Autor Tema: Centriranje osa rotacije; motor-kardan-transaxle  (Posjeta: 8482 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zggtv6

• 2.5
  • **
Odg: Centriranje osa rotacije; motor-kardan-transaxle
« Odgovori #15 : Uto 00:49:39 30.12.2008. »
Meni je prijatelj davao kardan na balansiranje negdje oko Zagreba.Sutra ga zovem pa cu ga tocno pitati sto i kako.

...najvjerojatnije se radi o majstorima iz Vukovine kraj Velike Gorice, nisam cuo nista dobroga o njima, ali su jedini koji bi se krenuli upustiti u posao.
Javi o kome se radi ako moze...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #16 : Uto 00:52:12 30.12.2008. »
robi, nemoj bacat pare, nema se tu sta balansirat. uzmi drugi kardan ako sumnjas u ovaj svoj.

Offline zggtv6

• 2.5
  • **
« Odgovori #17 : Uto 00:55:29 30.12.2008. »
OK, hvala na savjetu, tako cemo napraviti  :good:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #18 : Uto 01:01:11 30.12.2008. »
probaj vidit jel ima ostecenja, jel otpala koja ploca "uteg" imas i one pikse , vidi da se nisu raspale. da nije savinut i tako to.

ako sve stima i ako su gume nove i nosac. nesmije trest. ako ipak trese baci kardan u savu i reci da trazis drugi, naci cemo.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #19 : Uto 09:41:23 30.12.2008. »
 :hm:

Nisam imao ni malo vibracija pre skidanja kardana, a po vracanju se pojavila izmedju 2k-3k rpm - mozhda je to zbog tvrdjeg treceg nosacha..? Ali tema nije samo vibracija vec centriranje osa.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #20 : Uto 14:19:23 30.12.2008. »
pa i meni trese ali zbog nosaca, kardan je na mjestu. probao sam upalit auto bez kardana i isto trese, tj vibracije se javljaju na 2k okretaja.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #21 : Uto 16:15:15 30.12.2008. »
Sad sam zvao jednu domacu firmu koja se bavi balansiranjem kardana, ukoliko donesete skinut kardan kod njih cena balansiranja je nekih 1500 dinara = 17 eur i radi se za nekih 2 sata maximum.

E sad, uredno sam im napomenuo da je Alfa 75 itd i da su potrebni obrtaji te navodno nije nikakav problem. Chovek zna od prilike o chemu se radi, a napominje da se pri svakoj promeni bilo hardijevih guma ili montiranja/demontiranja preporuchuje balansiranje.

Bilo bi dobro da se tema podeli na dva dela, jedan koji se bavi centriranjem osa a drugi balansiranjem kardana.

Eh da, website firme je: http://www.srboauto.co.yu/contact.html
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

dexi_89@hotmail.com

• Gost
« Odgovori #22 : Ned 20:40:58 12.04.2009. »
dobro nikola zbori. stavis kardan gore. ako trese, skini vidi sta je, ako nevidis nista, stavljaj drugi, ako trese dalje rjesit ce se nekako. pa kardan se skine za 15 minuta na dizalici. ponekad treba vremena da legne sve, treba apravit par kilometara, mozda i izmucit malo auto da se sve rastegne ili stisne, mozda prestane trest nakon toga.

ovo je provjerena kombinacija i uvijek je ispalo dobro. stavim kardan, ne stegnem niti jednu maticu do kraja. upalim auto i pustim da radi. napravim djir po kvartu, i to u blokadu, drzim ga u okretajima, skripim gumama. vratim se u dovriste i sve dotegnem. nema da trese nista.

Iako sam novi clan volio bih dodati nesto na ovo....moj prvi auto alfa 75 2.0 td...kupim ga bez ijedne gume na kardanu...kupim kardan..ja i prijatelj ga zamjenimo...rabljen naravno...polupam auto (sta bi drugo mogao sa 18 godina i sa zadnjim pogonom uz pomoci malo alkohola i kise na ostrom dvostrukom zavoju)...kupim ponovo alfu 75 1.8 carb. ipak su dva webera bila previse za moj dzep i nisam ih bas uspijevao napajati na benzinskoj crpki...izvadim diesel motor iz slupane alfe i probam ga ubaciti u ovu drugu alfu 1.8 carb.nisu mi stimali nosaci naravno kao sto svi znate...ubacim motor sa diesel nosacima i zavarim ih direkt na sasiju...prvo sam stavio kardan stegnuo sve matice na kardanu i onda zavario nosace...od tada sam presao oko 10 000 km..i sve steka super..nema vibracija...gume na kardanu su u redu...tako da mislim da to sve oko kardana nije nista posebno komplikovano.... s postovanjem vas novi clan iz Banja Luke...