Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128731 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #615 : Pon 20:12:54 05.04.2010. »
Uf, neka to radi tako svaki put kad ga stisnem samo da nije neki zajeb veći... Isplašio si me s brtvom glave, prvo sam to gledao, ali izgleda da je to ok, nema ulja u vodi ni vode u ulju.

Jel ti se opet pojavi to kad se voziš na još topao motor nakon par minuta??

Kao kad kabl probija ili svjećica da šteka, tako se ponaša?

I čudno mi je, ja bi već mislio da sam lud, da i Tomislav ne kaže isto, poslije kad sam se vozi na 0,65 da mi auto kao da ide zdravije i bolje?

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #616 : Pon 20:27:26 05.04.2010. »
bez ljutnje al očekivo sam da auto ide puno bolje, ustvari ide on dobro ali neznam, osjeti se zdrav rad motora, dok ubrzanje tak tak, tek kad pogledam na kilometar sat vidi se da se vozi dosta brzo. iskreno, tako očekujem od svog ts-a e sad ili će ts ići puno slabije ili turbo ide slabo i treba ga još poštelati.

Jamal ima i ts-a i turba pa ako može malo iznesti svoje dojmove?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #617 : Pon 20:31:40 05.04.2010. »
trebas maknut te valjke od felgi i stavit neke dobre 15ice. ubices motor sa 17 cola. izvadit izolaciju, vozit se bez rezervne gume i alata, ubacit speru i slozit ovjes. naravno i malo spustit auto. e onda c ti doc do izrazaja motor i kratka getriba. tad ti nikola moze gledat samo auspuh.  :DD:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #618 : Pon 20:33:25 05.04.2010. »
i mozes bez straha drzat motor u blokadi , palit gume, i nervirat susjede cijele noci, dok ovaj mora hladit svako malo stakleni auto.  :zloco:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #619 : Pon 20:43:03 05.04.2010. »
Ne bude Nikola nikom gledao u auspuh, mora to zrakom ići  :zloco:

Treba stvarno taj auto probati netko tko zna kako treba ići kad se sve poštela kako treba. Probat ću se onda malo igrati s turbinom, ako se pokaže da je to to i da ne može puno bolje, bit će to auto za šminku, neću ništa puno kemijati po njemu šteta mi je, a ovaj drugi ću onda složiti da bude neki bjes. Vidio je danas Tomislav, čim vidim da nešto nije kako treba sav se uzjebem. Neću ja moć opušteno zadivljati s tim autom, ko da je stakleni stvarno.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #620 : Pon 21:59:13 05.04.2010. »
Pazi prvo osecaj je isti... da li zbog ubrizagavanja ili temperature motora, pretoplog vazduha...

ali da kada je motor skroz ugrejan i posle jace voznje oce da trese i radi nejednako... kao na 3 cilindra... nebitno da li furas 1 bar, 0.65 ili 0... isto je i po guzvi u gradu kada stojis po semaforima itd... cim tacnije krene da se pali ventilator od tada ler poludi... na gasu se nista ne oseti ali u leru... trese i radi nejednako... pretopao je vazduh koji uvlaci...

sto se tice poredjenja TS i Turbo... nema poredjenja... druga tehnologija... drugi osecaj... turbo jeste brzi... u svim prenosima i sa default 155ks... 0.65 bara... nema dileme... ali se ne dere... nema zvuk kao ts.. ne rezhi iz auspuha... i ne vuce iz niskih obrtaja... slabo prima gas jer ima 7.5 kompresiju... staticko paljenje i dok se ne zavrti turbo mrtav je...

TS zbog motronica radi stabilnije, pali bolje, radi mirnije, brze prima gas i mnogo lepse vuce od starta... ali kada se turbina probudi i napravi pun boost... to je to... ts posustaje turbo nastavlja... jos ako je neki nagib u pitanju... cao... kao sto si rekao ne kapiras koliko ides dok ne pogledas u brzinometar jer motor nema zvuk... ubija ga turbina...

lakse je voziti ts-a, cak i prijatnije... jer se ne obazires na lose gorivo, detonacije, ne proveravas sve shelne svaki dan i ne slusas svaki zvuk u motoru kao da ti je nesto otpalo... itd...

Ler gas na turbu je mnogo lose sredjen... dakle nema automatike... steluje se kao karburator... nema automatskog nicega... i kada se motor ugreje i pocne gruvati vreo vazduh unutra od turbine koja tada ima oko 500c+ stepeni on poludi, kako god da okrenes ta temperatura se prenosi preko kucista na kompresorski deo i greje vazduh koji ulazi u motor... a on nema ler motorcic kao ts da onda regulise kolicinu vazduha koja ulazi u motor, niti pomera timing paljenju... dakle previshe je glup :) mozda da se stave "hladnije" svecice, to jos nisam probao... ali ne verujem da ce napraviti razliku veliku...

a sto se divljanja tice... opusti se naviknuces se... ja sam imao trip da ce mi se auto zapaliti svakog momenta kada sam jednom nocu otvorio haubu i video narandzastu turbinu i auspuh, spustio papirnu maramicu na turbo a ona planula u sekundi na dodir sa turbinom... :) ali proslo je vreme i navikao sam se... znam da treba tako sad... i nemam frku da ga stisnem kad god jer sam prevalio vec dosta kilometara u njemu i naucio zvukove koje pusta... :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #621 : Pon 22:11:25 05.04.2010. »
Stvarno znaš utješiti čovjeka i hvala na to me. A da je auto čudljiv je, ali ima to svoje čari, samo treba ima očito hrpu živaca. Ti da meni nisi rekao danas da se i tebi to događa, ja bi vjerojatno sutra ostavio sav posao i raskopao pola auta  :nod: ovako ću samo probati opet našarafiti NGK svjećice, čuo sam od više ljudi da super bosna nije više što je bila i da ljudima probiju za tjedan dana, očito da i loše podnose temperaturu.

