Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 150690 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #960 : Sri 10:54:54 14.07.2010. »
1 stepen i ode sve... toliko mora biti precizno...

posle ovoliko godina i 100.000+ kilometara on dobije malo lufta... i fabricke oznake ti vishe nista ne znace... mora da se sve nasteluje rucno da bi bilo savrseno... bregaste se jedu... trose... treba i njih prestelovati... ona fabricka oznaka za timing vishe nije na mestu... sigurno...

daleko da motor nece raditi zbog toga ali da moze da radi bolje dosta je sigurno...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #961 : Sri 10:55:53 14.07.2010. »
evo tu ima nesto

[privitak je izbrisao admin]

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #962 : Sri 10:57:29 14.07.2010. »
Windfuckeri, jel ovo sa ufazivanjem motora komparatorom poslije xy brušenja glave vrijedi i za TS-a???

" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #963 : Sri 11:04:35 14.07.2010. »
kakav bre komparator, imas oci i gledas. ako ti se poklapaju oznake na brgastima i na radilici nije se nista poremetilo. ako si ogulio glavu samo da ju malo liznes nece se nista promijenit, ako si ju spustao da bi natjerao TSa da skripi gumama onda ce bregaste vjerojatno kasnit.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #964 : Sri 12:15:01 14.07.2010. »
Sada ne mogu vidjeti oznake na bregastima jer mi je motor sastavljen, ali kada sam rastavljao motor savršeno su mi se poklapale oznake, u biti i kada sam ga sastavio. Nabavio sam sada komparator, ali sa njim mogu samo vidjeti položaj klipa u gornjoj mrtvoj točci precizno, a klip nisam ni dirao kada sam rastavljao, znači on mi ne može reći ništa o odnosu položaja klipa i bregastih.

Ono što je bitno...sada sam čitao ovo što je Fly stavio, lijepo piše da je F 9° prije gornje mrtve točke. Ovi manuali su pisani za stroboskop lampu, kad još nije bilo pištolja na kojima možeš podešavati kut, znači da terbam podesiti timing gun na 0 i namjestiti na F. Ja sam do sada radio na 9° na F, što bi ispalo 18° od gornje mrtve točke, jel to moguće ili trkeljam bezveze?  :lud: :lud:

Dora

• Gost
« Odgovori #965 : Sri 13:11:02 14.07.2010. »
Ja obično ne pišem da bih pisao, komparator je mama a oznake su njesra....
Sad radim ali okačiću kako se podešava motor. Pola milimetra niža glava znači bar 3 stepena pomereno a ti namestiš po oznakama. One rupice na točku bregaste su pravili zato da bude lakši? ne, nego zato da se tačno podesi.  Sve je to nebitno ako hoćeš da ti auto radi, ali ako hoćeš da radi najbolje onda je veri bitno...
Treba dva komparatora, jedan meri klip a drugi meri kad je ventil otvoren ili zatvoren.

Obriješ glavu da dobiješ kompresiju a pomeriš bregaste, dobiješ kasno izduvavanje ili usisavanje, nema disanja motora, temperatura ode u PM a onda je pukao zato što je imao pretisak, nije nego zato što se usijao... Ideš na 5000 obrtaja i sve leti a onda malo napreduje ili stagnira do ostatka, pomeriš bregastu za jedan stepen i sve proradi...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #966 : Sri 13:33:49 14.07.2010. »
Nabavio sam komparator, komada 1 koji bi morao prilagođavati jer nema originalni navoj da ga ušarafim, iskreno, ono što je u mojoj domeni je da namjestim na oznake i paljenje podesim kako mi tu piše, eventualno mogu gađati, ako kažeš da može kasniti par stupnjeva zbog glave, mogu ga probati staviti koji stupanj ranije i to je što ja znam. Ako dobijem time nešto ok, ako ne, morat ću ga dati nekome tko zna da mi to napravi. Idem probati preštelati sve još jednom i javim što sam napravio. Hvala bez obzitra što sam pola razumio  :nod: :good:

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #967 : Sri 13:49:45 14.07.2010. »
Pola mm? Dora meni su u strojnoj obradi rekli da su glavu skinuli manje od jedne desete, da je odmah došla dobro, na tako mali pomak nema potrebe za komparatorima?
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Dora

• Gost
« Odgovori #968 : Sri 14:34:41 14.07.2010. »
Deseta ili dve ne utiče na to toliko da bi trebalo nešto pomerati, glave su stare, ravnanen nekoliko puta možda itd...

