Autor Tema: Lakiranje, poliranje, izjednačavanje boje i slične stvari  (Posjeta: 18913 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Orbital

• Gost
Lakiranje, poliranje, izjednačavanje boje i slične stvari...

Ima li tko kakav savjet kod lakiranja, kitanja, poliranja i sličnih poslova. Naime, na alfi imam više nijansi laka, to se baš i ne vidi, ali meni koji znam elemente koji su nanovo lakirani baš upada u oko. Kako bi izjednačio te boje?
Postoji li neka pasta za poliranje koja bi izjednačila nijanse? Ako se auto odvede na poliranje jel bi to popravilo te nijanse?
Prednji i zadnji branik sam obojao u boju auta, ali kako mi onaj koji je prodao boju nije baš pogodio nijansu vidi se razlika,
a polakirana su mi i zadnja vrata pa se to razlikuje.
Ima neka firma za autokozmetiku, ali mi ne djeluju baš pouzdano, bio sam na adresi i nikad nikog nije bilo, a i ne javljaju se na telefon na par navrata.
To je ova firma:
http://www.carat.hr/index.html
« Zadnja izmjena: Pon 23:16:09 13.06.2011. Orbital »

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
Odg: Lakiranje, poliranje, izjednačavanje boje i slične stvari
« Odgovori #1 : Uto 00:32:22 14.06.2011. »
sekta tata-mata za limariju ti je Mika75 pa njega pingaj  :nod:

Orbital

• Gost
« Odgovori #2 : Uto 17:56:16 14.06.2011. »
.
« Zadnja izmjena: Sri 22:41:09 13.07.2011. Orbital »

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #3 : Sri 10:53:27 15.06.2011. »
moj auto nije srebrni, nego zelenko, ali buduci je prljav mozda je i postao srebrni u medjuvremenu  ;)

Orbital

• Gost
« Odgovori #4 : Sri 15:38:27 15.06.2011. »
moj auto nije srebrni, nego zelenko, ali buduci je prljav mozda je i postao srebrni u medjuvremenu  ;)

Onda sam ja to krivo vidio... Učinilo mi se da sam ga prepoznao sa foruma. Nemam pojima :)

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #5 : Sri 16:13:53 15.06.2011. »

da nije možda AR772 grigio verde metalic  :hm:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #6 : Sri 17:17:26 15.06.2011. »

da nije možda AR772 grigio verde metalic  :hm:

:nod: AR772 grigio verde met.

s tim kako je auto komplet farban onda nije bas identica orginalnoj boji nego ima blago odstupanje koje se meni osobno cak vise i svidja
« Zadnja izmjena: Sri 17:18:14 15.06.2011. Grdi »

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #7 : Sri 17:19:23 15.06.2011. »
:nod: AR772 grigio verde met.

s tim kako je auto komplet farban onda nije bas identica orginalnoj boji nego ima blago odstupanje koje se meni osobno cak vise i svidja

dijelimo mišljenje!  :super: :super: :super:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline marac_kc

• 3.0
  • Hell was full so i came back
« Odgovori #8 : Pon 13:53:50 27.06.2011. »
Kod metalik lakova nema prelaza na crtu, da uzmeš istu boju iz iste kutije i nakon godinu dana prelakiraš vidjet će ti se razlika...

Riješenje je jednostavno, ako se lakira prednji blatobran, trebaju se vrata i matirat vodobrusnim p1000-1500 te se baza "ušprica" na rub haube i vrata, te se i vrata i hauba prelakiraju bezbojnim lakom, tako neće biti razlike u boji ni da su tri nijanse razlike u bojama, to vam garantiram, samo tako "stare kante" niko ne lakira od majstora, jer to dodatno poskupljuje cijelu investiciju!

Ja sam sebi lakirao kocku na prelaz tako, boja je nešto tamnija i bolje plava, prelazi su na pola desnog blatobrana i na pola lijevih vrata, te preko 75% haube, vrata su u bezbojnom komplet kao hauba i blatobran, i nema teorije da to neko skuži, a pogotovo razliku u boji, koja bi inače bila više nego očita!

Evo slika, kolko se može vidjet na njoj, e da i sve je to lakirano vani na dvorištu, 2 metra od hrpe pjeska!  :D:

Orbital

• Gost
« Odgovori #9 : Pon 15:13:02 27.06.2011. »
Svaka čast na lakiranju. Super je ispalo.
Tako i ja moram na otvorenom polakirati te dijelove. Sad imam još jedan dio... Bio sam van Zagreba na 8 dana i vratim se kad je netko otvarao vrata na svom autu i lupio u moja vrata. Na autu mi je pokitan i prebojan samo jedan dio i on baš u taj pogodio tako da je malo kit kao otpao.
Moj auto je isto tamno plava metalik boja. Postam kasnije sliku da pokažem tu razliku u nijansi koja se vidi. Postam i ostale slike sitnijih ogrebotina.

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
« Odgovori #10 : Pon 22:26:09 27.06.2011. »
Kod metalik lakova nema prelaza na crtu, da uzmeš istu boju iz iste kutije i nakon godinu dana prelakiraš vidjet će ti se razlika...

Riješenje je jednostavno, ako se lakira prednji blatobran, trebaju se vrata i matirat vodobrusnim p1000-1500 te se baza "ušprica" na rub haube i vrata, te se i vrata i hauba prelakiraju bezbojnim lakom, tako neće biti razlike u boji ni da su tri nijanse razlike u bojama, to vam garantiram, samo tako "stare kante" niko ne lakira od majstora, jer to dodatno poskupljuje cijelu investiciju!

Ja sam sebi lakirao kocku na prelaz tako, boja je nešto tamnija i bolje plava, prelazi su na pola desnog blatobrana i na pola lijevih vrata, te preko 75% haube, vrata su u bezbojnom komplet kao hauba i blatobran, i nema teorije da to neko skuži, a pogotovo razliku u boji, koja bi inače bila više nego očita!

Evo slika, kolko se može vidjet na njoj, e da i sve je to lakirano vani na dvorištu, 2 metra od hrpe pjeska!  :D:

vidio sam ja auto na mičevcu i nemam šta reč nego marac  :care: :care: :super:
samo te gas može spasit?

Orbital

• Gost
« Odgovori #11 : Pon 22:44:25 27.06.2011. »
.
« Zadnja izmjena: Sri 22:41:30 13.07.2011. Orbital »

Orbital

• Gost
« Odgovori #12 : Pon 22:45:18 27.06.2011. »
Evo na slici se vidi di sam branike polakirao. Problem je u prednjem braniku jer se samo tamo vidi razlika u nijansi.
gdje ima za kupiti pastu za poliranje u boji i po kojoj cijeni?

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #13 : Pon 22:54:06 27.06.2011. »
Neces nis dobit sa polir pastom u boji ak je fulana nijansa nis ne pomaze osim ponovnog lakiranja :good:
Streha,bok,kotaci

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #14 : Pon 22:55:13 27.06.2011. »
hiti to govno u Savu i rješi se problema  :nod: