0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
broj zamene je po katalogu : 0 580 464 069 ... ~2.9 lit/min@3barako hoces nesto bolje za iste pare uzmes: 0 580 254 909 ... ~3.4 lit/min@3bare sad problem sa original pumpom ne bi trebalo da bude sve do 0.9 bara boosta... gde postaje tanko sa protokom...u sustini svaka pumpa ce raditi do nekog protoka... sto znaci da ce i ta sa 1.6/ts/3.0 drzati ler gas i neke obrtaje ali kada uletis u pun boost i nagazis nogom do poda moze se javiti problem da u railu nastane nestabilan pritisak jer joj je protok manji...i benzina bude manje... pa nastane neravnomerno napajanje injectora... 1 dobije vishe goriva a poslednji najmanje jer pumpa ne moze obezbediti protok koji je potreban...a turbu ide pritisak od 2.8 do 3.2 bara... zavisi od boosta... i pri nagloj promeni kad auto uleti u boost moze se desiti da nestane goriva na kratko zbog nagle promene pritiska koji pumpa ne moze da isprati...za ovu 909 znam da je furaju do 1.4 bara boosta i da radi... ipak je to 200 lit/h pumpa... a cena je skoro identicna u osnosu na nasu...sada sam zvao distributera boscha ovde... i:original 024 se ne proizvodi vishe...069 je 133e909 je 139ekineske ili turske zamenske su 60-70e... i ne vrede te pare...
Naša sam punpu u Hong Kongu, 10 $ jedini je problem što ne isporučuju manje od 100 kom , http://www.alibaba.com/product-gs/328988350/fuel_pump_0_580_254_909_BOSCH.htmlSad stvarno našao sam nekih pumpi, većinom zamjenskih, ako uzmem odmah ovu koja je 3,4 l protok to ne bi trebalo utjecati ništa na normalnom režimu i ako je boost do 0,65 recimo? Mislim ne bi trebalo povećati potrošnju, jer regulator je tu bitan?
Zašto jednostavno ne uzmeš pumpu koja ide? Ja sam svoju kupio od Boscha za 800 kn kod nas. Ebay je neisplativ, načekaš se, platiš carinu, pdv, na kraju te dođe na isto. A ove zamjenske... ne znam. A možeš i naručit 100 komada, to ti je 1000 dolara odnosno 500 kn, dođeš na 800 s carinom i pdv-om, al imaš još 99 pumpi na lageru. Samo što ja ne vjerujem da su to original Bosch pumpe.
Kume fali ti jedna nula