0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Transaxle project u prvim crtama Evo da i ja predstavim svoj malo sasavi transaxle projekt, ujedno bi molio sve vas za savjete i pomoc oko tog sistema prijenosa jer moje dosadasnje iskustvo s transaxlom je ubit gas do poda i bokom kroz zavoj. Ovako, baza cijelog projekta je Fiat Tempra 1.6 iz 1996g, bijela, relativno ocuvane limarije. Dosadan auto, meni iskreno jako drag, dugo vozio karavnsku verziju.Na sam auto za sada sigurno ide cijeli prednji kraj od Alfe 155 zbog vizualnog dojma. Vidio sam vec na jednom forumu jedan takav projekt i od tuda je dosla ideja.Najbitnija i najkompliciranija stvar svega je to sto ce imati transaxle prijenos i zadnji pogon. Znaci cijeli zadnji ovjes bi trebao biti od Alfe 75 ili neceg slicnog cega se dokopam. Ujedno molim sve Vas cijenjene vlasnike ljepotica, ako imate sto od dijelova, kakvu raskopanu doma da mi se javite. Znaci trazite se dijelovi cijelog ovjesa i mjenjac transaxle. Odmah bi trebao od istog donatora mjere i sve podatke o vjesanju ovjesa i nosaca getribe, a mozda i pokoji limarijski dio samog auta. Cijenim svaki savjet i pomoc unaprijed.Pogonska grupa ima dvije solucije. Za sada imamo motor od Coupe-a 2.0 16V turbo koji nije bas u sjajnom stanju, potrebna generalka i dorada. Druga solucija njega prodati i uzeti 3.0 V6 24V od Alfe ili Lancie i preraditi ga na kompressor. Ujedno primam sve savjete i prijedloge na tu temu za i protiv motora.Evo to je ukratko to dok ne ulovim vremena i poslikam auto, oguljen je vec do gole skoljke i izrezan je srednji dio gdje ce prolaziti kardan sve do zadnjeg mosta.