Molimo
prijavite se
ili
registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Testiramo forum
Forum
Forum
Pomoć
Traži
Media
Prijava
Registracija
Alfa Transaxle forum
»
Transaxle forum
»
Naše Transaxle Alfe
»
Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV
« natrag
naprijed »
Ispis
Str:
1
...
68
69
70
71
72
[
73
]
74
75
76
77
78
...
101
Dolje
Autor
Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV (Posjeta: 128461 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
TNT
Il Capo Di Tutti Capi
3.7
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
«
Odgovori #1080 :
Pon 22:32:19 23.08.2010. »
nemogu vjerovat da 75 turbo sa 155ks udara u ledja. delta 2.0 16v udara solidno, a o necem novijem da ne pricamo. mozda se nase poimanje udaranja razlikuje.
Evidentirano
sale75
3.0
alfetta 2.0
«
Odgovori #1081 :
Pon 22:35:28 23.08.2010. »
jel nije turbo 165
Evidentirano
TNT
Il Capo Di Tutti Capi
3.7
«
Odgovori #1082 :
Pon 22:36:03 23.08.2010. »
samo QV
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1083 :
Pon 22:40:22 23.08.2010. »
Nešto od toga je
Fly:
Misliš s tako malim tlakom turbine? Puni mi propisno, a svi koji su vozili turbo kažu da je auto serijski već lud. Ide to ok, puno bolje nego kada si ga ti vozio sada zadnji put, ali nešto tu fali, a felge nisu tako teške ove koje imam, nisam ih vagao, ali imam dojam da su barem kilu lakše od onih telefonki koje sam prije imao. Još uvijek je prilično toplo, možda ga to zaje, vidjet ćemo sada kada dođu malo hladniji dani. Ok, neću se više opterećivati s tim...volio bi samo da ga provoza netko tko je već vozio takav auto i da mi kaže da je to to, da nahranim konje i ništa ne diram
JaMal:
Ne znam kakvo je gorivo kod nas, kod nas da ga hoćeš snifati ne bi te lupilo više, barem je moj dojam takav. E sad, ovo što ti kažeš sa smjesom, ima neke logike, jer mi auto troši ko tatra. Na ekotestu sam ga naštimao u granice vrijednosti po manualima, ali sam imao kisika previše, znači da te vrijednosti ne moraju biti takve, po toj logici bi bile veće. Pričekat ću neki hladniji dan da vidim kako će se ponašati, a onda probati smnjanjiti smjesu. Probat ću pomicati zub po zub na točkići, pa ćemo vidjt. Imbus misliš da nema toliko utjecaja? Moj auto definitivno ne vrti bravuris u prvoj do sutra u drugoj zaškripi na djelić sekunda, ali to moraš jebeno naglo pustiti kvačilo, znači da je kao malo slab.
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1084 :
Pon 22:42:25 23.08.2010. »
Citat: Superfly TNT - Pon 22:36:03 23.08.2010.
samo QV
Ma stvar je samo u turbini, onaj koji puni do 0,75 ima 165, moj puni, ali neki su konjići možebit krepucnili
Evidentirano
TNT
Il Capo Di Tutti Capi
3.7
«
Odgovori #1085 :
Pon 22:47:11 23.08.2010. »
ne govorim o tvom autu nego o serijskoj. ima 14 cola felge i znam kako se ponasa bilo koja 75ica sa njima i koja je razlika kad metnes neke speedline 16. ubijes ju za 20 konja. auto koji puni .75 bara i ima stupanj 7.5 nemoze lupit kao neki auto koji ima 1.2 bara i stupanj 9 i vise. zato ti auto ide linearno. sigurno si vozio opelovog turbaka pa znas i sam sta je to kad kad krene nevrijeme. ako serijska 3.0 amerika ubrzava tu negdje a ona ne ubrzava nikako onda sta ocekujes od turbaka.
bez obzira na sve auto je ipak brz.
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1086 :
Pon 22:52:12 23.08.2010. »
manijak
Nemaš ti na ovim novim turbacima turbo rupu i oni tek linearno ubrzavaju, ali da je brz je
Samo evo, ja bi to još malo probao poštelati, mene sad jebe to lupanje u leđa, možda me čovjek valja, a ja gutnuo ko som
JaMal:
Sutra ću ti pogledati ono, nisam danas došao na red za multimetar
Evidentirano
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
«
Odgovori #1087 :
Pon 22:54:53 23.08.2010. »
@Fly:
Pazi udara... rekoh da je jak izraz... i svako ga dozivljava drugacije...
ako ga poredimo sa necim...
delta evo 1 nema taj osecaj... zbog 4x4 pogona.. prilicno je linearna...
delta evo 3 270ks chip ima malo jaci osecaj... ali i malo tezi auto... i malo drugaciji prenos snage...
