Autor Tema: Misljenja na temu prebacivanja menjaca napred?  (Posjeta: 11031 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
Odg: Misljenja na temu prebacivanja menjaca napred?
« Odgovori #30 : Sub 11:02:46 20.11.2010. »
Eeeeh samo da vidite kako se shalta ova strvina... Sramota!

Ima tu jebada koliko hoces, ovaj menjac ne koristi hidrauliku za kvacilo, ima shiri nut na spojnickoj itd. Treba dobro razmisliti kako dalje.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #31 : Sub 11:23:09 20.11.2010. »
pazi ako uspes da resis kacenje na dedion i polozaj u osi kardana isostaticki konektor za menjac je najmanja frka...

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #32 : Sub 13:08:00 20.11.2010. »

Pogledaj sta su neki Shvedi uradili na bmnj-u:

JBT transaxle bimer  :shock: , a ja mislo da me malo šta može iznenadit  :DD: , dali su si truda bogami. Kad bi stavljao taj menjač na mjesto alfinog u de deionu, kako misliš diferencijal riješit?
« Zadnja izmjena: Sub 15:06:47 20.11.2010. Rusty »
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #33 : Sub 14:50:44 20.11.2010. »
Ma jok nista licno Laki...

samo sam hteo da naglasim da voznjom kola neces sjebati transaxle ali potpisivanjem i dropovanjem kvacila oces...

posto svaki video na youtube-u je neko ko ne voli svoj menjac, lamelu niti radilicu :) i samo rostilja u mestu...

olaksavanje brzina pomaze mnogo... kao i zamajca... tu nema mnogo sta da se razmislja... brze i lakse menjanje brzina sigurno... kraci zivotni vek i to je sigurno... ali opet ova kola nece videti 100k km tako ni 50... tako da nije frka...

1000 stvari se daju uraditi pre nego sto promenis menjac... moze ovaj auto biti 300x bolji nego sto jeste i bez toga...

ako ikada dodjemo do magicnih ~350ks i 400+Nm onda cemo razmisljati o tome...

Tih magicnih ~350ks ti je za kaj? Za youtube? Rostiljanje? Streetrace? Za staze koju pohodis u SRB i izvan nje ili jednostavno volis ceprkati po masini i izvlaciti max kaj se moze?

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #34 : Sub 16:58:48 20.11.2010. »
jasno da nije!
kao sto ni mercedes mije kocka, iako svi malo muce muku s laksim zadnjim krajem.

Mecka je to rijesila s naprednom zadnjom osovinom od modela 190 na dalje.

Ali velim sam da je 75 ica tako radjena da tezina bude 50:50.

nece 75ica bit kocka koja ima raspored vjerojatno 90:10  :D:

al da vise nece biti 50:50 ti je jasno. ma kad se to prebaci stavi nazad u gepekt 4 vreće cementa i opet je raspored težine 50-50  :DD: :DD: :DD:

Ono sto sam htio reci s izjavom da posatje kocka ne da je alfa BMW, vec da postaje osjetno klaksi zadnji kraj, tu ide uspredba s kockom.

Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #35 : Sub 16:59:52 20.11.2010. »
Citat:
Tih magicnih ~350ks ti je za kaj?

Da odem do prodavnice... realno...

totalno je nebitno... poenta je da ja sebi pokazem da to mogu napraviti, nauciti nesto u procesu i dobiti nesto jedinstveno sto si sam napravio... i ubiti malo vremena radeci to... hobi... prosto...

posle ako se i malo provozamo ako zavrse tu stazu ikada, tj. ako je obeleze do kraja i otvore za javnost... bice i to lepo... do tada cemo da poliramo i guramo granice tehnologije :) ponekad odemo do avale i kosutnjaka na par krugova po brdu i super...

zar to nije i poenta imanja 20+ godina starih kola... da ih sam unapredis i dobijes nesto jedinstveno sto ne mozes da kupis za pare niti dobijes u novijim kolima i na kraju uzivas u necemu sto si sam napravio svojim rukama...

sigurno ih ne kupujes da bi ih vozio svaki dan... ima udobnijih, jefinijih i prakticnijih resenja za to...