Još mi je jedna stvar pala na pamet, primjetili smo tomislav i ja danas na jednoj od onih guma što idu od turbine do usisa malo ulja. Inače mislim da mi je turbina super, nema lufta i radi ko sad u nekim normalnim režimima. Nisam primjetio ni da auto troši nešto ulje, a pogotovo ne da ga troši turbina. Ali nakon ovoga danas mislim si možda turbina kad je tako jako zagrijanai i duže pod pritiskom baci malo ulja u usis i za to se pojebe rad motora?  :hm:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #622 : Pon 22:16:35 05.04.2010. »
Čitao sam jučer jedan talijanski forum gdje ekipa na turbo ne stavlja ove obične NGK svjećice BP6ES ako dobro pamtim, nego neke druge , sad ću malo potražit.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #623 : Pon 22:17:54 05.04.2010. »
Ajde vidi baš, iako na njihovoj stranici preporučuju te, vjerojatno da toplinska vrijednost tu igra veliku ulogu

Mislim da ovaj auto ubijaju ovakava kratka špananja, prva, druga, gas u pod i to. Inače ima loše hlađenje, a ovako u visokim okretajima, a na malim brzinama, nema ga što ohladiti. Mi danas kad smo stali stvarno je auto isijavao.
« Zadnja izmjena: Pon 22:23:53 05.04.2010. TURBO »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #624 : Pon 22:29:43 05.04.2010. »
Ajde vidi baš, iako na njihovoj stranici preporučuju te, vjerojatno da toplinska vrijednost tu igra veliku ulogu

Mislim da ovaj auto ubijaju ovakava kratka špananja, prva, druga, gas u pod i to. Inače ima loše hlađenje, a ovako u visokim okretajima, a na malim brzinama, nema ga što ohladiti. Mi danas kad smo stali stvarno je auto isijavao.

Ne otvara mi sad taj forum...
A da probaš stavit onaj Champion prema knjižici? Te idu prema alfi uz lodge.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #625 : Pon 22:40:09 05.04.2010. »
A jebiga, imam sad 4 nove Super Bosna i 4 nove NGK, stavit ću za sad koje su bolje od tih dviju, imam drugih investicija, teba rješit gume, registraciju, olakirat felge, sredit ovjes, bar ono kritično, tako daa.... :hm:

Sreća da uopće nemam novaca, čovjek se najviše sekira kad ima malo  :DD:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #626 : Pon 22:40:22 05.04.2010. »
To za ulje je normalno... svaki turbo baca ulje u usis... zato malo dimi iz aupuha kada se da gas... sve je to ok... svaki to radi cak i kada je nov... jer od temperature kada se turbina rasiri i zavrti nesto mora proleteti izmedju :) fizicki je nemoguce...

ljudi izbace po 150-200g ulja godisnje iz intercoolera na turbo automobilima sto samo ostane unutra na dnu... i ja sam se to tripovao u startu ali su mi objasnili i pokazali da je to ok...

ja imam super bosna na kolima sad i rade ok... skinuo sam NGK BPR6EIX (6637) Iridium jer sa njima nije radio lepo uopste kada se ugreje na boostu...(iridiume imam na TS-u i exta su za razliku od boscha i championa NGK Iridium su 300% bolje svecice za ts) ne znam da probam 7 ili cak 8... bas hladne... mozda bi one podnele bolje tu temperaturu... ngk katalog ne voli turbo kao model daje mi iste svecice kao za obican 1.8ie... sto je u najmanju ruku smesno... tako da... ostaje samo da probam...

« Zadnja izmjena: Pon 22:41:41 05.04.2010. JaMaL »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #627 : Pon 22:51:35 05.04.2010. »
Jel zna neko koliko je preporuceni razmak na svecicama do elektrode za turba... jel ta informacija postoji negde uopste?

Vidim da VW turbo bagra fura BP7 svecice gapovane na 0.25-0.30 za ovaj boost koji mi imamo na njihovim 1.8t motorima... dakle klasu hladnije i duplo manji razmak...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #628 : Pon 22:54:06 05.04.2010. »
Da, a na pakiranju od super bosne za turbo stoji 0,7 zazor, isto kao i za većinu atmosferaca koji koriste tu svjećicu, to mi je malo više čudno

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #629 : Uto 10:06:03 06.04.2010. »
Vozio sam sad auto. Kad sam ga upalio ko da je malo proradio na 3, ali dodao gas i proradio normalno, šamara guzicom opet, sve je ok  :super: