Autor Tema: alfa 75 1600 "cuka"i tesko pali.  (Posjeta: 5166 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zzekan

• Gost
Odg: alfa 75 1600 "cuka"i tesko pali.
« Odgovori #15 : Sri 19:48:48 26.10.2011. »
sta bi na kraju jel proradi,hoce da cuka kad je prerano paljenje,dovedi prvi klip u gornju mrtvu tacku i na razvodniku vidi dal se pogadja sa mestom gde ti dodje prvi ili cetvrti kabal,dovedi razvodnik priblizno,proveri dal ti redosled paljenja dobar,1342

kad redosled nije dobar na dva hoce da tuce jer pali kad ne treba,a ako puca i nece da upali zameni samo mesta dijagonalno na kapi,jer kad je prvi na paljenju baci varnicu na cetvrtom i obrnuto,proveri,sa ogromnim luftovima u maloj pesnici ne cuka jako,sitno se cuje na leru
    sve ja to postimam kako ide 1342 ,kablovi na mjestu,pa zarez na razvodniku sa centar-linijom kroz razvodnu ruku pretpaljenje znaci sve !. ali kad odstoji auto nece da baci varnicu :tres: bez da ja  zavrtim razvodnik i onda upali.  a zna se i okrenut ruka za 90 stepeni jer ima osovina uzduznog lufta ! naravno kad se natjera u visoke okretaje . po meni je do  namotaja u razvodniku kojeg nemam drugog ili do kabla sto ide na modul koji je isto tako gdje je tu je.  fali mi tih par dijelova jbg ... razvodnik ,kabal  ko da su od space shutlea jbt ...     

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #16 : Sri 19:49:55 26.10.2011. »
   razvodnik ,kabal  ko da su od space shutlea jbt ...     

:DD: :DD: :DD:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #17 : Sub 11:02:56 29.10.2011. »
bice da tebe zeza i kabal sto ide od komutatora do razvodnika

zzekan

• Gost
« Odgovori #18 : Sub 20:47:12 29.10.2011. »
bice da tebe zeza i kabal sto ide od komutatora do razvodnika
a jest  tako je i taj kabal nije cemu. samo kad se jedno po jedno razlozi nema indukcije u namotaju u razvodniku.   nego se mora na suho dobit varnica. e sad sta je tacno posrijedi, namotaj ,masa ,luft u razvodniku, halov davac ,kabal .... zapravo mi je nebitno. sta god je ja ga nemam zamjenit. a ne bacaju mi se pare i trud da siljim neki drugi razvodnik s mrskog mi VW-ajavascript:void(0); ... kad nadjem origigi nasao sam i to ce bit to.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #19 : Sub 22:38:47 29.10.2011. »
ja sam od 75 1.6 stavio na 2.0 iz giuliette,sto znaci da su isti,komutator od yuga