Sa komparatorima ne vredi raditi ako ne znaš šta da radiš, mere preklopa i ostalo. Podesiš na crtu i teraj :)

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #969 : Sri 14:37:05 14.07.2010. »
 :good:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #970 : Sri 14:56:17 14.07.2010. »
Sada sam stavio paljenje tako da mi je na 9° gledano na P, odnosno na F, jer prekontolirao sam i F je ravno 9° od P i auto mi radi mirnije bolje vuče prije boosta, ali mi ne boostuje dobro, odnosno kao da je u safe modu, e sada ne znam da li je to što je kod nas +36 a auto se još dobro zagrijao na mjestu dok sam ga štelao, ne znam, probat ću suitra pa vidjeti

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #971 : Sri 15:15:50 14.07.2010. »
ako radilicu namjestis na P onda je klip u GTM i nigdje dalje. mozes kompratorom provjerit. tada se oznake na bregastima moraju poklapat i to tocno koliko god oko moze vidit. znaci ne za dlaku udesno ili ulijevo. fino stelanje brgastih je tu zato sto se lanac s vremenom istegne i nije dovoljno samo naspanat ga. kao i ako se previse  spusti glava. opet treba stelat.

kad to namjestis onda vratis motor na oznaku F i namjestis da se rotor poklapa sa jackom na razvodniku. upalis auto i provjeris da ti na 900 obrtaja stroboskop osvjetljava oznaku F , korigiras sa okretanjem razvodnika ili stelanjem lera , ovisi sta treba. evo tako sam ja to shvatio nakon sto sam jednom procitao.
« Zadnja izmjena: Sri 15:17:05 14.07.2010. Superfly TNT »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #972 : Sri 15:21:52 14.07.2010. »
na +36 nece da ide preko 0.4-0.5... max... cak i 0.3 zavisi da li kreces iz mesta ili gledas u 2-3 brzini kada vazduh prolazi kroz ic i malo hladi...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #973 : Sri 15:30:16 14.07.2010. »
S mjesta nula bodova a u četvrtoj na sto, recimo do 0,5

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #974 : Sri 16:17:23 14.07.2010. »
ako radilicu namjestis na P onda je klip u GTM i nigdje dalje. mozes kompratorom provjerit. tada se oznake na bregastima moraju poklapat i to tocno koliko god oko moze vidit. znaci ne za dlaku udesno ili ulijevo. fino stelanje brgastih je tu zato sto se lanac s vremenom istegne i nije dovoljno samo naspanat ga. kao i ako se previse  spusti glava. opet treba stelat.

kad to namjestis onda vratis motor na oznaku F i namjestis da se rotor poklapa sa jackom na razvodniku. upalis auto i provjeris da ti na 900 obrtaja stroboskop osvjetljava oznaku F , korigiras sa okretanjem razvodnika ili stelanjem lera , ovisi sta treba. evo tako sam ja to shvatio nakon sto sam jednom procitao.

Je, to je tako i nikako drugačije, to sam i radio krivo do sada, štelao jesam na F, ali na 9° u biti od F, a ako štelaš na F, treba timing gun biti na 0 ili ako štelaš na P terba biti na 9°, ispadne isti k ako je sve ok

Jedino nisam siguran za položaj bregastih u odnosu na radilicu 200 posto, kada sam ga sastavljao izgledalo je da se oznake poklapaju savršeno, e sad, ne znam što bi rekao komparator

I ne znam kako se to fino štelaju bregaste, ja koliko sam shvatio tu možeš promašiti, odnosno pomaknuti za zub, a to bi bilo puno i to bi se kužilo, valjda  :82: