilit moj a6 sad jurim iz samobora 240kmh i auto koči stanem natočit auto i počne na mjestu propadat kočnica , ja opet do pleha on koči ko blesav a na semaforima kad stanem propada i dođem doma koj ti je kurac ne kužim a ono puko zadnji ljevi lajtung ulje na mjestu curi na sve strane a u vožnij abs mu zatvara dotok na taj kotač i sve ispravno ajde da čujem sad pametnu INTERNET MEHANIČARI , da je bila alfa u pitanju sad bi bio na mirogoju  :82: :D:

kaj si ukrao da se tak brzo voziš :82:

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
« Odgovori #181 : Ned 09:38:44 18.12.2011. »
kaj si ukrao da se tak brzo voziš :82:
bocu jegera  :D: sad sam išo gledat i fakat puko lajtung  čim upalim auto i ušaltam u brzinu ko da nije ništa sam mi sere neš na švapskom sam na mjestu propada kočnica  :nod:
samo te gas može spasit?

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #182 : Ned 09:46:27 18.12.2011. »
malo izolirke i gas  :DD:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #183 : Ned 11:22:38 18.12.2011. »
Nov auto,a pukne lajtung :DD: :DD:
Streha,bok,kotaci

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #184 : Pon 18:00:51 19.12.2011. »
evo jazavci moji da se pohvalim da olimpijada ima kočnicu pravu  ilit moj a6 sad jurim iz samobora 240kmh i auto koči stanem natočit auto i počne na mjestu propadat kočnica , ja opet do pleha on koči ko blesav a na semaforima kad stanem propada i dođem doma koj ti je kurac ne kužim a ono puko zadnji ljevi lajtung ulje na mjestu curi na sve strane a u vožnij abs mu zatvara dotok na taj kotač i sve ispravno ajde da čujem sad pametnu INTERNET MEHANIČARI , da je bila alfa u pitanju sad bi bio na mirogoju  :82: :D:

Pa jasno je, da si sa alfom išao mislio bi da ideš 300, jer bi na satu toliko pisalo, realno bi išao 200, a nadostatak kočnica bi propustio primjetit jer bi bio koncentiran na retrovizor, da vidiš kad će procurit nešto.... a i presretači se vole ljepit na huligane koji voze aute sa sljepićem na znaku....
 :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #185 : Ned 22:29:16 29.01.2012. »
kocenje...prvi stisak...ode pedala dole i ne koci nista odnosno jako slabo...drugi stisak i sastavlja kako treba

tipakm se sa turbolimacem na car-caffeu i covjek mi napise nesto sta bi moglo imati smisla, kaj vi mislite?

Citat: turbolimac
to ti nemora bit do kocnica vec do lezaja kotaca... imas pad kickback jer ti se popiga lezaj i onda ti disk razmakne plocice...

kao prvo, dali ti je ok offset kotaca i imas li distance?

drugo rjesenje su jace glavcine.. :)

takodjer,  bilo bi daleko bolje da su ti celjusti na istoj visini kao i centar kotaca a ne onak gore... da su u centru tu je minimalni utjecaj flexa glavcine...

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #186 : Ned 22:30:42 29.01.2012. »
u voznji po cesti ovo se ne osjeti ali na stazi da

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #187 : Ned 22:35:00 29.01.2012. »
Mika sjecas se obilaska oko brda...gle kaj lima veli

ne, nebi nis treslo..

vrlo je jednostavno.. popiga se lezaj, odnosno ima lufta u zavoju... disk se pomakne u odnosu na celjust koja je fixna, i razmakne plocice..

to vrlo jednostavo dokazes... zaleti se u zavoj na najjace i stisni bremzu odma nakon zavoja... propast ce ti..
i 350 Z ima isti problem...

rjesenje je da stavis veci i kruci lezaj i eventualno pomaknes celjust na bolju poziciju..

takodjer, bilo bi dobro da imas kotace koji imaju takav offset da ti os centra felge ide ravno kroz lezaj..

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #188 : Ned 22:36:26 29.01.2012. »
lezaj zna zajebavat jer ako je imalo slabije dotegnut kotac ti plese i razmice plocice. opet se nesmije prejako dotegnut jer rikne brzo. meni je desni prolupao jer sam malo prejako stegnuo a prosle godine ih mijenjao. sto se polozaja celjusti tice mislim da nemogu bit tamo gdje je original jer ne stanu zbog uha na rukavcu i celjusti. preklapaju se.

kaj mu ovo znaci? koja os?

takodjer, bilo bi dobro da imas kotace koji imaju takav offset da ti os centra felge ide ravno kroz lezaj..

Offline Dr. Fabi

• 2.5
  • **
« Odgovori #189 : Ned 22:38:04 29.01.2012. »
 :DD: :DD:

"...staviš veći i krući i pomakneš čeljust..."

A koje je rješenje za nas s malim i mlohavim? Ležajevima.  :DD: :DD:
« Zadnja izmjena: Ned 22:38:39 29.01.2012. Fabrizio Giovanardi »
osvetnik  :sablja:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #190 : Ned 22:49:57 29.01.2012. »
Fabi ovo nije stock tema, zato biz za u temu za orginale i old timere  :finger:

Hrc...predpostavljam da misli da sredina felge (u presjeku) prolazi kroz sredinu lezaja...ako si me razumil kaj sam mislil!?

dakle ako je kotac sirok 205mm da onda 102,5mm ide kroz lezaj, odnosno da se tu nalazi lezaj na toj osi, a ne lijevo ili desno od nje...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #191 : Ned 22:53:33 29.01.2012. »
aha dobro, to sam i ja mislio ali to onda nije os. obicno svi auti to imaju u serijali tako da ako nemas nikakve distance vjerojatno ti se lezaj nalazi u ET 0 . objasni covjeku da imas konusni lezaj i da je jako bitno dotezanje lezaja. mozda misli da imas klasicni lezaj pa da se nemoze nista napravit.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #192 : Ned 22:56:06 29.01.2012. »
drugim rijecima ja svoj mogu dotegnuti i onda probati?

meni je auto ionako prvenstveno za stazu, nek izdrzi lezaj sezonu i meni dobro...ako to rjeseva problem ja ga zategnem do jaja  ;)

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #193 : Ned 22:59:10 29.01.2012. »
nemozes dotezat ko sivonja. ima procedura ali je najvise osjecaj u igri. doteze se malo vise pa popusti toliko da ne klima disk i da se fino lagano vrti.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #194 : Ned 23:00:26 29.01.2012. »
znam, stavljali smo, ali kaj to onda znaci da je ono kaj lima pise ili ne ili se ne moze izeti jaci lezaj?

ili veli covjek nek naucim ovako  :D:

<a href="http://www.youtube.com/v/7DhtCbSayj0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/7DhtCbSayj0&rel=0</a>