Autor Tema: Tempra project wannabe 155 transaxle  (Posjeta: 2051 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zgsale

• Gost
Tempra project wannabe 155 transaxle
« : Sri 21:19:50 06.07.2011. »
 :alfa: Transaxle project u prvim crtama  :alfa:
Evo da i ja predstavim svoj malo sasavi transaxle projekt, ujedno bi molio sve vas za savjete i pomoc oko tog sistema prijenosa jer moje dosadasnje iskustvo s transaxlom je ubit gas do poda i bokom kroz zavoj.  :good:

Ovako, baza cijelog projekta je Fiat Tempra 1.6 iz 1996g, bijela, relativno ocuvane limarije. Dosadan auto, meni iskreno jako drag, dugo vozio karavnsku verziju.
Na sam auto za sada sigurno ide cijeli prednji kraj od Alfe 155 zbog vizualnog dojma. Vidio sam vec na jednom forumu jedan takav projekt i od tuda je dosla ideja.
Najbitnija i najkompliciranija stvar svega je to sto ce imati transaxle prijenos i zadnji pogon. Znaci cijeli zadnji ovjes bi trebao biti od Alfe 75 ili neceg slicnog cega se dokopam. Ujedno molim sve Vas cijenjene vlasnike ljepotica, ako imate sto od dijelova, kakvu raskopanu doma da mi se javite. Znaci trazite se dijelovi cijelog ovjesa i mjenjac transaxle. Odmah bi trebao od istog donatora mjere i sve podatke o vjesanju ovjesa i nosaca getribe, a mozda i pokoji limarijski dio samog auta. Cijenim svaki savjet i pomoc unaprijed.

Pogonska grupa ima dvije solucije. Za sada imamo motor od Coupe-a 2.0 16V turbo koji nije bas u sjajnom stanju, potrebna generalka i dorada. Druga solucija njega prodati i uzeti 3.0 V6 24V od Alfe ili Lancie i preraditi ga na kompressor. Ujedno primam sve savjete i prijedloge na tu temu za i protiv motora.

Evo to je ukratko to dok ne ulovim vremena i poslikam auto, oguljen je vec do gole skoljke i izrezan je srednji dio gdje ce prolaziti kardan sve do zadnjeg mosta.

Offline miro

• 2.5
  • **
Odg: Tempra project wannabe 155 transaxle
« Odgovori #1 : Sri 21:41:42 06.07.2011. »
pozdrav i  :respekt:

već duže vrime iman i ja sličnu ideju u glavi, ali sa 145icon, iznit ću je ovdi, jer sigurno do realizacije neće doć pošto ću ovu zimu imat drugog, konkretnog, posla......

ja san razmišlja ovim smjerom:

triba kompletan pod od, u tvom slučaju, tempre izbacit sve do pragova i na njegovo misto upasat komletan pod od 75ice zajedno sa poprečnim ojačanjima i zadnjom pregradom od gepeka pa čak i firewall, ali mislin da će to bit veći problem zbog temprinog poprečnog motora (kod 145ice bokserice bi bilo lakše jer je motor uzdužno i letva volana je visoko, ja san čak mislija zadržat motor)

ako nisi daleko odmaka u projektu, probaj vidit da li je ova ideja primjenjiva u tvom slučaju

ja iman neka iskustva u "prekrajanju" auta i sve u čemu mogu, rado ću pomoć  :good: :good:

http://alfa75.net/forum/index.php?topic=2821.msg63223#msg63223

sretno

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
« Odgovori #2 : Sri 22:37:08 06.07.2011. »
:alfa: Transaxle project u prvim crtama  :alfa:
Evo da i ja predstavim svoj malo sasavi transaxle projekt, ujedno bi molio sve vas za savjete i pomoc oko tog sistema prijenosa jer moje dosadasnje iskustvo s transaxlom je ubit gas do poda i bokom kroz zavoj.  :good:

Ovako, baza cijelog projekta je Fiat Tempra 1.6 iz 1996g, bijela, relativno ocuvane limarije. Dosadan auto, meni iskreno jako drag, dugo vozio karavnsku verziju.
Na sam auto za sada sigurno ide cijeli prednji kraj od Alfe 155 zbog vizualnog dojma. Vidio sam vec na jednom forumu jedan takav projekt i od tuda je dosla ideja.
Najbitnija i najkompliciranija stvar svega je to sto ce imati transaxle prijenos i zadnji pogon. Znaci cijeli zadnji ovjes bi trebao biti od Alfe 75 ili neceg slicnog cega se dokopam. Ujedno molim sve Vas cijenjene vlasnike ljepotica, ako imate sto od dijelova, kakvu raskopanu doma da mi se javite. Znaci trazite se dijelovi cijelog ovjesa i mjenjac transaxle. Odmah bi trebao od istog donatora mjere i sve podatke o vjesanju ovjesa i nosaca getribe, a mozda i pokoji limarijski dio samog auta. Cijenim svaki savjet i pomoc unaprijed.

