0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
uzzy........koji je omjer za julkinu 1.3 getribu......je ona puno kraca od 1.6......trebala bi mi..
nista ja nisam skratio, samo sam produzio 3 4 i 5. ok skratile su se mrvicu, koji kilometar al to me nejebe.
Ma ne valja ti taj proracun nista,jednostavnije ti se vozit do Grobnika na 205/55/16 i 1.6 getribom pa zaminit gume,nego doc sa TS zavrsnim prjenosom i bit zaobiđen cim usaltas 4-tvrtu
Citat: ciccio-75 - Sub 21:32:07 27.12.2008.uzzy........koji je omjer za julkinu 1.3 getribu......je ona puno kraca od 1.6......trebala bi mi..9/43-4.77,al ne mozes stavit speru u 1.3 getribu jer je manje kuciste diferencijala,nit mozes uzet pinjon od 1.3 jer je lezaj na njemu duplo manji nego kod svih ostalih transaxle getriba.http://www.bacciromano.com/index.php?p=homepage&l=eng ti moze izradit 5.13 zavrsni prjenos sa dosta kratkim brzinama149km/h krajnja brzina na 7000 o/min,al to kosta 2150 eura + jedna prava trkaca spera = 3500eura
mjenjac je kratak tako sto julke do 82. imaju 5 brzinu za snagu i brzine imaju po meni optmalne omjere,a poslije 82.prva brzina je kraca a 3,4i5,su duze kao i zavrsni prijenos,tj.u 4.po fabrickim podacima maksimalna brzina,a 5.za potrosnju.na mjenjacu je najvjerojatnije 2.u k...u,e sad neznam dali ti se da slagat getribu ili iskoristiti samo koronu i pinon,a imam i koronu i pinion od julke 1.6 10/43,s tim 2.0 karburatorac leti jer je vec 1.6 isla predobro,a o cijeni cemo vidit nece biti nesto pretjerano,a to sto je 2cool napisao ne bih se slozio jer i cicco imao motor od julke i kolko vidim dosta se vozio prije nego mu je odzovinio,a na kraju krajeva to je jedan te isti motor.