Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128619 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #855 : Uto 10:46:08 01.06.2010. »
Ne mjeri se HC samo na leru, ali koliko sam ja gledao jučer, kad smo ga smanjili na leru nije se pomicao iz tih granica ni na višim okretajima.

Uglavnom malo sam razmišljao o onome što je čovjek na tehničkom rekao o razini HC-a. On se vjerojatno ravnao po nekim "normalnim" autima, jer kad smo ga dobili na 80, rekao je da je to još uvijek previše, ali puno bolje nego je bilo. Moram danas naći ekotest od nekog novijeg auta pa pogledati koliko je normalno.

Vjerojatno se kod turba ta razina smanji kad boostuje, ali ne možeš to izmjeriti naravno ovako, a ako ga napraviš da je razina mala na leru kao što sam ja sada napravio, vjerojatno mu fali goriva na boostu, jbg

HC 80 je ok za aute s katalizatorom.

145 1.6 TS mi ima HC na leru 103, a na 2700 rpm 28, dopušteno je max. 100 u oba slučaja.
Stari Mini 1.3 sa lošim katalizatorom HC na leru 383, a na 2800 rpm 305. Kad se stavi novi kat padne ispod 100.

147 2.0, nedavno sam bio na mjerenju, HC na leru ispod 100, a s okretajima raste i do 160. Malo čudno, ovaj kaže da je to potrošnja ulja, al troše mi ulja i drugi auti pa HC pada s okretajima...

« Zadnja izmjena: Uto 11:09:45 01.06.2010. Interceptor »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #856 : Uto 11:03:54 01.06.2010. »
pa u tome je i caka ne moze ravnati tvoj auto prema nekom drugom bio on moderniji ili stariji... mora imati referentne podatke za taj model bas... ne mozes ti da napravis da auto manje zagadjuje ako je tako napravljen jer se nekome na tehnickom tako hoce...

tako su mom drugaru trazili pojaseve u automobilu iz 1956... koji ih nema konstrukcijski... nikada ih nije imao... jedva je prosao tehnicki posle 3 sata dok im nije nabio na nos da u zakonu stoji da ne mora da ima na kolima nista sto  nije imao taj model iz fabrike... tako da nema pojaseve :)

rekoh ti da osnovni razlog sto taj auto nije isao po americi , britaniji itd... nemogucnost uskladjivanja sa njihovim ekoloskim normama... to je jedan veoma prljav motor... kao i svaki stari turbo...

Ovdje na tehničkom kod tog ekotesta prolazi i puno veća vrijednost od tvorničke.

Za CO je za aute bez katalizatora dopušteno čak 4.5% za 86. godište i starije odnosno 3.5% za 87. godište i novije i mjere samo na leru. Tako da ja ne vidim problem ako se turbo podesi između 0.4 i 1.2 % CO i 350 HC. Za prolaz je dovoljan CO. HC ne znam koliko smije biti za bez kat aute, al za kat aute smije biti max. 100. Znači da bez kat može puno više. Jer meni na miniju kad je zgoren kat izbacuje preko 300, a s novim katom padne ispod 100....

A za kat aute 0.500% na leru što je poprilično puno jer meni je 145 izbacila 0.034%. 
Na povišenim obrtajima traže 0.300% što je isto puno, 145 samo 0.012%

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #857 : Uto 11:04:05 01.06.2010. »
Da,ali ovo kod tvoje 147 nešto nije kako treba. Obično je uvijek sagorjevanje na višim okretajima bolje.

Danas ću probati namjestiti na svojoj oko 300 HC, pa ćemo vidjeti

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #858 : Uto 11:17:02 01.06.2010. »
A jel imaš ti možda katalizator? Ima li turbo uopće koji s katalizatorom?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #859 : Uto 11:21:25 01.06.2010. »
ne naravno :) model se nije menjao od 1985 kada je napravljen... sem ovog senzora kod mene i druge mape u onim 165ks verzijama...

katalizator ne bi bio praktican jer ovaj ecu ne moze da cita lambdu i spalio bi kat za 10 min...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #860 : Uto 11:39:23 01.06.2010. »
Misli na onaj senzor na ic-u, dodatni? Mislio sam da je to kod tebe bila nekakva home made ugradnja, ali ipak se netko sjetio znači da bi to moglo pomoći

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #861 : Uto 12:46:02 01.06.2010. »
ne nije home made definitivno jer sam video jos 2 sa tim...

samo je cudno da su obe bile QV one od 165 ks... a moja po eper-u je normalna verzija... a normalne verzije i prva i druga (narandzasta i amerika) nemaju to...

