Autor Tema: Hibrid Alfa&BMW  (Posjeta: 6033 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

VOR75

• Gost
Hibrid Alfa&BMW
« : Čet 13:19:11 28.11.2013. »
Pozdrav Svima,

Evo da napisem nesto o radovima na mom autu.

Naime pre dosta vrememna sam odlucio da ugradim VEMS u auto. Medjutim drugar koji to radi mi je rekao da nece da mi radi bilo sta zato sto je motor mastan. Ja sta cu, kupim onaj veliki set dihtunga i semeringa i prionemo na posao. Kada smo vec bili u kancelariji promenili smo karike, lezece i letece lezajeve. Premerili stubline, obradili siceve ventila, skratili malo vodjice i sredili motor. Onda je naravno neko pomenuo natpunjenje i  :D:. Tada sam krenuo malo u potragu za kompresorom, posto ne zelim neke velike pritiske ali cene kompresora su toliko visoke da za cenu jednog mogu da se pazare dva turba. Te je onda doneta odluka da se ide na turbo, odnosno dva.

Kada smo to sve izvecali i shvatili da ce auto imati dosta i snage i momenta naravno da sam odmah razmisljao sta cu sa menjacem. U jednom trenutku mi je iskrsla prilika da kupim getrag iz 324 e30 sa sve diferencijalom, zadnjim mostom, poluosovinama, viljuskama. I kada sam sve to kupio krenulo je pasovanje zadnjeg mosta od E30 na alfu. Evo par slika kako je sve to na kraju ispalo. Sada sam krenuo u modifikaciju tunela kako bi stao Getrag. Narednih par dana necu raditi nista posto sam nesto sjebao ledja ali kada krenem kacim slike.

Eto toliko o mom projektu.

[privitak je izbrisao admin]

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
Odg: Hibrid Alfa&BMW
« Odgovori #1 : Čet 13:32:52 28.11.2013. »
 :bravo: :good:

očekujem dojmove nakon prve probne vožnje  :good:

VOR75

• Gost
« Odgovori #2 : Čet 13:37:36 28.11.2013. »
Uh i ja  :D:

VOR75

• Gost
« Odgovori #3 : Čet 13:38:38 28.11.2013. »
I minusi pozadi  :D:

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #4 : Čet 14:57:13 28.11.2013. »
svaka cast na poslu,nemoj se ljutiti ali meni je to puno posla bezveze,lakse je bilo da si motor od alfe stavio u e30. posto si sa alfe skinuo to po cemu je ona posebna.nadam se da si dobro odradio prihvate zadnjeg mosta da ti se ne iscupa.i nabavi si odma jedno 10 diferencijala za rezervu. btw imam dosta vremena 75 i neko vrijeme e30 kao Daily driver i po suhom se auto odlicno vozi.ali to je samo moje misljenje a tebi puno srece u projektu i nadam se da cu ju vidjeti kako vozi. :nod:
"power is nothing without torque"

VOR75

• Gost
« Odgovori #5 : Čet 15:39:43 28.11.2013. »
Hehe,

Sto bi se ljutio? Ko se ljuti uvale mu k..ti. 90% ljudi mi kazu da sam lud i da sam trebao kupiti e30 i to mi je samo potvrda da sam u pravu  :D:. E30 je meni ruzan, i neka prica ko sta hoce, meni se ne svidja. Izgleda mi pomalo jeftino, cak me podseca na ladu.

Sto se tice prihvata sve je lim od 2mm i 100% je zavareno tako da ako se iscupa iscupace i pragove.

Sto se tice  transaxle sistema mislim da je alfa malo pozurila sa njim i da je bio ispred svog vremena, Svi znate koliko ima problema sa menjacem, sinhronima..... Mislim da bi vec na mapiranju imao problem sa nekim delom tog sistema.

Da sam ostavio dedion a napravio nosac diferencijala (sto je Kilson kasnijim merenjem utvrdio da moze) morao bih da prebacujem kocnice, poluosovine bih morao da kemijam...

Meni je ovo u trenutku odlucivanja delovalo kao najmanje prepravka ako uzmem u obzir moje mogucnosti i raspolozive resurse.

Sto se tice diferencijala, ima ih ovde koliko ti dusa iste, i ovo je srednje kuciste, tako da ce se ovo tesko polomiti. A ako ga polomim onda cu biti srecan a ne smoren  :D:.

Pozz

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #6 : Čet 16:36:44 28.11.2013. »
ja neman ništa protiv bmw-a, ali to je, po mom mišljenju, drugi svit, i nevidin nikakve svrhe mišanja bmw-a i alfe...

...ali...

pratim projekt i nadam se uspjehu

sretno  :good:

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #7 : Čet 16:56:02 28.11.2013. »
vidim da je srednje kuciste i omjer bi trebao biti 3.45,mozda malo predugo.a i speru nabaviti za bmw je zajebano mozda kod tebe se da nac ali tu ih nema nikako i to sto ima su cijene da skoro kupis novu.osim ako ga nebudes vario. :D: a da e30 izgleda jeftino to svakako kad se sjednem u njega ko da sjednem u stojadin.

