0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
pa nije valjda da i na gulijama odlaze sinhroni 2.brzine kao na transaxlu u kratkom vremenu ako se brze salta,i cuo sam od vise ljudi da su i kocnice nekako efikasnije.jel pase mozda spera od transaxla u 105 kuciste recimo 75 t.s 10/41 - 2000 gtv 10/41(iako on ima serijski speru cisto informativno).
znam da 2000gtv imaju sve serijski,spider ako ima serijski ima samo sa 2.0 motorom,a 2000 berlina je sper imala kao optional,tj. uz nadoplatu i ne znaci da sve imaju.nisam razumio na koji nacina je kruna nedjeljiva od pinjona tj. kad se slaze diff. da se recimo iz drugog za dijelove nesmiju mjesati medzusobno,pa sta nije to kao i kod drugih vozila i transaxla.
¸armane,koje je tvoje misljenje izmedzu nord 1.8 ili 2.0 motora bilo u seriji 105 ili transaxlu,ja sam probao i unatoc tih 200 kubika vise u transxle modelima mi je taj 1.8 nekako zivlji kao motor,a i brdo ostalih ljudi i po forumima sam vidio da hvale taj 1.8,ap da cujem tvoje misljenje,koji je tebi bolji.
Ja sam imao dosta dugo 1.8 IE upakiran sa 1.6 mjenjačem na 75-ici. To je išlo za nekih 9-9,5 s do 100 km/h, znači imao je tih 120 ks. Onda sam probao 2.0 karb i to ide dosta bolje. Vuče iz podruma, osjeti se itekako razlika. Kako bi tek bilo sa 1.6 prijenosom...
Nisam još probao neki IE da može pratit karburatore...bar ne u odazivu na gas.
Nije to toliko puno brže kad uključiš štopericu.