da li je neki vlasnik pre mene to nabudzio... intercooler i mapu u ecu-u od ovih ili sta... ne znam... nemam kako proveriti realno... ali nije ni bitno... ja kada sam kupio auto originalno on je radio na 0.75 bara kao QV a ne na 0.65 kao obicne (sto je opet neko mogao da digne na svoju ruku)... ne znam... to je jedna od tih misterija vezanih za 75 turbo, vecinu stvari nikada ne saznas jer italijani nisu bili pedantni u obelezavanju stvari... tako da iako stvari izgledaju isto nisu...

a nadjoh na http://www.cuorialfisti.com/speciali/75turbo.htm :
Citat:
Like the previous 155 hp version, this new 165 hp version did not have the variable valve timing that all the other 75 (including the 1600cc) but had already adopted. Mechanics, in fact, was completely identical to that of the previous two series: the increased power of 10 hp was made by working on the system booster, increasing the maximum pressure and introducing a temperature sensor on compressed air.

nista ja ne kapiram kod mog automobila ali ok... :)
« Zadnja izmjena: Uto 13:00:43 01.06.2010. JaMaL »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #862 : Uto 13:09:26 01.06.2010. »
Citat:
As mentioned above, this third and final version a bit disappointed 'expectations under a purely performance, also because of the increased mass increased from 1130 kg to 1240 kg of the previous series. In the test Quattroruote, the "75 1.8i Turbo Quadrifoglio Verde" reached a top speed of 209.988 km / h with acceleration from 0 to 100 km / h in 8.2 seconds and from zero kilometer route was 29.0 seconds with an output rate of 177.6 km / h. The engine was upgraded so bought 10 hp, but he had done at the expense of responsiveness and flexibility at low engine speeds: under 3500/4000 rpm., The engine responds with a certain slowness and even above this scheme was always a perceptible moment of indecision every time you sank the accelerator.

dakle onih 7.6 fabrickih je mozda za prvu seriju, amerika i QV pate od dodatnih 110kg... i 8.2 je ono sto su pravile nove...

znaci branici + rezervoar + enterijer? su 110kg? mozda ako se napuni gorivom ali i onda tesko... gde su oni nasli 110kg... ajde branici znam da su 25kg... video sam to na par mesta... tolika je razlika kada uzmes od TS-a branike...  ali jos 85kg?

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #863 : Uto 13:16:06 01.06.2010. »
Kako ste vi štimali TPS, na kojim žicama od one 3?? Sada sam probao, izbacuje mi neke cifre koje nemaju veze sa 0,86 v i opet gledam ler na timing gunu ne mogu ga smiriti ne ma šanse. Malo sam da odvrnuo na imbusu na AFM-u, a zavrnuo na šarafiću lera i sada sam se maloprije vozio turbina puni na oko 1 bar, stanem, pomislim možda mi je palo crijevo ili kabl sa pierburga pa ne kontrolira boost, ali nije.

Pljenje mi na 9, opet sam vratio, malo ga odvrnuo na afm-u, sve izgleda ok, a ono ler varira, boostuje kako se sjeti, da i ne govorim da ne ide ni blizu kao jučer iako pravi jači boost danas, taman kad mislim da sam neki k shvatio, ono ni k shvatio

Jednu stvar jesam shvatio, onih mojih oko 0,5 boosta je u biti safe. Ne zna kada se to počelo događati, ali čim upalim auto kazaljka od pritiska turba se podigne negdje na 0,2 i plus onih 0,3 na safe-u, to je mojih 0,5

Ne radi mi ni jedan pokazivač kako treba osim brinomjera. Obrtomjer mi radi, ali na min. okretajima pokazuje oko 800, na maks oko 1300, nije da ne reagira ali pokazuje tako, razina goriva - kad natočim 200 kn jedva se digne kazaljka, a kad ostanem bez goriva još uvijek pokazuje da nešto ima i ne pali rezervu, ova kazaljka od turbine isto počeka nešto zajebavati. Jel ima netko nekakvu ideju u vezi toga, meni jedino pada na pamet pregledati mase oko sata, jer sve radi, a ne radi dobro??

Kužim da je amerika teža, ali zašto bi QV bilateže toliko??
« Zadnja izmjena: Uto 13:19:48 01.06.2010. TURBO »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #864 : Uto 13:54:43 01.06.2010. »
To mi lici kao da je neko otvarao sat da vrati kilometrazu ili nesto i nije obelezio kazaljke pa pogresno vratio...

