Autor Tema: 1.8 Turbo ´86  (Posjeta: 90139 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: 75 1.8 Turbo
« Odgovori #210 : Pet 20:58:43 25.12.2009. »

Ovo nije tvoj protokomer, ali trebalo bi da imas jednu rupu poput ove gde je zaokruzeno. Tu se steluje kolicina vazduha na leru i to sa imbusom (mislim da je cetvorka u pitanju). Zavrtanjem smanjujes vazduh, odvrtanjem povecavas. Zapamti koliko si ga odvrnuo u odnosu na pocetnu poziciju, a najbolje je da ides po 360 stepeni.

Generalno nije ti neki problem sto radi na leru u bogatijoj smeshi, i tako motor vuche smeshno goriva, a i kratko radi u tom rezimu da bi mu pravilo problem..Sve to bi se moglo prepisati i starijem sistemu ubrizgavanja, a mozda i dotrajalim komponentama.

Pogledao malo, meni je taj šaraf zavrnjen do kraja!  :82: Što će reći da ne može biti bogatija smjesa nego što je putem njega.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #211 : Pet 21:01:55 25.12.2009. »
... Ali što nije to onda za cijeli raspon okretaja, a ne samo za ler?

Zato sto kad otvoris leptir taj bypass postaje smesan da bi uticao na bilo sta.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Trenta

• Gost
« Odgovori #212 : Pet 21:35:03 25.12.2009. »
Samo napred u projektu!
Imao sam srecu da odem na put od 600km u 75 turbu,ali kao suvozac,sta reci osim... :devil:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #213 : Pet 23:01:19 25.12.2009. »
ler na turbu se steluje sa 3 srafa... ono sto pricaju o onom bimetalu da je automatski itd... to je smeh :) itekako se steluje...

imas taj na protokomeru... imas onaj granicnik za leptire na usisu i onaj za dodatni vazduh isto na usisu... samo kada su sva 3 nastelovana kako treba onda pali lepo i radi po svakoj temperaturi kako treba... :) i drzi ler da ne zaboravimo...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #214 : Pet 23:24:20 25.12.2009. »
Ovaj pali bez problema i drži ler sasvim uredno, malo zna nekad varirat, ali zanemarivo.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #215 : Pet 23:27:02 25.12.2009. »
Koji dodatni zrak na usisu? Onaj Aux Valve s bimetalom ili spoj istog na intercooleru? Tamo bi trebao imati onaj Oring unutra.

Inače kad sam dodao zraka za jedan krug na protokomeru ler je pao za 1000 okretaja, prije mi je bio previsok. Negdje 1000-1100, sad je ispod 1000.

Kojim redom se to štela i kako?
« Zadnja izmjena: Pet 23:36:21 25.12.2009. Interceptor »

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #216 : Sub 09:40:38 26.12.2009. »
necu se petljat u nesto sto ne kuzim, ali mislim da bez ekotestera neces puno postic.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #217 : Sub 09:48:33 26.12.2009. »
necu se petljat u nesto sto ne kuzim, ali mislim da bez ekotestera neces puno postic.

Upravo tako  :good:.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #218 : Sub 10:28:35 26.12.2009. »
Onda će morat do Bosch servisa.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #219 : Sub 10:30:58 26.12.2009. »
Uskoro skidam de dion, sve vijke sam razradio, al amortizeri se ne daju.
« Zadnja izmjena: Sub 10:31:39 26.12.2009. Interceptor »

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #220 : Sub 10:33:53 26.12.2009. »
da oni oce nekad zaglavit. probaj gripklijestima uhvatit onaj plosnati dio na kraju i onda maticu odvrnut. ako neide probaj velikim papagajkama  uhvatit dno amortizera ( gdje je var). ako ni tad neide, fleksaj.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #221 : Sub 11:23:01 26.12.2009. »
pazi ovako, od vibracija oce da s sve malo rasteluje... ali ako ti radi kako treba i ne pada ler mnogo kada pustis gas ne diraj...

inace stelovanje ide ovako... skines leptir usisa, onaj ceo deo preko dekle sto ide, onda sa donje strane imas granicnik leptira koji treba da nastelujes da su leptiri zatvoreni skroz...

onda kada sve sastavis upalis auto, ako moze... (jer neko dodaje vazduh na tom leptiru sto je pogresno) i stelujes ler na bypass srafu sa leve strane usisa... dok ne dobijes fabrickih 850-950 rpm-a na ugrejanom motoru... ovo se radi sa otkacenim bimetalom, dakle skines struju sa njega i onda palis i stelujes ler...

kada sve to zavrsis i dobijes ~900 rpma onda oteras auto u servis koji ima merac izduvnih gasova (ako ti je to bitno i stelujes smesu na leru sa imbusom na protokomeru) i u isto vreme pomeras i bypass sraf da bi vratio ler na 850 rpma...

