Autor Tema: Dihtung glave.  (Posjeta: 2084 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Essen

• 1.6
  • *
Dihtung glave.
« : Pon 14:16:48 04.07.2016. »
Pozdrav alfisti. Ja sam Ivan iz Nisa. Imam alfu 75 1.6 carb.

Trebam da menjam dihtung glave koji ne mogu lako da nadjem. Nasao sam u jednoj prodavnici
glaser dihtung koji se sa svim otvorima preklapa sa mojim starim dihtungom. Jedina razlika je u tome sto su precnici otvora za cilindre na tom novom 82 mm. Na starom je bio 80 mm. (Unutrasnji precnik cilindra je 78 mm).

Taj novi dihtung sam nosio kod majstora sto mi je ravnao glavu. On je gledao kako se dihtung poklapa sa glavom i rekao je: 'Jesu otvori malo veci, ali moze slobodno'.

To je jos po milimetar vise sa strane u odnosu na stari dihtung. Inace, koliko sam video po netu, Victor Reinz radi za ovaj model dihtung sa otvorima od 81 mm.

Sta da radim !? Hoce li biti problema i ako da kakvih?

.

« Zadnja izmjena: Pon 14:18:01 04.07.2016. Essen »

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Dihtung glave.
« Odgovori #1 : Sri 21:24:33 06.07.2016. »
Nije problem na glavi nego kako prekriva cilindre. Ako je cilindar fi 78 a dihtung 82 to mi se cini puno. Opet ako je to za taj motor onda stavi pa sta bude. Ako hoces mogu ti izmjeriti koliko je za 1.8 glaserov pa ces dobit dojam.

Offline Essen

• 1.6
  • *
« Odgovori #2 : Pet 18:22:58 08.07.2016. »

Nemoj ništa da meriš. Ovaj glaser sto ja imam upravo jeste za 1.8 za običan, (za TS ide drugačiji, valjda).
Orginalno za model 1,6 otvori na dihtunzima uglavnom budu 80 mm ili eto Victor Reinz stavlja 81, bar prema podacima sa nete. Tako da ovih 82 mm računam neće biti preveliki problem.

Ostaje pitanje kvaliteta glaser dihtunga. Kakva su sa njima?
Sada čekam da mi stignu gumice od vitona koje ću da stavim umesto ovih što sam dobio uz dihtung. To će biti za desetak dana, a za to vreme malo da pospremim tamo gde je motor nakon skidanja glave.

Puno hvala za odgovor!!!

Biće pitanja još sigurno, dakle tu sam.

.

Offline ANTE

• 2.5
  • **
« Odgovori #3 : Pet 22:21:55 08.07.2016. »
To ti je druga klasa brtava..a victor reinz prva.
ALFA 75 6V i FIAT RITMO 125 TC ABARTH

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #4 : Sub 11:21:22 09.07.2016. »
Stvar je u tome da se stvori dovoljno kontakta između brtve i cilindra. 2 mm manje kontakta mi se cini puno. Ajd neka je 1mm u promjeru veci pa kad se stegne mozda dodje na svoje ali  4mm razlike, neznam. Za glavu nije uopce problem.

Znaci prvo gubis kontakt za brtvljenje a jos se stvara i dodatni prostor izmedju glave i cilindra u kojem mogu zaostajati vrući plinovi.

Uostalom probaj pa ces vidit :)

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #5 : Ned 12:06:06 10.07.2016. »

Nemoj ništa da meriš. Ovaj glaser sto ja imam upravo jeste za 1.8 za običan, (za TS ide drugačiji, valjda).
Orginalno za model 1,6 otvori na dihtunzima uglavnom budu 80 mm ili eto Victor Reinz stavlja 81, bar prema podacima sa nete. Tako da ovih 82 mm računam neće biti preveliki problem.

Ostaje pitanje kvaliteta glaser dihtunga. Kakva su sa njima?
Sada čekam da mi stignu gumice od vitona koje ću da stavim umesto ovih što sam dobio uz dihtung. To će biti za desetak dana, a za to vreme malo da pospremim tamo gde je motor nakon skidanja glave.

Puno hvala za odgovor!!!

Biće pitanja još sigurno, dakle tu sam.

.

pa nemoj stavljati dihtung od 1.8 na 1.6 auto, čemu to? Naruči 1.6 dihtung koji ide i gotovo.
« Zadnja izmjena: Ned 12:12:11 10.07.2016. Interceptor »

Offline Essen

• 1.6
  • *
« Odgovori #6 : Sri 00:36:06 13.07.2016. »

Zna li ko koliki je ugao izmedju ventila u glavi za ALFU 75 motor 1.6? Izmedju usisnog i izduvnog. Je li to 80* ili 90*?
Izgleda da je ranije (Djulieta i Spider) bilo 90* a da je kod 75ce 80* ili bar u kasnijim godinama proizvodnje.
Trazio sam satima po netu, ali nisam mogao da nadjem. Ima nesto po forumima ali uvek sa dilemom.