0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Meni je kardan vibrirao na leru - 700-800 okr i kada sam saltao iz vise u nizu na visem broju okretaja (iz trece u drugu) vibracije su se osjetile na cijelom autu i bas su bile neugodne. Prije toga sam imao drugi kardan koji je i na leru i pri opterecenjima bio potpuno miran, ali je otisao u krasan k....Sada sam promijenio lezaje u getribi koji su bili losi, stavio sve nove nosace motora i getribe, tri hardijeva i nosac kardana sa lezajem pa sam htio i kardan izbalansirati dok jos nije na autu. E tu se javio problem jer nitko nema prihvat za takav kardan na balansirki. Navodno to najblize radi firma GKN u Becu ali mislim da je to prevelika zajebancija slati gore-dolje.Znaci li to da nitko od vas nema iskustva sa balansiranjem kardana?
dobro nikola zbori. stavis kardan gore. ako trese, skini vidi sta je, ako nevidis nista, stavljaj drugi, ako trese dalje rjesit ce se nekako. pa kardan se skine za 15 minuta na dizalici. ponekad treba vremena da legne sve, treba apravit par kilometara, mozda i izmucit malo auto da se sve rastegne ili stisne, mozda prestane trest nakon toga.ovo je provjerena kombinacija i uvijek je ispalo dobro. stavim kardan, ne stegnem niti jednu maticu do kraja. upalim auto i pustim da radi. napravim djir po kvartu, i to u blokadu, drzim ga u okretajima, skripim gumama. vratim se u dovriste i sve dotegnem. nema da trese nista.