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #36 : Ned 23:07:01 21.11.2010. »
zar to nije i poenta imanja 20+ godina starih kola...

kako kome, meni nije, ja sam htio obavezno Alfa Romeo i da je rwd i da ima konjicu, da ima kakva mladja alfa sa rwd pogonom vozio bi to, bolila bi me kifla za 75...ovako vozim 75
realno lijepa nije, nije ni neka ultimativna vozilica kako je neki pokusavaju opisati, ali ima ono nesto...u kobinaciji sa jakom konjicom je cak i opasan auto, ali zato je i volim, bar ja...

svaka budala svoje veselje  :good:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #37 : Ned 23:16:46 21.11.2010. »
Kakvih 350ks o cemu vi sanjate,ako imate 20000 eura viska onda moguce
Streha,bok,kotaci

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #38 : Ned 23:19:53 21.11.2010. »
Kakvih 350ks o cemu vi sanjate,ako imate 20000 eura viska onda moguce

to ovi sa turbom, to navines za 1000EUR  ;)

jest da se ne vozis, ali konjica je tu  :D:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #39 : Ned 23:25:16 21.11.2010. »
Navines vekericu da ti zvoni svako jutro za soma jevreja,a getriba hellooooouuuu :bad:
Streha,bok,kotaci

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #40 : Pon 00:04:27 22.11.2010. »
Eee, kad smo kod toga.. Sta bi sa onom Alfom 6 kod vas? Da li bi tu nesto moglo da se mazne od delova?  :D:
« Zadnja izmjena: Pon 00:24:50 22.11.2010. kilson »
Alfaholics CC

TOKYO

• Gost
« Odgovori #41 : Pet 21:49:48 26.11.2010. »
Ne daj da te ove barabe odgovore....  :tup:

Sto se tice mog misljenja...., mislim da je idealna opcija ubaciti kompletic od Alfe 6, samo bi to jurio, kopao garaze i otpade, sigurno ima negde neka polu ziva???

Te price lagan zadnji kraj i to..., zaboravi, svaki kockan sa 4cil ima raspored mase 52/48 cak i ovi duzi sestaci imaju oko 53-4/47-6, ( treba podici lsd dif u srednjem kucistu pa shvatiti o cemu pricam ) tako da mislim da bi se to minimalno pomerilo kod 75-tice ( eventualno bi bio malo tezi ) a uzitak u tako glatkom saltanju je neprocenljiv, bar meni! Menjac je deo automobila sa kojim konstantno rukovodis u voznji i ako mi on ne pruza zadovoljstvo, automatski mi je i voznja i uzivanje ugrozeno!!!

Samo kemijanje..., gde je Marac da vidim sta on misli??? :)

Sraficemo mi to zimus vidim ja! :zloco:

Je`s vid`o ovo..., ima i vecih budala od nas! :DD:

<a href="http://www.youtube.com/v/S8nLpF8W4yE&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/S8nLpF8W4yE&rel=0</a>

« Zadnja izmjena: Pet 21:58:43 26.11.2010. TOKYO »

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #42 : Sub 00:21:46 27.11.2010. »
 :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD:
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #43 : Sub 14:49:23 27.11.2010. »
Mislim da kada se prica o rasporedu mase da nije dovoljno gledati samo suve cifre... ima mnogo u toga u dizajnu ogibljenja, i centrima mase...

ako uzmes 2 automobila koja imaju isti raspored mase a drugacije vesanje ne samo po tvrdoci vec i po dizajnu primetices da se ponasaju totalno drugacije pri ostroj voznji i pri kocenju...

ne bih uzimao tako olako te 52/48, 50/50 itd cifre...

mozes mnogo da izgubis na balansu automobila samo u prebacivanju centralne tacke pomeranja masa postroja a da ti ostane raspored tezine isti...

jedini realan nacin je da probas... zato se to i zove R&D... niko od nas ne zna kako ide 75-ica sa menjacem napred... mozda je bolja, mozda je losija... dok ne probas neces znati...

uzmite samo za primer obicnu rusku ladu... zhiguli stari... 51/49 ima fabricki... balans? nikako... ni blizu... jer ono vesanje sa krutom sipkom i ono prednje vesanje bez ikakvog ugla (caster/camber) je smrt...  taj auto je jedan veliki klin... jos veci od kocke... understeera koliko hoces... zato svi zabijaju dupe u patos na njima... i to ne pomaze mnogo... i dalje je zao na kocenju i dalje je los u promeni pravca... ista akcija samo malo blaza je kod e30... sto nema nikakve veze sa 75-icom... totalno druga zver...

kada ih vozis... 75-ica je produzetak tvoje ruke a e30 je rukavica...

i dalje mislim da za drift ili nesto slicno menjac napred bi bio prednost... ili ako bas se samelje par transaxle-ova pa iz muke... za svaku drugu ozbiljnu voznju gde zelis dobar handling i neutralan balans... sem vesanja a tu ne bih nista dirao... 75-ica je premekana... to je jedina zamerka... ostalo ne pipaj...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #44 : Sub 16:05:59 27.11.2010. »
Jao, ne opet o vesanju!  :tres:
Alfaholics CC