VOR75

• Gost
« Odgovori #8 : Čet 17:09:30 28.11.2013. »
@Miro,

Ma da sam imao delove od stojadina (i da stojadin ima zadnju vucu) stavio bih od stojadina  :lud:. Onda bi to islo sraf na sraf hehe, ali sam imao od BMW-a.

@GiuliaGT

Ja sto sam nasao na netu finalni prenosi su jako blizu finalnim prenosima koje su na 3.0. Cak se prve tri brzine ne razlikuju ni malo ako se dobro secam, davno sam racunao, samo je krajnja nesto smesno veca. Sto se tice spere ja sam razumeo Tokya da to nije problem da toga moze da se nadje lagano. Pa ipak je BMW =Beogradsko Mangupsko Wozilo :D: samim tim toga bi ovde trebalo da bude u izobilju hehehehe.

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #9 : Čet 17:27:13 28.11.2013. »
iako po mom misljenju mislim da alfin mijenjac bi podnio snagu i moment bez vecih problem,a posto ides na turbo i ovako i onako ne ides na neke ekstremne okretaje.jednom kad se promjene sinkroni i prepravi kardan na homokineticke to bi jaaako dugo trebalo drzati.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #10 : Čet 18:42:24 28.11.2013. »
@Miro,

Ma da sam imao delove od stojadina (i da stojadin ima zadnju vucu) stavio bih od stojadina  :lud:. Onda bi to islo sraf na sraf hehe, ali sam imao od BMW-a.

@GiuliaGT

Ja sto sam nasao na netu finalni prenosi su jako blizu finalnim prenosima koje su na 3.0. Cak se prve tri brzine ne razlikuju ni malo ako se dobro secam, davno sam racunao, samo je krajnja nesto smesno veca. Sto se tice spere ja sam razumeo Tokya da to nije problem da toga moze da se nadje lagano. Pa ipak je BMW =Beogradsko Mangupsko Wozilo :D: samim tim toga bi ovde trebalo da bude u izobilju hehehehe.

Pazi samo da se nebi razocarao sa omjerima, 3.0 tu nije bajan, malo penzionerski nastrojen ako volis scharf, ja sam imao 1.8turbo getribu na 3.0 24v, jako lijepo i ugodno za voziti daily, stazu isto dobro odradivala ali falilo brutalnosti, onda stavio 2.0TS...to mi je bolje od 1.8t ali i dalje predugo za ono sta meni treba, sad slazem 1.6 getribu od AR75 da dobijem najkrace moguce sa orginal mjenjacem, jedino cu gore stavljati speru
Ovo tvoje me zanima kako ce sljakati jedino da omjeri ne budu u kurcu  :joj:

VOR75

• Gost
« Odgovori #11 : Čet 21:07:54 28.11.2013. »
Ja sam se vozikao sa alfom dok je bila u stock-u i jesu omjeri bili malo duzi ali je lepo plovila autoputem, onako sminkerski  :D:. Videcemo, nadam se da ce dva puhala dodati momenta da mu nece mnogo smetati taj duzi omjer, ali ako bude bilo potrebe stavicemo drugi dif, kod bavaraca bar njih ima ko kusih pasa, sa raznim omjerima. Diktirao mi je Tokyo ali me je mrzelo pamtiti  :crveni: koji sve postoje.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #12 : Pet 13:16:22 29.11.2013. »
iako realno to nije auto za preko 220...ali vidjet ces i sam...ja sam ju vozio 242km/h prema GPSu sa 2.4VM getribom, jos bi nesto izvukao ali nisam se usudio zbog haube (tad nisam imao kopce)...kockasta je pa na velikim brzinama sve pjeva  :D:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #13 : Sub 08:41:17 30.11.2013. »
nikad dosta sarafljenja?

getrag je u osnovi dobra ideja, ali neznam koliko snage to mislite dobit da transaxle to nebi izdrzao. prije nego ste krenuli u ovo trebali ste pogledat grka kako vozi i koji mjenjac ima. realno mislim da necete izvuci vise od 250-280ks, a to transaxle guta bez problema.

i drugo, sta niste potrazili diferencijal od alfe sei pa se igrali kardanom umjesto da pilite sasiju.

VOR75

• Gost
« Odgovori #14 : Sub 14:46:37 30.11.2013. »
@TNT

Da znas da si u pravu, meni nikad dosta  :lud:.

Konjske snage si malo podbacio  :D:, ali to cemo videti na valjcima. Sto se tice difa od Alfe sei, mislim da je to Kilson trazio i da je to nemoguca misija, a mozda sam ja i neobavesten  :neznam:. Sto se tice grka, ja imam jedan problem u mojoj glavi  :lud:. Ne verujem dok ne vidim svojim ocima. Kao sto sam napisao transaxle je bio mnoooogo ispred svog vremena i naravno da moze da se sredi da radi bez problema, ali to je prevazilazilo moj budzet.