75 turbo je negde izmedju...
nova delta se ne moze porediti... ona nema kick skoro nikakav... kao ni fiat coupe 20vt... veoma "glaki" turbo motori... tj. snaga je dozirana da se izbegne taj kick...
jedino poredjenje je sa turbo motorima iz pocetka 80-ih...
sa atmo motorima ne moze da se poredi... nikako... gde atmo prestaje ovo pocinje...
kada posle turba sednes u ts iako su blizu po uzbrzanju i svemu... osecaj je kao da vozis kolica za supermarket... nema brutalnosti niti tresenja niti drame... jednostavno je pitom... prava rec... pitom... ali u dobrom smislu... voziti turbo po gradu je frustracija... ts je laksi i bolji 20x za voznju po gradu ili klizavom itd... laksi ali ne zabavniji...
QV ima malo ublazeniji prenos snage... morali su da pomere paljenje malo za tih 0.1 bara boosta... tako da se on malo sporije zaleti a jace povuce... zato je i malo tezi i sporiji...
Ne mozes porediti v6 3.0 i turbo... mi pricamo o 3.0 koji ide kao mrcina od 1000 do crvene linije identicno... a malom 1.8 sa 7.5 kompresijom koji dok napuni 3000 rpm-a prodje vecnost... i onda drugih 3000 sabije koliko ti na 3.0 treba za 1000... to je taj kick...
Evidentirano
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
«
Odgovori #1088 :
Pon 23:08:30 23.08.2010. »
A ako pogledas geometriju ovog t3 iz turba kapiras da njemu treba vecnost da se zavrti... najstariji dizajn koji postoji...
ako promenis samo turbinu za noviji Ball Bearing turbo... dobijes i spool time i ubrzanje i linearniji dolazak snage...
ako ces da krenes sta ne valja na ovom motoru o odnosu na moderne turbo sisteme:
Bregaste su kriminal...
Turbina je zastarela i lose dimenzionisana za ovaj motor... (staviti turbo koji moze da puni 1.5 bara na motor kome treba 0.65-.75 2x manji turbo bi obavio isti posao i spoolovao 2x brze... nije kao da alfa ima 8500 rpma-a, ili hibrid manjeg turbinskog kola sa malo manjim kompresorskim kolom bi napravio cudo...)
Intercooler je beskoristan...
Izduvna grana ne moze biti losija...
ECU, tj. sistem kontrole paljenja i ubrizgavanja je opasan po motor u najmanju ruku...
to je onako u najgrubljim crtama sta ovde ne valja po danasnjim standardima... u konstrukcijsku raspravu o komorama i oblicima klipova/ventila i dizajnu glave ne zelim da ulazim...
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1089 :
Uto 08:20:10 24.08.2010. »
Ajmo ovako pojednostaviti. Meni auto znači ubrzava više linearno, nema tog "udarca u leđa" kad turbina zavrti, a ne možeš reći da auto ne ide solidno. Što tu može biti po tebi, osim prebogate smjese?? Znači čini mi se da moj auto ide superdobro za 1.8, prije nego počne boostovati i mislim da stvarno ne može bolje ići iz niskih taj motor, ali na boostu mi nije to to.
Jel može biti da mu je samo vruće?
«
Zadnja izmjena: Uto 09:12:03 24.08.2010. TURBO
»
Evidentirano
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
«
Odgovori #1090 :
Uto 11:44:51 24.08.2010. »
Ajde ovako...
da pokusam da opisem taj "udarac" u ledja... da bi shvatio sta treba da osetis...
nema tu stvarnog udarca... vishe je osecaj poletanja... da prikazemo graficki...:
sa tim da turbo ima jos duzi menjac pa izlazna brzina je veca nego kod ts-a sa istim obrtajima... ali tehnicki nema "udarca" kao da te neko sutne u ledja... pre je osecaj da ti je nesto drugo povuklo auto odjednom kao da te slepuju sa sajlom da to vishe nije tvoj pogon...
i ako pustis gas pri promeni brzine i turbina se izduva dobijes lag... poenta menjanja brzina kod turba je da promenis brzinu brzo... ali da ne pustis gas mnogo... samo par milimetara da ne odleti u crveno ali da zadrzi boost u turbini...
ako ti se auto dere i posle 3000 a kao napuni boost... a ide lose ... previshe goriva ili pomereno paljenje... meni je punio full boost tek na ~4500 kada sam imao vishak goriva... sada puni svih 0.75 na 3200 tacno... i drzi ih do ~6000...
dakle sa vishkom goriva boostuje kasnije i ne puni do kraja obrtaja...
iskreno kada sam promenio smesu sad onako odokativno probajuci svasta punio je 0.75 na 36* napolju... po istom vremenu sam dobijao 0.4 dva dana ranije po istoj temperaturi i mucio se da to napuni na 4500 rpm-a...
pazi smesa je veoma bitna za turbo... kao i paljenje... dakle na paljenje utice jacina varnice... razmak elektrode na svecici... i toplota svecice... ja sam spustio svecicu na 0.5 i ide bolje u obrtajima... na 0.7 je bio lenji...
a ako si merio ubrzanje na suncu iz stajanja na 30+c napolju... normalno je da ce ti biti manje... uradi to uvece i onda ces znati pravu stvar...
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1091 :
Uto 11:59:02 24.08.2010. »
Razumijem što govoriš, samo ja tog osjećaja nemam, osjeti se normalno da ide bolje na boostu, ali ne tako drastično. Mjerio sam ubrzanje kad je pao mrak, ali to je najbolje što sam uspio, s tim da i to možda nije precizno i da je gore od toga.
Ne radi mi obrtomjer kako treba, a nemam ovih dana volju skidati sat, tako da ne mogu reći točno kada mi je full boost, ali imam dojam po zvuku da je dosta visoko, s tim da prema samom vrhu obrtaja opada i auto ide slabije, odnosno moram ga šaltati dosta ranije da bi ostao u polju neke snage. Jebiga, sada kada sam gledao smjesu na tehničkom HCo mi je bio oko 340 CO oko 1,2 %, tako je u manualima, ali pošto imam kisika u ispuhu vjerojatno su te vrijednosti veće. Ti misliš da imbus na AFM-u ima veze samo sa lerom, siguran si u to? Probat ću danas na crnom točkicu pomaknuti za jedan zub, pa vidjeti što će biti
Evidentirano
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
«
Odgovori #1092 :
Uto 14:32:12 24.08.2010. »
Siguran da ima najvishe veze samo na leru... jer i u uputstvu kaze i zdrav razum kaze...
ta rupa je... 6mm... a otvor afm-a je? 4x4cm... na leru malo vazduha menja smesu... medjutim kada se klapna otvori ozbiljno (preko pola) taj protok tu ima uticaja zanemarljivo u ukupnom vazduhu koji prolazi kroz afm...
dok je na leru to 10-20% protoka... kada das gas to postaje 1-2% sto je tada vec beznacajno ako uzmemo konstantno promenljive uslove, gustinu vazduha, temperaturu, opterecenje itd... nema elektronike vezane za sraf tako da... to je to...
igranje sa tockicem na turbu je zajebano... probao sam nije mi se svidelo... :) moras da prestelujes ler gas a i rad motora mi je postao neujednacen na nizim obrtajima?
premeri mi taj afm pre nego sto pocnes da cackas... plz.. :)
Evidentirano
TURBO
3.0
«
Odgovori #1093 :
Uto 15:39:41 24.08.2010. »
Već sam ga čačkao 100 puta, tako da ako znaš koje vrijednosti trebaju biti najbolje da mi napišeš. Ja ću ti izmjeriti kako je sada. Danas nosim multimetar kući pa ću ti vidjeti, vjerojatno će to biti malo kasnije, ali napišem ti.
Ja sam gledao u manualima ima samo podatak da se napon treba kretati od recimo 7,5 do 12 v na njemu kada auto radi, govorim na pamet sada, meni je tako nekako bilo dok nisam dirao afm, mora bi pogledati sada kako je
Evidentirano
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
«
Odgovori #1094 :
Uto 16:26:15 24.08.2010. »
Ma meni treba samo pocetni otpor rucice da znam gde je ona stajala kada je afm iskljucen... tj. odakle pocinje...
kod mene je sada na .335 ohm-a sa unimerom na 2k podesenim... a siguran sam da ne treba tu da bude...
nisam siguran kako je na drugim protokomerima... voleo bih da uporedim i ts stelovanje da vidim da li je na svim kolima isto... ili ima razlike po serijama i modelima... u teoriji ne bi trebalo da bude... ta pocetna pozicija bi trebala da je svuda ista ... pa se otpor opruge i velicina otvora razlikuju... ali nemam dovoljno protokomera da proverim to...
Evidentirano
Ispis
Str:
1
...
68
69
70
71
72
[
73