Pogonska grupa ima dvije solucije. Za sada imamo motor od Coupe-a 2.0 16V turbo koji nije bas u sjajnom stanju, potrebna generalka i dorada. Druga solucija njega prodati i uzeti 3.0 V6 24V od Alfe ili Lancie i preraditi ga na kompressor. Ujedno primam sve savjete i prijedloge na tu temu za i protiv motora.

Evo to je ukratko to dok ne ulovim vremena i poslikam auto, oguljen je vec do gole skoljke i izrezan je srednji dio gdje ce prolaziti kardan sve do zadnjeg mosta.

ako bude kakvih proble sa strujom ok bilo kojeg motora samo se javi naručito 24v tu sam doma i 12v isto a šta se tiče mjera tu ti mogu pomoč  :bravo: :super: :sablja:
samo te gas može spasit?

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #3 : Sri 23:16:36 06.07.2011. »
moj savjet bi ti bio da ne tražiš dijelove nego da kupiš komplet 75 za dijelove!  nema ih puno ali se ipak nađe koja!  :respekt:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Zgsale

• Gost
« Odgovori #4 : Sri 23:30:45 06.07.2011. »
 :82: Sto se tice polozaja motora i firewalla, on je vec podlegao flekserici. U pocetnom planu je bio mjenjac od 131 supermiafiori-a ali sam odustao od te konstrukcije, tako da izmedu motora i kabine sada ukratko, nema nicega ... a sto se tice podnice od 75-ice, bio bi malo pretezak. Ideja je da je rollbar ujedno i nosiva konstrukcija auta. Sve drugo se veze na njega. Znaci ovjes, mjenjac, tunel, motor je vezano zajedno pojacanjima i rollbarom, karoserija je samo estetski dodatak jer po mojoj zamisli puno toga dolazi od plastike da ustedim na tezini, posebno ako dolazi V6 motor koji je u startu tezak.

Pa gledao sam malo da bi uzeo 75-icu, ali nisam nasao nista povoljno. Sto ima zao mi je uzet fleksu u ruke, radije iskoristit cijeli auto, a koja je povoljna vec je fali veliki dio ili je toliko unistena da nije nicemu.

Sto se motora tice, tvoja ocjena i iskustva s V6 motorima? Uzet 2.0 turbo ili slagat 3.0 24V na kompressor? Po mojim nekakvim saznanjima, veliki dio drift automobila je slozen na kompressor. Nema turbo rupa i konstantno vuce od niskih okretaja i ima moment da zavrti. A svjestan da je to i jako skupa varijanta ako zelim kvalitetne komponente. Ili da ostanem pri 2.0 16VT?

Sto se samog projekta tice, odluka je pala na Tempru jer nema RWD koliko ja znam. Bilo je projekta Tipo i 145 RWD, ali su radeni na intergrale podvozu, zakljucio bi da nitko nije bio jos tako hrabar (citaj glup) da ide slagat transaxle. I odmah bi zahvalio na ovakvom odazivu i ponudenoj pomoci.  :good:

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #5 : Čet 07:02:15 07.07.2011. »
U Zadru je ovih dana jedna 75 na krovu završila, ali podvozje je čini se ostalo cjelo, pa ti evo karoserije za donirat pod i firewall itd...
Pitaj Rudi-zd75 za detalje. 
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #6 : Čet 08:55:01 07.07.2011. »
ja nisam neki stručnjak al ja bi prvo završio karoseriju i probao to dobit na vagu da vidim koja je kilaža u igri i onda odlučio koji motor ubaciti  :neznam:

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #7 : Sub 23:53:09 19.11.2011. »
a di je ovaj nestao što bi htio imat tempru transaxle???  :hm:

Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić