Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128774 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #541 : Ned 17:40:44 28.03.2010. »
Ti si svoju oblagao ili si je ostavio kakva je? Znam da si je vadio, nešto sam čitao

Nisam oblagao, vratio sam ju. Hvata ok. Ako prokliže vidit ću koliko nova košta ako se da nabaviti. Set za 1.6 od Sachsa sam bio platio 1000 kn. Sama lamela ne bi smjela biti preko 500, ako ima posebno. Ako nema ću staviti oblogu za 300 kn.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #542 : Ned 17:49:33 28.03.2010. »
Inace, da ne razbijas mnogo glavu jos jedan tip...

Danas sam stelovao ler kod sebe... i moze i treba, da se nasteluje sa potpuno zatvorenim leptirima, dakle onaj dole granicnik za leptire samo da pipne sraf... potpuno zatvoreni...

sve sto stelujem je sraf za ler gas... prvo mi se gasio... onda sam odvrnuo sraf dok se skoro nije izravnao sa lezistem u kojem je... tada je malo lovio 850-950... onda sam skinuo i ocistio onaj bimetal sto daje bypass kada je auto hladan... dobro ga osusio od ulja i od tada stoji zakucan na 940-950 sa upaljenim farovima, kada ih ugasim skoci malo na ~980 i padne na 850-900 dok radi ventilator... to je normalno ponasanje za turbo...

inace sam imao veoma cudnu pojavu danas... poceo da mi varira ler malo na parkingu, kao da promasuje 1 cilindar... neravnomerno da pali... i odjednom mi izbaci oblak dima iz auspuha... ali oblak... ugusio sam se... pomislio sam da se nesto zapalilo kako je smrdelo, posle 10 sek... sve normalno... nema dima nema nicega... lepo radi... provozao ga jos malo... pustio da radi jod 20 min na leru... nista... ko zna... mozda je imao naslagu negde... inace nisam vozio auto vishe meseci preko zime... siguno od oktobra prosle godine... ko zna... :)
izgleda mi kao da je turbo bljunuo malo vishe ulje nego sto treba iz lagera... moracu da ga skinem i pregledam ovih dana... bilo je i vreme da chekup...

Meni je šraf za ler skroz odvrnut vani, viri van jedno 5 mm i radi normalno, veoma malo padne ler kad dam i pustim gas. Al nisam čistio bimetal nego sam smo provjerio dal radi kad ga polijem toplom vodom ili stavim u frižider.
Leptire sam skroz naštelao na zatvoreno odnosno skroz rastavio usis i to podesio da budu baš skroz zatvoreni. Tako da meni odmah reagira čim pipnem gas, odnosno nema lufta na onoj prečkici, al ne primjećujem da smrdi gorivo ili da lošije prima gas. Normalno ju tramakam iz garaže i natrag. Nisam još probao voziti.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #543 : Pon 09:14:52 29.03.2010. »
I meni su leptiri skroz zatvoreni, malo sam ga jučer poštelao na paljenju još pa mi je digao, sad radi puno zdravije, ali mi je bio ler čak i previsok, pa sam ga malo spustio na šarafu, mislim da mi bimetal radi i da bi to moglo biti ok, ali svjejedno ću ga malo prečistiti kad uhvatim vremena. Inače jučer sam se malo provozao, nisam ga forsirao naravno, ali ćud se može prepoznati. Bit će to šprica prava  :nod: Sad moram još malo pretresti ovjes, poštelati to sve kako terba, staviti termobužire na sve žice koje sam spajao, opet promjeniti ulje, nabaviti gume, završiti felge, olakirati još neke sitnice i svašta nešta, ali nadam se da će za jedno mjesec dana tablice biti na njoj

Da li zna netko usput, na koliko stupnjeva treba biti paljenje?
« Zadnja izmjena: Pon 12:54:49 29.03.2010. TURBO »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #544 : Pon 15:08:52 29.03.2010. »
Našao, na 9 stupnjeva, idem to poriktati

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #545 : Pon 16:22:13 29.03.2010. »
Evo još malo veselja

napuknuta mi turbina, ovdje gdje ima gareži, radi ona, samo vjerojatno slabije puni. Taj dio je guseni, kao grana, ne znam jel mi to pametno variti, do sada sam imao takva iskustva sa gusom, da kad ga zavariš, pukne kraj vara opet. Jel ima tko iskustva sa onim dvokomponentim masama za krpanje metala? Par puta sam prije krpao aluminij i pokazalo se dobro, ali ne znam sada gdje se to da nabaviti uopće?

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #546 : Pon 16:28:05 29.03.2010. »
Danas postoje elektrode za variti gus tako da nemas beda.Samo nadji nekog pouzdanog tko ce to zavariti kako treba.Nista to nije.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #547 : Pon 16:33:21 29.03.2010. »
Probat ću to odvesti nekome, ako se da napraviti bez skidanja, jer mislim da bi to bila jebada. Sad kad si mislim, znam i zašto mi je pukla. Dok mi je auto preljevao gorivo, bacao mi ga je na ispuh masovno. Vruća turbina, hladno gorivo i kvrc  :hm: Ali rješit će se i to

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #548 : Pon 16:51:41 29.03.2010. »
Prije ti je to puklo od nekog udarca u koljeno dole, ne puca gus tako lako.
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #549 : Pon 19:16:17 29.03.2010. »
A može bit da jei do prije, a da nisam vidio. Kad sam auto uzeo koljeno je bilo nabijeno, njega sam ravnao, tako da je moguće

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #550 : Pon 19:50:51 29.03.2010. »
Isti je sistem koljena na TD-ima, iz turbine ide koljeno dolje i iz gusa prelazi u lim.

Tu na koljenu bi gus pucao kao staklo od udarca, dok se lim savija. Mi smo to varili par puta, nikad problem, do novog udarca  :zvjerko:
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #551 : Pon 21:07:43 29.03.2010. »
Evo još malo veselja

napuknuta mi turbina, ovdje gdje ima gareži, radi ona, samo vjerojatno slabije puni. Taj dio je guseni, kao grana, ne znam jel mi to pametno variti, do sada sam imao takva iskustva sa gusom, da kad ga zavariš, pukne kraj vara opet. Jel ima tko iskustva sa onim dvokomponentim masama za krpanje metala? Par puta sam prije krpao aluminij i pokazalo se dobro, ali ne znam sada gdje se to da nabaviti uopće?

I meni je tu puknuta. To ti ne utječe na ništa. Gomila turbaka ima puknuto kućište i radi bez promjene. Taj dio gdje je puknuto je ispušni i tu već plinovi idu slobodno prema auspuhu, nema tu tlaka. Dio turbine gdje se nabija tlak je onaj usisni dio. Ja sam stavio nešto za krpanje ispušnih grana tipa tekući metal od Permatex-a, valjda drži. A granu od gusa odnosno sivog lijeva sam dao variti, ali u firmu koja se bavi zavarivanjem brodskih turbina, cilindara, glava motora itd. Al nemoj to variti jer postoji mogućnost da zajebeš rotor, a i n eznam kako bi hladio turbinu u pijesku. Treba ju rastavit, ako se hoćeš s tim zafrkavati. Ja sam samo nanio ove smjese na pukotinu.

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #552 : Pon 22:50:53 29.03.2010. »
Prije ti je to puklo od nekog udarca u koljeno dole, ne puca gus tako lako.
:nod:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #553 : Uto 09:23:53 30.03.2010. »
Gdje si nabavio tu masu i jel se čini da drži to šta?

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #554 : Uto 17:58:04 30.03.2010. »
Gdje si nabavio tu masu i jel se čini da drži to šta?

Tu u jednom dućanu što primarno prodaje brtvila.
Nemam pojma jel drži, valjda drži kad nema crnila oko pukotine. Samo je malo problem ako se bude širila pukotina. Al ako nije do sada neće valjda ni dalje