to je cela mudrost... jer ti srafovi oce da se odvrnu i rasteluju od godina vibracija... a onda ljude mrzi da to presteluju kako treba i onda samo zavrnu imbus i vrate ler na leptiru sa extra vazduhom i onda razjebu sve...
« Zadnja izmjena: Sub 11:26:26 26.12.2009. JaMaL »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #222 : Sub 18:29:39 26.12.2009. »
Evo za početak sam namjestio leptire da budu skroz zatvoreni, izgledali su skroz zatvoreni i prije, al kad sam sve otpustio još su se malo zatvorili. Morao sam rasklopiti skroz usis, jer su tamo dva šarafića, a do onog drugog ne mogu da dođem ako ne skinem leptire od cijevi. Pa onda kad sam samo klapnu namjestio da budu zatvorene i kad sam sve sklopio i povezao sa onim zavojem gdje ide sajla onda se mali leptir još malo otvorio jer ga nategne ta poluga, pa sam otpustio malo i onaj treći šarafić koji štela zavoj sajle, al onda nije valjao onaj bijeli prekidač jer ga je previše pritiskalo pa sam i njega morao malo vratiti. Sad je sve na knap i skroz zatvoreno. Oće li to bit ok tako?  :82:

E sad kako namjestiti onaj bijeli prekidač, je li to bitno kada se prekine gorivo jer to je u zavisnosti od otvorenosti leptira?

Kad budem sad na bypass dodavao zrak da li u isto vrijeme mora biti na protokomeru imbus skroz zatvoren ili kako? Pod pretpostavkom da za sad neću ići da mjere plinove, to tek kasnije.

A onaj throtle position senzor, kako se on podešava? Vidim da isto ima mogućnost zakretanja.

I netko je izgleda podesio leptire da drugi otvara tek na 50% prvog, a u manualu piše da mora na oko 40%...  :82: Šta bi to značilo' Veća turbo rupa?

« Zadnja izmjena: Sub 21:56:58 26.12.2009. Interceptor »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #223 : Sub 18:52:23 26.12.2009. »
da oni oce nekad zaglavit. probaj gripklijestima uhvatit onaj plosnati dio na kraju i onda maticu odvrnut. ako neide probaj velikim papagajkama  uhvatit dno amortizera ( gdje je var). ako ni tad neide, fleksaj.

Pukao mi je onaj dio koji se mora uhvatit klještima, al odvidao sam ih iz bunkera, al sad više ne znam dal da ga vadim na rupi ili da izvezem auto van jer ako ga izvedem van onda mogu oprat sve ispod s miniwashem, u garaži ne mogu. Jer sve je ispod puno blata... Ne mogu čist de dion s mjenjačem stavit na to.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #224 : Sub 23:32:12 26.12.2009. »
Citat:
E sad kako namjestiti onaj bijeli prekidač, je li to bitno kada se prekine gorivo jer to je u zavisnosti od otvorenosti leptira?
totalno nebitno... kada je pedala pustena on treba da je pritisnut... nije bitno kako i koliko... on ima 3 mm hod iovako... tako da kada taknes pedalu on ce ukapirati da je pusten...

Citat:
Kad budem sad na bypass dodavao zrak da li u isto vrijeme mora biti na protokomeru imbus skroz zatvoren ili kako? Pod pretpostavkom da za sad neću ići da mjere plinove, to tek kasnije.
isto nebitno jer mozes posle postelati gasove... ja ga ne bih bas skroz zatvorio da ne garavi previshe... ali se moze nastelati i bez diranja njega...

Citat:
A onaj throtle position senzor, kako se on podešava? Vidim da isto ima mogućnost zakretanja.
TPS stelujes na ~0.860V, jedina caka je sto to moras da radis pod strujom... dakle ili kontakt ili 5v baterija koju prikacis na konektor i onda unimetrom stelujes na 860mV... ja sam probo zice sa klemama od unimetra... dakle prosao kroz njih sa one 2 iglice i onda dao kontakt i nastelovao... mrzelo me da lemim zice na bateriju pa da guram u konektor... posle sam samo stavio po kap epoxi smole na zicice da zatvorim rupe da kao ne korodira... :) i veoma je bitno da ubodes tacno 0.860V jer u suprotnom oce da se auto trza i zeza na manjem gasu... veoma je pipavo zabosti tacnu vrednost je se stalno pomera malo sranje kako zavrnes sraf vec se pomerio...

Citat:
I netko je izgleda podesio leptire da drugi otvara tek na 50% prvog, a u manualu piše da mora na oko 40%...  82 Šta bi to značilo' Veća turbo rupa?
pa ne... samo da ima manje vazduha na tom rasponu pedale gasa... mozda se rastelovalo samo od vibracija... to je minimalno... imao bi mozda malo brzi odziv na gas i malo manju snagu tu... ali neznatno... ne mozes to primetiti... ipak se taj vazduh ugurava unutra nije to atmo motor... turbina ga sabija unutra ne uvlaci ga vakum...

ali cisto me zanima kako si odredio tih 40 i 50%?