Autor Tema: Giulietta GTA ex Uzzy , ex fjs by Mirko  (Posjeta: 286732 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Giulietta GTA ex Uzzy , ex fjs by Mirko
« Odgovori #2070 : Sub 23:22:46 19.03.2011. »
i ne stelam karburatore za 1500kn.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2071 : Ned 08:43:35 20.03.2011. »
i ne stelam karburatore za 1500kn.

A tko ih to stela za 1500 kuna?

Ako sam pomorac i imam love to ne znaci da sam glup.

Za sebe i svoje auto zelim najbolje.

A zasto mislis da je bolje stelati auto na uho nego na instrument.Pa ne kosta to milijarde da si to netko ne moze priustiti.A ako mislis voziti takav auto sa zadnjom kunom,e onda kupi pravog stojadina Zastavu 101 i ostavi se corava posla.

Ljudi izmisle instrument da bi covijek koji radi bio precizniji i tocniji u onome sto radi,a nekima je to kurac.Razmislite malo.Ipak niste toliki znalci.
« Zadnja izmjena: Ned 09:17:44 20.03.2011. Nikola Bozic »
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2072 : Ned 08:49:12 20.03.2011. »
dal mi može koj majtor pogledat dal mi je ok smjesa pod opterečenjem jel mi se je. kakva je smjesa u leru dal možda znaš  :good: :care:

Gleda se rad na leru i rad na okretajima gdje se vidi rad lambda sonde i katalizatora i smjesa goriva i zraka.Ako je sve u redu u oba rezima rada onda nemas brige nego samo gas.
Zasto mislis da je bolje stelati odoka nego sa instrumentom?

« Zadnja izmjena: Ned 09:03:30 20.03.2011. Nikola Bozic »
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Mirko

• 3.0
« Odgovori #2073 : Ned 09:01:56 20.03.2011. »
kad sam ima 33 jednom na grobniku mi bloka birac brzine u getribi pa sam igrom slucaja zavrsija u garazu od valtera sta radi turbine. covik mi je na uho podesija karburatore tako dobro da san mislija da auto ima 10 ks vise a prije toga su mi karburatori stelani sa zzivom od dobrog mestra
Giulietta GTA 84'
Alfa 75 1.6

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2074 : Ned 09:07:34 20.03.2011. »
kad sam ima 33 jednom na grobniku mi bloka birac brzine u getribi pa sam igrom slucaja zavrsija u garazu od valtera sta radi turbine. covik mi je na uho podesija karburatore tako dobro da san mislija da auto ima 10 ks vise a prije toga su mi karburatori stelani sa zzivom od dobrog mestra

Jebes zivu i vakume.Bitno je ono sto izlazi na auspuh tj. izgorena smjesa goriva i zraka koja se u ovom slucaju miri eko testerom.Ako karburatori ne valjaju nece ih nastelati ni dragi Bog.
Ja ne volim nista raditi odoka ako ne moram,a ti kako zelis.

Offline Igica

• 2.5
  • **
  • Alfa 146, Punto II crnodimac
« Odgovori #2075 : Ned 11:19:19 20.03.2011. »
Ajde dečki sad stvarno, ko ima večeg??

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #2076 : Ned 12:06:10 20.03.2011. »
prijatelju, jedno je smjesa na leru i u okretajima dok auto stoji a drugo je dok se auto vozi pod opterecenjem. da je to tako jednostavno onda nebi postojali valjci.

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #2077 : Ned 12:50:55 20.03.2011. »
Jebes zivu i vakume.Bitno je ono sto izlazi na auspuh tj. izgorena smjesa goriva i zraka koja se u ovom slucaju miri eko testerom.Ako karburatori ne valjaju nece ih nastelati ni dragi Bog.
Ja ne volim nista raditi odoka ako ne moram,a ti kako zelis.

ako živa i vakuumi nemaju veze, reci mi molim te kako nastaje izgorena smjesa?
Pobogu, da bi dobio dobru smjeu na izlazu mora štimati na ulazu, a prije nego kaj su došli ekotesteri se štelalo na živu.
Sad više ne, zašto? Jer je lakše štelat na ekotest.
Podatke o smjesi kakva treba biti lako dobieš i onda može i slijepac vrtiti po šarafu, dok mu netko čita jel valja ili ne.

Postoje ljudi koji mogu i znaju štelati fergazere i debmetre na uho, i postoje ljudi koji neznaju razlikovati križni od ravnog šarafcigera. To ne znači da svi znaju štelat ili da svi moraju za tekućinu za stakla nadopuniti do mehaničara.
stojadin, milicija edišn

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #2078 : Ned 12:57:19 20.03.2011. »
mudro zboriš

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #2079 : Ned 13:08:25 20.03.2011. »
a bas me zanima kako ces na ekotesteru stelat alfu sa dva dupla karba,znaci karburatori imaju 4 grla a izlaz na auspuhu je jedan. :hm:ja sam sebi na boxeru puno puta ih na uho nastelo i zatim sam otisao na vakummetre i bilo je gotovo zanemarivo odstupanje,ako su motor i karbovi dobri onda se da nastelat,ako ne mozes stelat s cim oces i uvijek ce bit za kurac.
"power is nothing without torque"

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2080 : Ned 14:11:49 20.03.2011. »
a bas me zanima kako ces na ekotesteru stelat alfu sa dva dupla karba,znaci karburatori imaju 4 grla a izlaz na auspuhu je jedan. :hm:ja sam sebi na boxeru puno puta ih na uho nastelo i zatim sam otisao na vakummetre i bilo je gotovo zanemarivo odstupanje,ako su motor i karbovi dobri onda se da nastelat,ako ne mozes stelat s cim oces i uvijek ce bit za kurac.

Dodji do Zadra pa cu ti pokazati.
Moja 33 sa dva dupla je stelana na eko tester.
Krivo sam se izrazio za zivu i vakume.Mislio sam reci da je eko tester bolji,a ako karburatori ne valjaju onda ih ne mozes nastelati s nicime.Vec vidjeno.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2081 : Ned 14:16:55 20.03.2011. »
prijatelju, jedno je smjesa na leru i u okretajima dok auto stoji a drugo je dok se auto vozi pod opterecenjem. da je to tako jednostavno onda nebi postojali valjci.

Ako su ti svi parametri u redu na leru i na okretajima dok auto stoji na mjestu onda ce ti smjesa biti u redu i na opterecenju jer ti sve radi kako treba i svi elementi elektronike doticnog auta rade kako trebaju.Dovoljno ti je poslije stelanja napraviti djir pod opterecenjem i skinuti svjecice i vidices da je sve kako treba.

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #2082 : Ned 14:49:16 20.03.2011. »

Staviš, pa znaš na čem si :cafe:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #2083 : Ned 14:50:01 20.03.2011. »
Dodji do Zadra pa cu ti pokazati.
Moja 33 sa dva dupla je stelana na eko tester.
Krivo sam se izrazio za zivu i vakume.Mislio sam reci da je eko tester bolji,a ako karburatori ne valjaju onda ih ne mozes nastelati s nicime.Vec vidjeno.
nije eko test bolji već jednostavniji!
manje je "znanja" potrebno da bi se uštelalo.

i paramteri na leru nisu jednaki onima na gasu, uvijek se treba i na gasu provjeriti i po potrebi doštelati.
stojadin, milicija edišn

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #2084 : Ned 14:58:49 20.03.2011. »
nije eko test bolji već jednostavniji!
manje je "znanja" potrebno da bi se uštelalo.

Znanje je kljucna rijec.Bravo Isus.

i paramteri na leru nisu jednaki onima na gasu, uvijek se treba i na gasu provjeriti i po potrebi doštelati.

To sam i napisao 10-tak postova prije.