Ovo pitanje sam vec postavio i na forumu Alfisti.hr i svi su me uputili ovamo.
Ovako.
Drug mi ima veliku dilemu.
Ima u ponudi od jednog majstora da mu ugradi motor,pazite sada ovo,iz Lancie Theme 8.32.
Sada,pitanje je da li je to uopste moguce,da ne krene bezveze a na kraju da ne bude nista od toga.
Majstora znamo,vec se dokazao u nekoliko projekata npr. 155 sa 1.9 JTD motorom ili Alfa GTV sa 2.4 JTD motorom i 6 brzina.
Znaci molim za misljenje nekoga ko je od prerada,ko je radio ubacivanje motora koji tu npr nije bio.
Alfa je sa 1.8 motorom,kupljena je bukvalno za badava,trenutno je na farbanju,kompletna je rastavljena do posljednjeg sarafa,znaci ostala je samo karoserija,imao je u planu raditi ovaj motor generalno,ali sada mu se crv uvukao sa ovim motorom,pa ne zna gdje udara,a on bi odustao od ovoga ako to nece biti,kao sto kazu FABRIKA,jer covjek je ovu 75 kupio kao auto za vikenda,koji ce se veoma malo vozati ali da bude u perfektnom stanju.
Ja bih volio da se sto vise ljudi koji imaju znanja i umijeca i najprije koji su radili prepravke na alfi 75 ukljuci pa da prijatelj to moze procitati i odluciti sta da radi.