To sam ja jednom uradio na TS-u kada sam hteo da promenim pozadinu i sjebao sve... na kraju sam kupio novu satove na otpadu... ajde obrtaljku mozes da nastelujes preko pistolja... brzinometar takodje preko gps-a... gorivo.... tesko... osim ako ne napunis pun rezrvoar... makar i van kola pa onda podesis kazaljku i onda ga isparaznis da vidis gde se vraca... i tako lovis neku meru... najbolje na pola da ga nastelujes... ali opet ga moras skidati... i raditi sa vodom lakse je nego benzinom a i jeftinije :)

boost malo teze... skini sensor onaj elektricni i kazaljku, daj kontakt i gurni vazdusni kompressor u njega na recimo 1 bar... neka ti neko drzi to a ti vrati kazaljku brzo na 1 bar polozaju... iz par puta bi trebalo da pogodis... mislim kapiras koje je zezanje...

nece zbog mase da ti ode kazaljka na gore... oce da pokazuje manje ili skakuce ali nece da pokazuje vishe... ne mozes imati vishe mase... samo manje... a vishe signala ili rastelovan istrument

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #865 : Uto 14:40:22 01.06.2010. »
Ma sve to kužim, ali sve je to radilo normalno prije rastavljanja auta, osim pritiska turbine, on nije imao masu pa sam spojio masu i proradio je. Obrtajka recimo ne ide preko 1300 rpm ni kada zapravo terba biti na 5000, nešto je tu drugo u pitanju.

Sada sam mislio skinuti AAV jer ga do sada nisam čistio, ali sam shvatio da onaj nemiran rad i variranje okretaja se događa i na višim okretajima kada on nije u funkciji. Kao da se zallijeće kada ga probam držati na istim okretajima i čuju se sitne detonacije, što je rekao Interceptor, kao da prducka.  :82:

Da, i de mi recite za TPS na kojoj od one 3 žice se gleda onaj napon? Meni na dvije od njih izbacuje nekih 4,6 v, a ona treća će biti masa izgleda. I da, jeste boli u nju iglice od multimetra ili se može koristiti masa od motora?
« Zadnja izmjena: Uto 15:23:48 01.06.2010. TURBO »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #866 : Uto 15:25:59 01.06.2010. »
Ma sve to kužim, ali sve je to radilo normalno prije rastavljanja auta, osim pritiska turbine, on nije imao masu pa sam spojio masu i proradio je. Obrtajka recimo ne ide preko 1300 rpm ni kada zapravo terba biti na 5000, nešto je tu drugo u pitanju.

Sada sam mislio skinuti AAV jer ga do sada nisam čistio, ali sam shvatio da onaj nemiran rad i variranje okretaja se događa i na višim okretajima kada on nije u funkciji. Kao da se zallijeće kada ga probam držati na istim okretajima i čuju se sitne detonacije, što je rekao Interceptor, kao da prducka.  :82:

Da, i de mi recite za TPS na kojoj od one 3 žice se gleda onaj napon? Meni na dvije od njih izbacuje nekih 4,6 v, a ona treća će biti masa izgleda. I da, jeste boli u nju iglice od multimetra ili se može koristiti masa od motora?

Ja se više ne sjećam kako sam to štelao, mislim da sma probao obje i onda zakretao senzor onda gledao šta se dešava na multimetru..

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #867 : Uto 15:32:44 01.06.2010. »
ja sam zabadao iglice u sve 3... nisam koristio motor...

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #868 : Uto 15:47:05 01.06.2010. »
Auuf. Čitam ovo i glava me zaboli. A ja mislio da imam problema... Neka, samo  :sablja: i proradit će nakraju. A bi se dalo stavit turbinu elektroniku i injektore od integralke? Znam da nije alfa, ali kad vidim koliko alfin sistem problema stvara  :joj: , a znam dečka koji je u fiat tipo stavio mašinu od inegralke, i sve odmah radilo i to savršeno. Mislim što se motora tiče jer mu je mijenjač zato kratko trajao.  :DD:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #869 : Uto 15:59:17 01.06.2010. »
pa moze nije to lose... ali ima i bolja varijanta... od sierre cosworth se uzme sve... cak i razvodnik koji je skoro identican alfinom... samo se prepakuje alfin nosac sa sierrinim unutrasnjim delovima... naravno treba da se remapira ali nema AFM-a i moze da tera sta oces...

ima ih po ebay-u za pristojne pare... cela elektronika + razvodnik su 200-300e... koliko se secam ide od rwd modela ne 4x4...  Weber-Marelli Level 6 sistem je taj...
« Zadnja izmjena: Uto 16:02:02 01.06.2010. JaMaL »