Autor Tema: 164 24v  (Posjeta: 11903 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: 164 24v
« Odgovori #30 : Ned 12:14:04 11.01.2009. »
zato je i zdetonirao. promejnite i one gumice na usisu i selne i bacite taj plin u 75icu od majke ili tate. a za ovo fino direkcija i nemas brige

Uzzy

• Gost
« Odgovori #31 : Ned 13:56:27 11.01.2009. »
Pa koja je seljacina stavila plin na vlanđu u to  :DD: :DD: :DD:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #32 : Ned 13:59:47 11.01.2009. »
ili je gazda bio skrt ili mu je netko prodao pricu da je to bolje.

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #33 : Ned 14:24:18 11.01.2009. »
Mislim da mu je dobro prodana priča!
Po nekim drugim stvarima se vidi da nije baš štedio na autu!
Ali plin na flandžu na ovom je koma.
Auto neće preko 210 na pilnu!
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #34 : Ned 14:36:43 11.01.2009. »
210??? ljudi ste čuli to,e da tice idu tolko...šalim se malo
CH style

pirc75

• Gost
« Odgovori #35 : Ned 14:37:37 11.01.2009. »
a bez plina ide 215- :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD: :DD:

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #36 : Ned 15:00:03 11.01.2009. »

Moja 75-ica ide, čak i preko.

A uskoro bi mogla i više!
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #37 : Ned 15:04:43 11.01.2009. »
ma šalio sam se malo..
CH style

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #38 : Ned 23:36:14 11.01.2009. »

Moja 75-ica ide, čak i preko.

A uskoro bi mogla i više!

Preko ograde??? :DD::DD::DD::DD::DD:
___/=====\°/=====\___

div

• Gost
« Odgovori #39 : Pon 21:12:13 12.01.2009. »
Pa koja je seljacina stavila plin na vlanđu u to  :DD: :DD: :DD:

Ako ti je detanirao na plin, velika je mogućnost da je poizbijao dihtunge na usisnim lulama( auto radi nemirno, gasi se isl). Onaj tko je ugrađivao plin u taj auto očito nema pojma o ničemu. Pod broj 1. nemoguće je ugraditi plin na isparivač i da taj auto služi svrsi. Naime na motoru imaš 6 bobina koje dobivaju potenciju od ECU - a i od elctric ignition modula koji ti je smješten sa desne strane pored filtera zraka.Probaj skinuti poklopac sa prednje glave(tako da vidiš bobine i pričekaj da padne mrak, upali auto i gledaj kako iskre bobine (pravi light show) - to je normalno tako da se ne uplašiš. Ali dogodi se da ta iskra izazove detonaciju plina u usisu te  izbije cijelu usisnu granu.

Postoji još jedan (najbitniji) razlog zašto ne plin na isparivač- na 3.0 24v motoru kada je zupčasti remen pravilno uzubljen (onda auto ide kak treba) usisni ventili uvjek ostaju malo otvoreni i tu iskra prođe i zapali smjesu u usisnoj grani. Također provjeri si i hidro španer zupčastog jer je vrlo rijetko da to netko mijenja. Ako je hidro neispravan pri paljenju (hladan motor) postoji mogućnost da zupčasti remen preskoči za zub, a simptomi su kao da negdje vuče falš zrak. Uglavnom ti majstori nemaju veze s vezom (jebeš njihov račun) pa si ti to provjeri- vidi i remenice od klima serva i alternatora( to isto ne mjenjaju a jako je bitno). Inače imam ti i blokade i tech notes za taj auto gdje imaš ok 30-tak tvorničkih OTS naloga za tu 164 ALFU. Uglavnom nisu provedeni na automobilima koji su kupljeni kod nas. Smrdi li ti gorivo u kabini ? Koliko puta okrene alnaser kad pališ? Uglavnom , čujemo se ako trebaš štogod. Inače radio sam više godina u Renault Nissan Hrvatskoj, posjetio mnogobrojne tvornice, ( radiš u Renaultu a voziš Alfu) ali što mogu jednostavno ih volim. Sada više nisam u Renaultu, ali sam stekao znanje koje povezujem i sa ostalim tehničkim notama ( u ovom slučaju Alfa) te kako ih otkriti . Uglavnom sam ti zato postavio onih par "čudnih pitanja". 

Također svi ti "majstori" koji ugrađuju takvu vrstu plina u takav auto nemaju drugo riješenje nego nafrkati plin na isparivaču iz razloga što veća količina plina teže detonira.Onda auto puno troši pa malo stegnu ventil na isparivaču pa počnu festivali. Nikada ti ne bude detonirao kada je boca puna (već kad je na pola), i manje će ti trošit ako stalno pripuniš bocu.

Ako ti se auto gasi kada se zagrije to je znak da ti lambda sonda primjećuje grešku ( ona kuži plin) i onda skini klemu i pali kola...

Čak sam vidio da ugrađuju kao neki relej koji oduzima struju glavnom ECU pa se resetira i sam briše grešku plina svaki put kad pališ auto-suludo rješenje jer trpi niz drugih stvari...

Pogledaj gdje su ti uzeli struju ( tamo kod posude za ulje volana) , gdje su se spojili na protočnik i vidi kabel koji su uzeli sa bobine. Pogledaj si i klemu koju su stavili na žice od lamda sonde ( to inače nema logike , ali da sad ne objašnjavam svi to rade) ..sve to skini i baci što dalje od tog auta.... :bok:

Ak treba šta javi !
« Zadnja izmjena: Pon 21:36:06 12.01.2009. div »

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #40 : Pon 21:57:06 12.01.2009. »
-A brate .....svaka ti čast!!!! :super: 
         -Zanimlijvo.......sve više ljudi sa znanjem!!! :care: :care:
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

div

• Gost
« Odgovori #41 : Pon 23:17:36 12.01.2009. »
-A brate .....svaka ti čast!!!! :super: 
         -Zanimlijvo.......sve više ljudi sa znanjem!!! :care: :care:

ma nije problem ako treba nekom pomoć, koliko samo vremena i novaca ode a možemo jedni drugima prenijeti šta znamo. Inače što se tiče 3.0 24v i svega što diše na tu foru (2.5, 3.2 ) znam svaki šaraf na tim motorima , svaki dio, svaku manu....mogao bi stranice ispisat, ali kad ga jednom pravo složiš vjeruj mi divota ga je za vozit. Ima jedan poseban štih ( sirovi) kojeg više nema na novim autima...štih alfe 3.0 24v.. :crveni: :crveni: ja kad je čujem sa 10 metara odma sve znam.. :nod:jel je u fazi ili nije ? Ja nisam vjerovao kada sam konačno uzubio motor kako treba tamo davne 2003. godine koja je to ralika - nebo i zemlja. Inače je ona išla ok, ka i svaka druga, radila mirno na leru, ali kad mi je jedan žabar pokaza ( inače radi u italia alfa servisu ) i otkria veliku tajnu alfe - ONDA KAD SAM SJEO U AUTO  VAUUUUUUUUUUUU ....tu je ljubav zauvjek zaživjela... to je to :yahoo:

Inače ima tu interesantnih stvari sa pumpom goriva ( pov. ventil, položaj pumpe), bobine ( pravilna montaža- silikon gel orgigi alfa), svjećice (puknuća, ulje oko svjećice-bobine), protočnici i senzori (cijela knjiga), alnaser ( skidanje bez da se vadi motor), zubna letva ( mala ruka) , kvačilo (ublaživač kvačila- odmah skinuti), aktivni ovjes ( cijelo čudo žica utaman), kvar instalacija u vratima ( moguć požar), kvar na vapor recovery sistemu ( u bunkeru-podtlak rezervara- obavezno prepraviti crveni OTS) crijeva (razno razna), eto to je samo dio tvorničkih upozorenja i vjerujte na 90 % alfi ih treba odraditi......... :tres:   živjeli
« Zadnja izmjena: Pon 23:39:24 12.01.2009. div »

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #42 : Uto 09:41:19 13.01.2009. »
HVALA!!!
Neke stvari koje si napisao stvarno se događaju s autom!
Ako ti nije problem, pošalji mi tvoj broj na PP, mislim da si ti MUST HAVE osoba za puno pitanja koje imam vezano za ovaj auto.

Dosta toga bi probao sam, ako budeš voljan pomoć!

Unaprijed HVALA.

div

• Gost
« Odgovori #43 : Uto 11:02:30 13.01.2009. »
HVALA!!!
Neke stvari koje si napisao stvarno se događaju s autom!
Ako ti nije problem, pošalji mi tvoj broj na PP, mislim da si ti MUST HAVE osoba za puno pitanja koje imam vezano za ovaj auto.

Dosta toga bi probao sam, ako budeš voljan pomoć!

Unaprijed HVALA.

Samo pitaj !  Ja ti se ovak nemogu puno toga sjetit ni napist koliko toga ima.....dize ovo ono , al kad me podsjetiš pitanjem- začas se sjetim. Doktorirao sam ti ja i sa 145 2.0 QV znam svaki šaraf na njoj također ( imam još par setova za reparaturu varijatora faze ak kome treba), i sa 1.6 ts, 1.8 ts 1.4 boxer, 1.6 boxer.........e da --- na jednoj 145 2.0 QV ugradio sam plin na isparivač ( flanđu) inače auto sam prodao lani za 5300 eur, bio je tip-top (crni metalik, full) dečki došli sa mehaničarem nije mogao manu naći....

<a href="http://www.youtube.com/v/OWv8ZjtcSEw&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/OWv8ZjtcSEw&rel=0</a>

clip kada sam sa njom išao u zg 200 kmh na plin, lijepo se vidi kada mi se tip maknuo, cijelo vrijeme u petoj- ubrzanje od 140-200 odlično na plin. Inaće je išla maks 210 naplin- na benzin nešto sporije  ha ha
« Zadnja izmjena: Uto 11:04:30 13.01.2009. div »

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #44 : Sub 11:01:13 17.01.2009. »
Div: Mozhesh li da pokrenes posebnu temu vezanu za 24v i malo razradis te "sitnice koje zivot znace"?  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol: