Autor Tema: De Dion  (Posjeta: 6498 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
Odg: De Dion
« Odgovori #15 : Sri 13:58:25 13.07.2011. »
a slika je odlična za pronaći razliku!  :DD:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #16 : Sri 14:42:16 13.07.2011. »
a cilj toga je  :82:

bilo je upita da li su svi mostovi apsolutno identicni pa evo dokaza da bas i nisu

razlika se na slici fino vidi, a i mjere sam stavio...bez obzira na to trebalo bi biti OK jer selen ima standardno svoju debljinu plus sam most (dakle onaj dio gdje ide vrh dediona) je uvijek isti

jel sad jasniji cilj, recimo mi smo jucer zazujali kad smo vidili razliku na dedionu koji je kakti navodno uvijek identican

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #17 : Sri 14:42:54 13.07.2011. »

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #18 : Sri 14:49:33 13.07.2011. »
bilo je upita da li su svi mostovi apsolutno identicni pa evo dokaza da bas i nisu

razlika se na slici fino vidi, a i mjere sam stavio...bez obzira na to trebalo bi biti OK jer selen ima standardno svoju debljinu plus sam most (dakle onaj dio gdje ide vrh dediona) je uvijek isti

jel sad jasniji cilj, recimo mi smo jucer zazujali kad smo vidili razliku na dedionu koji je kakti navodno uvijek identican

:good:

vjerojatno su onda i one šajbe,podloške različite debljine šta idu na original centralni selen inače...

ma neoseti  :sablja: :sablja: :sablja:

:D:
CH style

Offline sale75

• 3.0
  • alfetta 2.0
« Odgovori #19 : Sri 15:24:39 13.07.2011. »
ma pitam koji je cilj te razlike  :nod:

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #20 : Sri 15:27:41 13.07.2011. »
ma pitam koji je cilj te razlike  :nod:

cilj je upravo taj! da postoji razlika i da nisu svi isti!
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

alfistaaco

• Gost
« Odgovori #21 : Sri 21:15:26 13.07.2011. »
sjedi pet!! :D: :D:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #22 : Čet 00:52:38 14.07.2011. »
Razlike NEMA svi mostovi su isti jedino sestaci,turbaci,i 2.4 diesel imaju one kocke gdje se most ucvrscuje na karoseriju zbog zadnje velike gume kardana  :good:
Streha,bok,kotaci

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #23 : Čet 09:40:40 14.07.2011. »
Razlike NEMA svi mostovi su isti jedino sestaci,turbaci,i 2.4 diesel imaju one kocke gdje se most ucvrscuje na karoseriju zbog zadnje velike gume kardana  :good:

dedion je razlicit samo u ovom djelu gore gdje ide centralni selen  :nod:

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #24 : Čet 10:57:42 14.07.2011. »
dedion je razlicit samo u ovom djelu gore gdje ide centralni selen  :nod:

Jedno sigurno znam, a to je da svaki put kad sam meštra (koji alfe radi od '73.) pitao za centralni selen de diona, UVIJEK me pitao ide li tanji ili deblji!

Ja sam naručio deblji i pogodio.

Kod par de diona sam našao aluminijsku podlošku sa donje strane, a na par ih nije bilo...dakle, različita je bila i ona piksna u gumi.

" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline sale75

• 3.0
  • alfetta 2.0
« Odgovori #25 : Čet 15:21:53 14.07.2011. »

cilj je upravo taj! da postoji razlika i da nisu svi isti!

:tres:

pitam koji je cilj alfa postigla sa tim užim dedionom?  :nod:

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #26 : Čet 17:16:19 14.07.2011. »
alfa s ovim autom općenito sigurno nikakve ciljeve nije isla postizat,tako da  :DD: :DD: :DD:

:D: :D: :crveni:
CH style

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #27 : Čet 18:23:10 14.07.2011. »
Citat:
dedion je razlicit samo u ovom djelu gore gdje ide centralni selen

Citat:
pitam koji je cilj alfa postigla sa tim užim dedionom?

nije poenta da je nesto postignuto... ili ne... (mozda im je bilo lakse i jefitinije da nabave te gume... ili su primetili da se vibracije/nesto nesto drugacije prenose ili sta vec sto su otkrili kasnije) svi motori SEM TS-a su preuzeti iz prethodnih modela... samo je TS ubacen u gamu kasnije i sa njim su revidirali/unapredili sve tehnicke aspekte koji su se pokazali neefikasno ili lose u exploataciji do tada....

kada se to uzme u ozbir treba smatrati sve na ts modelima superiorno po dizajnu od svih ostalih modela...

odavno je dokazano da ts moze da izdrzi isto/vishe konja i od turba i od v6... tako da ne treba sumnjati u te prepravke na njemu i uvek ici ka njima ako je to moguce... ako nista drugo bar delova uvek ima vishe nego sa ostale modele :)

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #28 : Čet 20:11:02 14.07.2011. »
nije poenta da je nesto postignuto... ili ne... (mozda im je bilo lakse i jefitinije da nabave te gume... ili su primetili da se vibracije/nesto nesto drugacije prenose ili sta vec sto su otkrili kasnije) svi motori SEM TS-a su preuzeti iz prethodnih modela... samo je TS ubacen u gamu kasnije i sa njim su revidirali/unapredili sve tehnicke aspekte koji su se pokazali neefikasno ili lose u exploataciji do tada....

kada se to uzme u ozbir treba smatrati sve na ts modelima superiorno po dizajnu od svih ostalih modela...

odavno je dokazano da ts moze da izdrzi isto/vishe konja i od turba i od v6... tako da ne treba sumnjati u te prepravke na njemu i uvek ici ka njima ako je to moguce... ako nista drugo bar delova uvek ima vishe nego sa ostale modele :)

Ja na de dionu imam onu tanju gumu na de dionu, pa je valjda i de dion tanji tu.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #29 : Pet 10:18:38 15.07.2011. »
guma je uza ali bolcna dakle onaj metlani fixni dio je uvijek isti, on ulazi u sam most i to se steze, dakle on odredjuje debljinu, a to je ocito isto za sve