0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
A da ne zaboravimo veoma bitan detalj koji se cesto zaboravlja...Srafovi glave...u alu bloku? koliko stezanja ce izdrzati pre nego sto popuste/istegnu se?
ti srafovi ne traju vecno... ljudi koji prave motore kazu 2-3 stezanja max... posle toga se menjaju i oni... ljudi u tehnicki naprednijim zemljama su odavno usvojili da se svaki put kada skidas glavu i ravnas glavu i blok, menjas i srafove... tolerancije dovoljne da produva dihtng glave se mere u 0.010 mmsta reci... 150.000 km + motor... sta mislis u kakvom su stanju ti srafovi? da li su se istegli? imas li dobar i precizan kilo-kljuc?
automehanika nije za nestrpljive/brzoplete/aljkave/stedljive, ako se pronalazite u bilo kojoj kategoriji nemojte da se cudite sto vam stvari ne rade i crkavaju...
koja ti je to brtva glave ? ne kužim baš na slici, napiši ili stavi sliku gdje se dobro vidi.i, pazi: često se u nekakvoj garnituri nađe brtva glave drugog proizvođača, npr. u garniturama Payen ili Ajusa su ponekad znale biti brtve glave Goetze. proizvođači muljaju.
Zaboravio sam tko radi karike za Szakal, no poznavajući reputaciju Szakala ne vjerujem da su škart ( što bi recimo sumnjao da se radi o TQ- Tokić Qrap )
ma nije glaser totalni škart. Ja ne bi h brinuo bit će dobro.
ajmo napolje s pameti. Bar mi nije bed priznat i reć neznam ili nije mi jasno, nitko se nije rodio pametan.
ne znam sta sam ja montirao ali i glasera ima u kopiji,ja znam da je dihtung glave uvek kostao i da je to bilo samo da nije on,a sad kosta kao i dihtung usisa i izduva i jeftinije,pa ko ga pravi i od cegasvasta je moguce,jer sam citao negde da se bas glaser pokazao dosta dobro,nemam poima,vise nisam pametanja preneo moje iskustvo,mada je i sad glaser na motoru ali cu iz preventive da kupim jedan,pa nek stoji